šeštadienis, liepos 02, 2011

Iranas - mirtis už evangeliją

Islamo respublika prieš pastorių ir jo šeimą. Nepavykus įtikinti pastoriaus sugrįžti į islamą, skirtas mirties nuosprendis.Matyt, tiek tėra islamo teisingumo...
Pastoriui iš Irano Juozapui Nadarkani kiekviena diena gali būti paskutinė, Aukščiausiasis teismas paliko galioti mirties bausmę, kurią žemesnės instancijos teismas skyrė už islamo palikimą ir evangelijos skelbimą tarp musulmonų. Amerikiečių krikščionių misonas de Mars sako, kad "jokia pagalba Irane negalima, jo dar kartą paprašys atsisakyti krikščionybės, o jei ne - pakars. Vienintelis tarptautinis spaudimas gali ką nors pakeisti:"Aš kviečiu visus krikščionis melstis ir, jei kas gali, protestuoti prieš Irano režimą, nužudžiusį daugybę krikščionių šalyje",- sako jis, kaip praneša  "Седмица.ru".
Pastoriui iš Irano Juozapui Nadarkani  - 33 metai, jis turi du sūnus 8 ir 6 metų, paskutinius 10 metų jis buvo namų bažnyčių tinklo pastorius. Pirmą kartą buvo suimtas 2006 metais. 2009 m. spalyje jį suėmė vėl ir pareikalavo atsisakyti krikščionybės, naudodami įvairias priemones, tarp jų ir psichotropines. Kadangi jo nepavyko palaužti, valdžia suėmė žmoną Fatimą, kurią nuteisė kalėti iki gyvos galvos, grasino, kad vaikai bus atiduoti auginti musulmonų šeimai. Vėliau ją pavyko išlaisvinti, padavus apeliaciją.
Pagal Newsru

Komentarų nėra: