sekmadienis, liepos 24, 2011

Norvegijos žudynėse masonų pėdsakas?

Po Norvegijoje įvykdytų teroro išpuolių sulaikius Andersą Behringą Breiviką Norvegijos policija jį apibūdino kaip „krikščionių fundamentalistą“. Vienas policijos pareigūnas sakė, kad pagal internete surinktą informaciją 32-ejų metų norvegas yra „krikščionių fundamentalistas“. Matyt, taip politkorektiška Norvegijos policija stengėsi pabrėžti, kad ne musulmonai yra kalti. 
Vis dėlto detalesnis požiūris atskleidžia ypač keistą įtariamojo paveikslą, visiškai nesutampantį su apibūdinimu „krikščionių fundamentalistas“.  Savo socialinio tinklo "Facebook" profilyje jis tarp mėgstamiausių knygų buvo įrašęs F.Kafkos "Procesą" ir G.Orwello "1984-ieji". Jo mėgstamiausias serialas buvo "Dexter" apie Majamio policijos ekspertą, kuris žudo nusikaltėlius. Joks "Fundamentalistas" tokių "pomėgių" negali turėti.
Tuo labaiu, kad naujienų agentūra NTB teigia, kad A.B.Breivikas turėjo kelis legalius ginklus ir priklausė ginklų klubui. Tačiau įtariamasis nepriklausė norvegų neonacių judėjimui ir neturėjo jokių susidūrimų su policija.
Įdomiausios yra nuotraukos iš jo archyvo. Bet kokias sąsajas su "krikščionišku fundamentalizmu" paneigia fotografija, kurioje jis nusifotografavęs su masonų ložės nario apranga. Tokia apranga masonai pasipuošia tik vykdydami savo ritualus - skiriamieji ženklai, masonų prijuostė ir t.t.   

Komentarų nėra: