penktadienis, gegužės 14, 2010

Italijoje - pirma moteris kunigė


Ištekėjusi mokytoja Marija Longitano tikisi tapti pirma kunige, praneša"Интерфакс-Религия". Moteris tikisi jog tai įvyks dar šį mėnesį ir taip sugriaus katalikų išankstinį nusistatymą.
Senkatalikių bažnyčia, kuri atsiskyrė nuo Vatikano XIX amžiuje, jau nuo 1996 metų kunigėmis įšventina moteris. Šis įvykis gali vėl sukelti diskusijas tarp katalikų, pavyzdžiui Jonas Paulius II buvo net uždraudęs diskusijas šia tema.
Marija Longitano apkaltino Vatikaną, kad jis trukdo moterims įvykdyti savo pašaukimą.
Senkatalikių bažnyčia atskilo, nes nesutiko su esminėmis Vatikano naujomis dogmomis - popiežiaus neklystamumu ir nekaltu mergelės Marijos prasidėjimu. Jie ir dabar atsisako tikėti šiomis dogmomis.

3 komentarai:

Emanuelis rašė...

Na turiu pataisyti šaltinio informaciją, nes senkatalikiai arba Pijaus X pasekėjai atskilo pagrinde ne dėl šito, o dėl lotynų apeigų panaikinimo ir įvedimo savos kalbos kiekvoje šalyje, taip pat protestantų įtakos II Vatikano susirinkimo metu, ko pasekoje buvo pradėtas kelias ekumenizmui ir tt.

Linas rašė...

Ne. Emanueli, tu maišai. Lefebristai protestuoja del naujovių, senkatalikiai - pirmiausia kad nepripažino popiežių neklystamumo.

Emanuelis rašė...

Aa, tikrai maišau, atsiprašau :)