šeštadienis, lapkričio 21, 2009

Dedamos pastangos, kad krikščionių emigracija sustotų

Krikščionių skaičius Izraelyje ir Libane mažėja, mat daugelis renkasi emigraciją, nes musulmonų apsuptyje gyvenimas darosi sunkus, o kartais ir pavojingas.Pavyzdžiui, Libane emigravo beveik pusė ten gyvenusių krikščionių.
Izraelio šiaurėje gyvuojanti maronitų bendruomenė steigia Gerojo Ganytojo pastoracinį centrą, kurio tikslas bus dvejopas: paskatinti vietinių religijų santarvę, ypač tarp krikščionių ir islamo kilmės drūzų religijos atstovų, bei sustabdyti krikščionių emigraciją iš Šventosios Žemės. Centras yra statomas ant Karmelio kalno.
Haifos maronitų arkivyskupas Paul Sayah tikisi, kad centrą bus galima inauguruoti iki 2011 metų pabaigos. Pasak maronitų ganytojo, svarbiausias projekto uždavinys yra sugražinti viltį maronitams ir kitiems krikščionims, viliojamiems minties emigruoti į svečias šalis.
Labai svarbi kuriamam centrui drūzų bendruomenės, sudarančios vietos gyventojų daugumą, parama. Mat dar neužgijo dvasinės žaizdos užpuolimo netoli Galilėjos ežero esančiame Mugharo mieste. Kelių tūkstančių drūzų užpuolimas nakties metu taip įbaugino krikščionis, kad pusė jų bendruomenės narių emigravo. Tuomet labiausiai nukentėjo melkitai, regione sudarantys krikščionių daugumą.

Komentarų nėra: