ketvirtadienis, lapkričio 19, 2009

Žmogaus teisių gynėjai reikalauja apginti žmones, nutraukusius ryšius su islamu


Žmogaus teisių gynėjai reikalauja apginti žmones, nutraukusius ryšius su islamu ir suteikti jiems politinio pabėgėlio statusą.
Vokietijoje, Kelne, vyksta "Kritinė islamo konferencija", kurios dalyviai siekia apginti buvusius musulmonus, praneša "Religio.ru" ir "News Aktuell.de".
Bėgimas iš šalies žmonėms, kurie nebenori islamo, dažnai lieka vienintelė priemonė išgelbėti gyvybę - apie tai kalbama dokumente, kurį paruošė Irano disidentė Mina Achadi (Buvusių musulmonų centrinė taryba), Chartmutas Kausas (žurnalas "Hintergrund") ir Michaelio Šmidto(Džordano Bruno fondas).
"Iki šio laiko Vokietijos teismai pačiu skandalingiausiu būdu užmerkdavo akis į pavojus ir atsisakydavo suteikti statusą, esą religijos nesilaikymas nesukelia pavojaus, tačiau realybė kita", - rašo kreipimosi autoriai.
"Tik viename Irane po to, kai valdžią užgrobė islamo dvasininkai, už atsisakymą praktikuoti islamą tūkstančiai žmonių buvo nužudyti, - sakė Mina Achadi,- vos prieš keletą dienų jaunas žmogus Echsanas Tataljanas buvo pakartas už atsisakymą praktikuoti islamą. Kokiam pasaulyje gyvena tie teisėjai, mes nenurimsime ir reikalausime vokiečių teisėsaugos, kad jie imtųsi humaniškesnės politikos pabėgėlių atžvilgiu".

Komentarų nėra: