trečiadienis, gegužės 26, 2010

Dievo nėra, bet pastoriumi būti noriu


Dievo nėra, bet pastoriumi būti noriu - ateistas nori vadovauti bažnyčiai, tokio anekdoto sugalvoti nereikia, jis gyvas praktikoje. Europoje - įdomios tendencijos, ateistai veržiasi dirbti pastoriais.
Buvęs pastorius, teologijos daktaras Paul Schulz, netekęs tarnybos po to, kai per pamokslus tvirtino, kad netiki jokiu dievu ir pomirtiniu gyvenimu, pareikalavo iš Liuteronų bažnyčios grąžinti jį į pastoriaus vietą, nesvarbu, kad jis ateistas, praneša "Lenta.ru".
72 metų teologijos daktaras pastoriavo Hamburge ir per pamokslus ėmė tvirtinti, kad netiki jokiu dievu ir pomirtiniu gyvenimu, kas iššaukė tyrimą, 1979 metais priimtas sprendimas, kad jis negali eiti pastoriaus pareigų.
Dabar teologas - ateistas pareikalavo panaikinti šį sprendimą, mat kaimyninėje Olandijoje ateistas... dirba pastoriumi.
Liuteronų bažnyčia dar nepaskelbė, ar svarstys šį prašymą.

1 komentaras:

Olgerdas rašė...

Nieko keisto cia nera. Amerikoje seniai suprato sita dalyka. Net apie tai kazkoks priezodis pas juos yra kuris skamba mazdaug taip: jei tau gyvenime niekas nesiseka, ypac piniguose,ikurk savo sekta ir visko turesi. Panasu, kad daug baznyciu ten turi pastorius- buvusius nevykelius:) nes aport rekavimo DUOKIT DAUGIAU PINIGU ! kai kurie nieko daugiau ir nemoka.