šeštadienis, liepos 02, 2011

Šiaurės Sudanas - vyksta krikščionių genocidas

Sudano miesto Kalugli anglikonų vyskupas Andudu Adam Elnail šaukiasi pagalbos - ragina krikščionis visame pasaulyje melstis ir pasninkauti prieš Sudano padalinimą. Jau dabar vyksta tikras krikščionių genocidas vienoje iš Šiaurės Sudano sričių - Nabujo kalnų rajone - valstybinė aviacija bombarduoja kaimus, šaudo artilerija ir puolimą vykdo tankai, kariuomenė masiškai žudo žmones - kaip pasakoja pabėgėliai, kartojasi Darfūro tragedija, puolimas nukreiptas prieš krikščionis, praneša Christian Today.
Todėl Chartumo valdžia įsakė JTO taikdariams palikti šalį. "Eilinį kartą mes susiduriame su košmaru, kai bandoma sunaikinti žmones, kultūrą ir visuomenę, tai genocidas. Tai ne karas tarp dviejų armijų, o visiškas mūsų kultūros, istorijos ir žemės sunaikinimas, tai teroristinis karas, kurį kariauja Chartumo vyriausybė prieš savo tautą",- sako vyskupas
Jau anksčiau islamistinis Sudano režimas apie 20 metų kariavo prieš Pietų Sudaną, siekdamas, kad Sudanas taptų visiškai musulmoniška valstybe ir siekdamas sunaikinti krikščionis ir animistus. Per šį karą žuvo daugybė žmonių, tačiau Pietų Sudano sukilėliai apsigynė. Dabar ta pati istorija kartojasi ir Šiaurės Sudane, kur siekiama visiškai sunaikinti krikščionis ir ištrinti visus krikščionybės istorijos pėdsakus.  

Komentarų nėra: