antradienis, liepos 26, 2011

Norvegijos skerdikas - aukšto lygio masonas

Andersą Behringą Breiviką Norvegijoje išžudžiusį daugybę žmonių, bandyta sieti su "krikščionių fundamentalizmu", tačiau paaiškėjo, kad jis - aukšto lygio Švento Olafo ložės masonas. Fotografija, kurioje jis nusifotografavęs su masonų ložės nario apranga, rodo, kad jis yra 3 laipsnio masonas, kas reiškia - masonas meistras.
Norvegų žiniasklaida tvirtina, kad dabar jis turėjo jau 7 pasišventimo laipsnį iš 11- os, šis laipsnis vadinasi "Rytų riteris". Norvegų masonai turi 11 laipsnių, o ne 33, kaip ložės dirbančios pagal škotišką modelį.  "Rytų riteris" įeina į Aukščiausią kapitulą, valdomą Ordino Meistro .
Norvegų masonų ložė kol kas nekomentuoja, tik išbraukė žudiką iš savo gretų .
Kai kas Norvegijoje mano, kad jam galėjo įsakyti - masonijoje yra besąlyginis paklusnumas aukščiau stovintiems ordino nariams.

16 komentarų:

linasj rašė...

nuo kada priklausymas masonų ložei reiškia, kad jis ne krikščionių fundamentalistas? Nesakau, kad jis fundamentalistas, tik sakau, kad tai nesusiję.

Linas rašė...

Fundamentalistas yra konservatyvus asmuo, skrupulingai besilaikantis Biblijos nurodymų, kuris į tokias organizacijas nė nosies nekištų.

linasj rašė...

Linai, panašu, kad darai kažkokius niekuo nepagrįstus apibendrinimus.

linasj rašė...

O šiaip, galima remtis paties žudiko žodžiiais: http://scienceblogs.com/pharyngula/2011/07/a_glimpse_into_the_deranged_mi.php?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+scienceblogs%2Fpharyngula+%28Pharyngula%29

Panašu, kad jis buvo krikščionis ir žvelgiant į jo užrašus: kontraceptių draudimas, Kristaus kariuomenės oragnizacijos kūrimas, aiškinimas, kad jis ko gero paklius į dangų, kaip kankinys...

Sakyčiau fundamentalistas...

Linas rašė...

Tamplieriai, kariuomenės - tai ir yra masonizmas, ar tu galvoji, kad masonai pacifistai? Tada klysti. O kad Kristus minimas ar tai ką reiškia? Kryžiuočiai irgi giedodami kaimus pleškino Lietuvoj.

Kęstutis rašė...

"Vebsterio žodyne yra duotas toks paaiškinimas: „Krikščionis – tai asmuo, tikintis Jėzumi Kristumi, arba religija, kuri remiasi Jėzaus mokymu.“ Nors tai šiek tiek apibūdina, kas yra krikščionis, bet kaip ir daugumas kitų pasaulietiškų apibrėžimų, neperduoda tikros, biblinės tiesos, ką reiškia būti krikščioniu.

Žodis „krikščionis“ Naujajame Testamente pavartotas tris kartus (Ap.d. 11:26; Ap.d. 26:28; 1 Pt 4:16). Jėzaus Kristaus pasekėjai „krikščionimis“ pirmą kartą buvo pavadinti Antiochijoje (Ap.d. 11:26), nes jie savo elgesiu, veiksmais ir žodžiais buvo panašūs į Kristų. Antiochijos pagonys iš pradžių šį žodį vartojo kaip paniekinamą pravardę, norėdami pasišaipyti iš krikščionių. Paraidžiui jis reikštų „priklausantieji Kristaus partijai“ arba „Kristaus šalininkai ar pasekėjai“, ir tai artima Vebsterio žodyno apibrėžimui.
Deja, bėgant laikui žodis „krikščionis“ didžia dalimi prarado savo tikrąją reikšmę ir buvo pradėtas vartoti apibūdinant tuos, kurie yra religingi ar aukštos moralės žmonės, vietoj to, kad būtų taikomas iš tiesų atgimusiems Jėzaus Kristaus pasekėjams. Daugelis netikinčių Jėzumi Kristumi žmonių laiko save krikščionimis tik todėl, kad lanko bažnyčią arba gyvena „krikščioniškoje“ šalyje. Bet iš tiesų bažnyčios lankymas, vargšų šelpimas ar buvimas tiesiog geru žmogumi mūsų nepadaro krikščionimis. Kaip vienas evangelistas kažkada pasakė: „Ėjimas į bažnyčią nepadaro manęs krikščionimi lygiai taip pat, kaip ėjimas į garažą nepadaro manęs automobiliu.“ Taigi nors tu ir esi bažnyčios narys, reguliariai ją lankai ir aukoji bažnyčios darbui, vis tiek tai dar nedaro tavęs krikščioniu.

Biblija moko, kad savo gerais darbais mes negalim įtikti Dievui. Laiške Titui 3:5 parašyta, kad „ne dėl mūsų atliktų teisumo darbų Jis išgelbėjo mus, bet iš savo gailestingumo, Šventosios Dvasios atgimdančiu ir atnaujinančiu nuplovimu.“ Todėl krikščionis – žmogus, atgimęs iš naujo (Jn 3:3; Jn 3:7; 1 Pt 1:23) ir įtikėjęs Jėzų Kristų. Laiške efeziečiams 2:8 yra parašyta: „Jūs gi esate išgelbėti malone per tikėjimą, ir ne iš savęs, bet tai yra Dievo dovana“. Tikrieji krikščionys yra tie, kurie atgailavo dėl savo nuodėmių ir patikėjo vieninteliu Jėzumi Kristumi. Jų tikėjimas nėra sekimas religija, moralės kodeksu ar laikymasis įsakymų: „tai galima, o tai negalima“.
Tikrasis krikščionis yra žmogus, tikintis Jėzaus Kristaus asmeniu ir faktu, kad Jis mirė ant kryžiaus už mūsų nuodėmes, o trečią dieną prisikėlė, kad laimėtų pergalę prieš mirtį ir duotų amžinąjį gyvenimą visiems, kurie patikės Juo. Jono 1:12 mums sako: „Visiems, kurie Jį priėmė, Jis davė galią tapti Dievo vaikais – tiems, kurie tiki Jo vardą“. Tikrasis krikščionis – tai iš tiesų Dievo vaikas, Dievo šeimos dalis, tai tas, kuris turi naują gyvenimą Kristuje. Tikrosios krikščionybės požymis yra meilė kitiems ir paklusnumas Dievo Žodžiui (1Jn 2:4; 1 Jn 2:10)" ( www.gotquestions.org )
Masonai nėra krikščionys. Tai okultinis mokymas,kuris yra kardinaliai priešiškas krikščionybei.

Linas rašė...

Ačiū, Kęstuti, už išsamumą

linasj rašė...

Kęstuti, tavo aprašymas vadinamas "netikro škoto argumentavimo klaida": http://lt.wikipedia.org/wiki/Netikras_%C5%A1kotas

O dalyvavimas masonų ložėje su religija susijęs tik tuo, kad masonai turi būti tikintys (gali būti krikščionys, gali būti musulmonai, gali būti budistai): http://en.wikipedia.org/wiki/Freemasonry#Membership_and_religion

:)

Linas rašė...

Tai visi juk yra tikintys praktiškai, kad Dievas kažkoks yra. Kuo tai susiję su krikščionybe?
O masonerija yra religija virš religijų ir įsivaizduoja, kad valdys pasaulį ir galutinai atiduos jį savo dievo Liuciferio(nešančio šviesą) valdžiai. Taip bent sužino masonai, pasiekę aukštesniuosius laipsnius

linasj rašė...

"Taip bent sužino masonai, pasiekę aukštesniuosius laipsnius"

Cha cha cha :) O tu iš kur sužinojai?

Olgerdas rašė...

Is kur is kur?.. Cia mes visi po biski masonaujam gi, todel viska zinoma ka reikia :) Negi nezinojai, linai ? Rasau varda is mazosios raides, bo is didziosios tai yra kitas Linas :)...

Linas rašė...

Skaityt moku ir faktus prijamu kaip jie yra.

Anonimiškas rašė...

Linasj, jei wikipedija jusu autoritetas ir jus dvasinius dalykus bandote suprasti wikipedijos pagalba, tai ne ir kalbeti neverta :). Uzsiimate pigia provokacija gerbiamasis :)

Anonimiškas rašė...

100% pritariu Kestuciui! Ju tikejimas ju dievas yra velnias! Jie tik balamutina pasauli rsisidenge krikscionio vardu!

Anonimiškas rašė...

http://www.ef511.net/ slaptos organizacijos, idomu tai kad Jehovos Liudytojai nepamineti, nors jie apsoliutus fundamentalistai, labai lengva atskirti kas tikrieji krikscionys. Toks ispudis, kad tiek Dievo, tiek Setono organicacijos egzistuoja pasaulyje ir jas galima atskirit pagal ju darbus ir siekius!

Linas rašė...

Jehovos liudytojai kilę iš masonų - visa simbolika jų yra iš ten.