pirmadienis, gegužės 17, 2010

Ukrainos prezidentas sako, jog padalinimas pagal religinius principus - sunki nuodėmė


Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovičius pareiškė, kad valstybė nesikiš į piliečių asmeninį gyvenimą ir sudarys visas sąlygas, kad visi piliečiai galėtų vienodai realizuoti savo religinius įsitikinimus, praneša "invictory.org".
V.Janukovičius pareiškė, kad visos bažnyčios ir visos religijos yra lygios ir negalima leisti padalinti piliečių pagal religinį principą. Jis pabrėžė, kad šio principo reiklaus laikytis visų valstybės pareigūnų.
Ukrainos prezidentas sakė :"Valstybė niekada nesikiš į bažnyčios reikalus, tai turi spręsti bendruomenės ir kiekvieno žmogaus siela. Žmonių padalinimas pagal religinius, nacionalinius ar kalbinius požymius yra sunki nuodėmė".
Deja, Lietuvoje tuo pasidžiaugti negalima, Katalikų bažnyčios atstovų paruošti įstatymai praktiškai padalino žmones valstybėje į "gerus ir geresnius" - įteisintas uždaras privilegijuotų religijų klubas, tuo tarpu kitos religinės organizacijos laikomos kaip antrarūšės. Taigi, kas vienoje valstybėje - nuodėmė, kitoje sveikintina praktika.

Komentarų nėra: