penktadienis, lapkričio 20, 2009

Irano kalėjimas krikščionių nepalaužė


Apaštalų darbai 29 skyrius - Irano krikščionės pateikė gerą liudijimą vakarų krikščionims, jų tikėjimo nepalaužė nei kalinimas, nei kankinimai. Pergalė - po dešimties mėnesių kalinimo ir daugelio tarptautinių organizacijų pastangų, maldų, iš kalėjimo paleistos dvi Irano krikščionės 27-erių Meriem Rostambur ir 30-erių Marziech Eleilambad, praneša "christiantoday.com".
Dabar moterys yra namuose, kur laukia naujų teismo procesų. "Žodžiais negalime išreikšti dėkingumo mūsų Viešpačiui ir tiems, kurie meldėsi už mus",- sako jos."Open Doors Америка" atstovai taip pat džiaugėsi: "Ačiū Viešpačiui, milijonai žmonių meldėsi už jas. Nenustokite melstis, nes jų ateitis vis dar neaiški, taip pat ir už kitus krikščionis, kurie persekiojami Irane".
Irano krikščionės Meriem Rostambur ir Marziech Eleilambad buvo ruošiamasi bausti mirties bausme - tokia bausmė taikoma "pitžodžiautojams". Moterys buvo areštuotos pavasarį, kai islamiška policija rado jų namuose "Naująjį Testamentą".Šiuo metu moterys laikomos Teherano kalėjime. Vykusiame teismo posėdyje, prokuroras reikalavo "sugrįžti į islamą", bet jos atsisakė ir pareiškė, jog "dėl nieko nesigaili ir seks Kristumi" pranešė "Портал-Кредо".
Teisėjui jos pasakė:"Mes mylim Jėzų, taip, mes krikščionės ir mes neišduosim savo tikėjimo".
Spalio 6 dieną Irano teisėjas oficialiai jas apkaltino "piktžodžiavimu ir krikšionybės propaganda, praneša "International Christian Concern" (ICC) ir Irano augančios bažnyčios tarnavimas"Elam".
"Elam" praneša, kad po kalinimo ir kankinimų moterų sveikata yra bloga.
ICC ragina Iraną panaikinti bet kokius kaltinimus, nes Iranas yra pasirašęs tarptautines sutartis, pagal kurias piliečiai turi teisę pasirinkti tikėjimą, o visus krikščionis - toliau melstis už moteris.

Komentarų nėra: