pirmadienis, gegužės 31, 2010

Benediktas XVI ir "purvina kampanija"

Kas ieško, tas randa. Nors paskelbta daugybė straipsnių apie tai, kad popiežius Benediktas XVI neturi nieko bendro su pedofilijos skandalu, o bandymą nurodyti į jo vaidmenį vadinta "purvina žiniasklaidos kampanija", vis dėlto aiškėja, kad Benediktas XVI buvo informuotas apie pedofilijos aktus.
Pasirodo, jis atsisakė atimti dvasininko statusą amerikiečiui kunigui, kuris prisipažino tvirkinęs daugybę vaikų ir net kalėjo už tai, kadangi dvasininkas nesutiko su nuobauda.
Ši byla yra naujausias įrodymas, kaip Bažnyčios teisės pakeitimai popiežiumi esant Jonui Pauliui II pavertė niekais JAV vyskupų pastangas kovoje su seksualinio išnaudojimo krize, kuri galiausiai išplito.
„Associated Press“ gauti velionio dvasininko Alvino Campbello iš Ilinojaus valstijos bylos teismo archyvų dokumentai rodo, kad kardinolas Josephas Ratzingeris, laikydamasis to meto Bažnyčios įstatymų, nepritarė vyskupo prašymui pašalinti kunigą iš pareigų dėl to, kad smurtautojas atsisakė sutikti su šiuo prašymu.
„Minima peticija negali būti priimta dėl to, kad joje nėra paties tėvo Campbello prašymo“, – rašė J. Ratzingeris 1989 m. liepos 3 d. laiške vyskupui Danieliui Ryanui iš Springfildo vyskupijos.
Taigi, Katalikų bažnytinė teisė buvo iškelta virš aukų ir dvasingumo.

Komentarų nėra: