pirmadienis, liepos 04, 2011

Ukrainoje suliepsnojo kryžiaus karai

Juokas juokais, bet tai tiesa - šimtai rusų kazokų Feodosijoje susigrūmė su Ukrainos specnazu dėl kryžiaus. Nukentėjusių yra pakankamai iš abiejų pusių.
Susidūrimas įvyko todėl, kad anksčiau vietinė valdžia, vykdydama teismo sprendimą, nuėmė stačiatikių kryžių, kuris buvo prie įvažiavimo į miestą.Kryžius piktino Krymo totorius. Kazokai pabandė kryžių pastatyti į vietą, tačiau čia įsikišo specnazas.
Feodosijoje, nors valdžia ir draudė, tą kryžių stačiatikiai pastatė gegužės 4 dieną, tačiau liepos 1 valdžią jį nuėmė, tada kazokai pademonstravo tikrą religinį įkarštį - susirinkę iš viso Krymo jie patraukė atstatyti religinio simbolio. Iškilminga rikiuote praž[ygiavo nešdami kryžių Feodosijos gatvėmis, iš viso eisenoje dalyvavo apie 300 žmonių. Tačiau nuėję pasatatyti kryžiaus jie rado laukiančią policiją ir - mūšis, Jame dalyvavo apie 100 kazokų ir 300 policininkų.



2 komentarai:

Kęstutis rašė...

Religijos dvasia iki kokios beprotystės gali privesti, pavergia žmones daiktams ir paskuj supjauna tarpusavy - dėl kažkokio medžio gabalo

Anonimiškas rašė...

Tai kodel totoriai praso nuimt? Reiskia nepatinka jiems kryzius, o kieno valstybe??? Kazikai teisus.