trečiadienis, gegužės 05, 2010

Teismas neatleido vokiečių katalikų nuo dešimtinės mokėjimo


Vokietijos teismas atsisakė atleisti katalikus nuo mokesčio bažnyčiai mokėjimo. Vyriausiasis administracinis teismas Baden-Württemberg ir Mannheim paskelbė, jog neįmanoma priklausyti Katalikų bažnyčiai nemokant bažnyčios mokesčio, praneša "Suedduetsche Zeitung ".
Teismas nusprendė Freiburgo arkivyskupijos naudai, tuo pačiu metu pripažįstant, kad profesorius Hartmut Zapp, neteisėtai reikalauja savo teisės likti kataliku bet nemokėti bažnyčios mokestį.
2007 m. išėjęs į pensiją bažnyčios teisės profesorius paskelbė apie savo pasitraukimą iš Katalikų bažnyčios, kaip iš "viešos - teisinės korporacijos" ir atsisakė mokėti bažnyčios mokestį, kurį Vokietijoje renka valstybė, populiariai vadinamą dešimtine, nors atsižvelgiant į Vokietijos žemę jis sudaro 8 ar 9 procentus. Vis dėlto profesorius sakė, kad lieka kataliku, yra katalikų bažnyčios narys, kaip "religinės tikinčiųjų bendruomenės ".
Prafesorius nurodė, kad tai nederamas bažnyčios ir valstybės susijungimas, kai valstybė renka mokesčius bažnyčiai. Jis taip pat tvirtino, kad Vokietijos vyskupų konferencijos sprendimas, jog tas, kuris nemoka mokesčių, automatiškai atpuola nuo bažnyčios, prieštarauja Vatikano požiūriui.
Vis dėlto, Vokietijos teismo tokie argumentai nesumikštino - kas nemoka mokesčio, tas nevykdo įstatymo.
Šiaip tai keista, nes iki šiol aiškino, kad neįmanoma būti kataliku, jei nesi pakrikštytas, nesilaikai katekizmo tiesų, tačiau pasirodo, kad moksčiai svarbesni net už krikštą ir patį tikėjimą.
Pagal "In Vyctory"

28 komentarai:

Zita rašė...

Va va, tik šmurkš yla iš maišo...:)

Šauklys rašė...

Gerb. Zita, argi jus dar stebina velnio imperija? Krikscionys tapo begalo naivus, jeigu mano, kad sitoje babeleje, paleistuveje prisigerusioje Jėzaus liudytoju kraujo gali buti kazkas gero. Kiekvienam blaivaus proto zmogui aisku, kas tai per padaras- katalizicmas, bet velnias taip uztempde prota, kad zmones vadinantys save krikscionimis nebetiki Biblija ir jungiasi i sajunga su ja. Paradoksas.

Zita rašė...

Tadai, manęs jau tikrai visą tai nestebina :) Tiesiog, man katalikybė nieko nepadarė, nieko nepakeitė, kaip ir visiems kitiems. Va, Jėzus atėjęs tai viską pakeitė. Todėl be jokių isterikų, nemeilių, keiksnojimų palieku/parduodu tą nederlingą lauką, kad įsigyčiau tą kuriame yra gyvybė. Jie tik aklą gali išlaikyti ant šitų piktžolių :)
Juk žodis "dilgėlė" įvardina gėlę, tik kažko nemalonu ją liesti :)

Šauklys rašė...

islindo jos ragai is maiso sakai :)
Dilgeles labai naudingos sveiktai, ypac pavasarines. Su zmonele jas skinam, dedam i salotas ir sriubas, bei dziovinam arbatai:)
Del keiksnojimu, tai Dievas ja prakeike ir sunaikins, tai ar gali blaivaus proto zmogus ja laiminti. Kiekvieno matancio pareiga perspeti akla zmogu apie sia bedugne. Ir jei manai, kad ji asmeninkai tau nieko nepadre, tai klysti. pvz. mokslininkai sako kad katalisikos salys autmatiskai pasmerktos buti ekonomiskai atsilikusiomis, nes formuoja kitoki mastyma zmonese ir t.t. butu galima vardinti ir vardinti...

Olgerdas rašė...

Na, bet juk taip yra ne tik pas katalikus. Pas mus irgi panasiai- nori but narys- mokek, nemoki- ne narys:)... Na, turbut daugelyje panasiu bendruomeniu taip yra, jei ne visose. Is savo varpines pasakyciau, kad nemanau, kad tai yra teisinga- susieti pinigus su naryste, tai yra kaip privaloma dalyka...

Zita rašė...

Oi-oi Tadai, apie laiminimą tai biški perlenkei :)
Žinoma, kad reikia sakyti, negi matysi ir neperspėsi. O katalikybė man nieko nedavė ką norėčiau pasilikti. Tai tuštuma. Filosofai jau tai seniai irodė. Todėl džiaugiuosi išsilaisvinus iš tų pančių. Geriau dilgėlės, nors vitaminų yra :)

Šauklys rašė...

Narystes knygos ir nario mokestis yra is velnio, VIESPTAS nuo velnio ir jo religijo tuo ir skiriasi, kad jis neprievartauja zmogaus, duoda jam diziausia dovana - laisva valia ir sako daryk ka tik nori, viska tau leidziu, tik ne viskas tau naudinga ir viena diena reikes atsakyti uz poelgius, taigi daryk kas tavo sirdyje ir nepamirsk siu dalyku.
o setonas su savo religija paziurekite ka daro, man tai labai keista nario mokesciai, kai as nebuves tokiose bendruomenese. ir tai priestarauja Biblijai.
isejimo 25 1: Viešpats kalbėjo Mozei:
2: „Sakyk Izraelio vaikams, kad jie atneštų man auką. Priimkite auką iš kiekvieno, kuris duoda LAISVA VALIA.
Tie kurie moka tokius narysciu mokescius tarnauja religijai ir palaiko ja, o tie kurie ima tokius mokescius vykdo velnio darba, kuris atejo plesti, prievartauti apgaudineti, tie tarnautojau tokiu budu klaidina zmones ir atstume juos Dievo ir atsakys tures atsakyti uz tai Viespaties Teisme.

Emanuelis rašė...

O aš savo bendruomenėj širdyje nutariau, kad nemokėsiu dešimtinės kol nebus aukų dežutės, o rinks y krepšelius. Dešimtinė įstatymo ST vaisius gi, NT nėra dešimtinės, bet va...biznis nuplaukti gali vyresnybei :))).
Tadai, o aš bendrauju su katalikais. Nesu iš jų, bet bendrauju,tai dabar ką man pasakysi? :)).

Judas rašė...

Man keista,ta, Tado evangelija...Tipo,Dievas isgelbsti zmogu tam,kad duoti jam laisva valia,kad tad galetu daryti ka tik nori...ir iki susitikimo teisme.Kazkokia tai skurdi,sakyciau, katalikisku mastymu permelkta evangelija...

Linas rašė...

Nubrangieji, biški nepagaunat, aukojimas ir narystė yra normalus reikalas, tačiau tai nieko bendro neturi su išgelbėjimu ir jo neprarandi aukoji ar ne.Išgelbėjimas protestantų bažnyčiose nesiejamas nei su aukomis, nei su naryste kokioj nors bendruomenėj, ar nenaryste.

Katalikų supratimu pagal mokymą, išgelbėjimas yra tik katalikybėj, jeigu netenki narystės - esi pražūtyje, atskirtas nuo Dievo. Va kur kampas.
O ką jau bekalbėt, kad valstybė renka mokestį...

Šauklys rašė...

Ka daro narystes? suskirsto zmones ir zenklina juos, narystes ir nario mokesciai remiasi baime ir pletkiniku principu "ka zmones pasakys" tas nenarys, tas nemoka mokescio ir t.t. Biblija sako tenezino tavo kaire, ka duoda desine. As asmeninskai niekada nesirasiau jokiose knygose ir neplanuoju to daryti, nes nematau to Biblijoje.
Emanueli, as bendaruju su ivairiausiais zmonemis ir su katalikais tame tarpe, ir esu lygiai toks pats zmogus kaip visi kiti. Visi zmogus turi sukurtas pagal Dievo atvaizda, o velniui tai labai nepatinka, ir ivairiausias budais stengiasi ta Dievo atvaizda prazudyti, tam jis pukiai naudoja religija, mes bandraujame su ivairiais zmonemis darbe ir .t.t bet nereiskia, kad mes pritariame ju nuodemingam gyvenimui ir tuo labiau dalivaujame ju nuodemese.

Judai vel dediesi visaziniu :) I korintiečiams 10:23: Viskas man leistina, bet ne viskas naudinga. Viskas man leistina, bet ne viskas ugdo!

Judas rašė...

Pirma,Tadai,ismok ir suprask sita vieta:1Kor.6:1 Ar nežinote, kad jūsų kūnas yra šventykla jumyse gyvenančios Šventosios Dvasios, kurią gavote iš Dievo, ir kad jūs nebepriklausote patys sau?

Jei,suprasi bei patyrsi,ka reiskia nebepriklausyti paciam sau,o priklausyti Kristui ir buti Jo vergu (Panašiai ir pašauktas laisvasis yra Kristaus vergas 1Kor7:22.),tada geriau suprasi,ka norima pasakyti - 10:23.

Dabar,tavo,cia auksciau isdestytas supratimas apie Dievo isgelbejima- sakyciau,yra zemesnio lygio negu pas katalikus.O be to,tas tavo sukavimas apie didziaja paleistuve-parodo,kad esi religingas.Gal nustebsi,jog pasakiau,kad esi religingas?Bet taip yra.Yra didelis skirtumas tarp to,ka pasake Dievas per savo zodi,ir ka sako zmogus,tik perskaites ir siek tiek susipazines su zodziu...zmogus gali cituoti Dievo zodi,smerkti ta,ka Dievas smerkia,bet visa tai daryti be Dievo Dvasios,-tai ir yra religija.

Linas rašė...

Pritariu Judui

Cêça Santos rašė...

kalbėti apie pinigus, yra ne karo teisė (juokiasi) Dieve, padėk!

Linas rašė...

amen;)

Šauklys rašė...

Judai gal protingas ir ismintingas esi savo akyse, bet ta protinguma galesi isdestyti Viespaciui prie Baltojo Sosto, jeigu Juo isvis tiki. Jeigu butum Viespaties vergas, tai kitokia giesme trauktum, o dabar kaip Jezus pasakytu nezinai kokios dvasios esi, gali mulkinti koledzo berniukus SAVO samprotavimais, bet manes neapmulkinsi.

Linas rašė...

Tadai labai jau įsijautei į teisuolio vaidmenį ir pamažu imi panašėti į inkvizitorių. Patariu būti mandagesniam. Mesk savo ideologiją lauk ir vėl atvirsk į žmogų:)

Olgerdas rašė...

Nelabai cia suprantu, koki cia suri skant slegiat? :) Vieni ta, kiti ana raso:). Biski pasakyciau nelabai idomu skaityt...

Judas rašė...

Tikiu,Tadai,tikiu,ir prie baltojo sosto nestovesiu,nes Jo tikintieji stoves tik pries Kristaus teismo krase,o netikintieji-prie baltojo sosto.Cia,Tadai,kazkas tave jau apmulkino,su tuo baltuoju sostu...

Šauklys rašė...

Zmogau po Judo kauke labai idomu kuo tu tiki? Pasipasakok koks tu Viespaties vergas? Panasu, kad tiki tik iskirtinem tau patinkamciom eilutem. Matai daugelis manosi esa tikintieji ir tokiems Viespats pasakys eikite salin nedoreliai as jusu nezinau.
Demonai taip pat tiki ir dreba, jie kalba kalbomis, puikus teologai, daro stebuklus, ateina kaip didziausia sviesa, bet jie negali vieno dalyko nusizeminti pries Viespati, jis Juo tiki, vadina Ji Dievu, bet jis niekada nenusizemins pries visa Zodi. Papasakok zmogau- judai kaip tu nebepriklausai pats sau? Tu gali daug ka kalbeti, bet paziurekim ka Zodis pasakys apie tave.

Judas rašė...

Nepulk taip,Tadai:)Nusiramink.Ir ziurek saves.

Šauklys rašė...

Na zmogau, patarimus mes mokame dalinti, bet pirma jais patys turime naudotis. Tai papasakok koki Kristu tu tiki ar man tardyti reikes? :D
II Jono 1:7: Po pasaulį pasklido daug suvedžiotojų, kurie neišpažįsta Jėzaus Kristaus, atėjusio kūne. Toks yra apgavikas ir antikristas.
Žydams 13:8: Jėzus Kristus yra tas pats vakar, šiandien ir per amžius.
Pasakyk man kur Kristus yra siandien?

Judas rašė...

Tadai,tau reikia gelbetis is religijos gniauztu.Tokie klausimai kyla is piktojo...

Unknown rašė...

Tadai, tavo Judui spendžiami teologiniai spąstai labai panašūs į fariziejų spęstus Jėzui, broliškai siūlau prisiminti kuom visa tai baigdavosi patiems fariziejams ;) susidaro toks įspūdis, kad čia berašinėdamas tu labiau nori pasipuikuoti savo teologine erudicija, nei pasidalinti kuom nors naudingu.. bet gal ir klystu, juk tavo širdies nematau :)

Šauklys rašė...

Senajame testamente jei kas manydavo esas nuo Dievo ateidavo prie urimu ir tumimu, dabar mes turime s.t ir n.t.
Gerb.Kestuti spastu as nespendziu, nes tokiam teologui kaip Judas ju nepaspesi:) todel uzdaviau elementaru klausima kuriame yra ir atsakymas: II Jono 1:7: Po pasaulį pasklido daug suvedžiotojų, kurie neišpažįsta Jėzaus Kristaus, atėjusio kūne. Toks yra apgavikas ir antikristas.
Žydams 13:8: Jėzus Kristus yra tas pats vakar, šiandien ir per amžius.
Pasakyk man kur Kristus yra siandien?
Atsakymas elementarus- kune-zmoguje.
II korintiečiams 13:5: Patikrinkite patys save, ar esate tikėjime. Ištirkite save! Ar nepažįstate savęs ir nežinote, kad jumyse yra Jėzus Kristus, jeigu tik nesate atmestini?
Sitas labai nepatinka antiksristui ir jo vaikams.
Todel biblija mums sako budeti:
Mato 10:16: „Štai Aš siunčiu jus kaip avis tarp vilkų. Todėl būkite gudrūs kaip žalčiai ir neklastingi kaip balandžiai.
I Jono 4:1: Mylimieji, ne kiekviena dvasia tikėkite, bet ištirkite dvasias, ar jos iš Dievo, nes pasklido pasaulyje daug netikrų pranašų-pamokslininku.

Judas rašė...

Tadai,pradek nuo saves...pradek tirti save,ir,jei Dievas bus tau gailestingas,-pamatysi,kad esi Brancham spastuose.Tavyje greiciau Branham gyvena,o ne Kristus.

Šauklys rašė...

Judai o kur tas Kristus?

Judas rašė...

Visu pirma,as nesidedu Kristaus vergu,o juo esu.Juk kiekvienas,kas Jo ispirktas-priklauso Jam,o ne sau paciam,ar kitam,kazkokiam tai zmogui.Priklausydami Jam,mes iskar netampame tobulais,bet tobulejame,ir tobulesime iki atpirkimo dienos.
Neapsimetinek,Tadai,kad esi uzsipultas,greiciau pats esi puolantis,ir dar su tam tikromis Rasto vietomis.Ar zinai,kad be Dvasios naudojamos Rasto vietos tampa uzmusanciu ginklu?Raide zudo.Nezudyk nei saves,anei kitu.:)

Tadai,ant taves visai nepykstu,ir nepykau.