šeštadienis, kovo 20, 2010

Penzėje vandalas pasirodė esąs Pravoslavų bažnyčios šventikas


Penzėje, Rusijoje, kelinta diena - neramumai, evangelikų bažnyčią "Gyvasis tikėjimas" atakuoja piktadariai, kurie išrašinėja bažnyčios sienas raudonais dažais, platina šmeižikiškus lapelius ir grasina žmonėms ir jų šeimoms, esą surinkę informaciją. Neapsikentę žmonės iškvietė miliciją, kuri sulaikė fanatiškai nusiteikusį asmenį, pasirodė, kad vandalas - Pravoslavų (stačiatikių) bažnyčios šventikas, praneša "РОСХВЕ".
Šventikas Olegas Andrejevas, tarnaujantis ganytoju šventos kankinės Tatjanos koplyčioje Penzės universitete, sulaikytas, kai prie bažnyčios raudonai dažais užrašė "Atsargiai - sekta" ir dalino šmeižikiškus lapelius, jis grasino žmonėms, sakė, kad turi informaciją apie juos ir jų šeimas ir veikia ne vienas. "Kovotojas su sektomis" buvo nuvežtas į miliciją ir apklaustas, po to Šventikas Olegas Andrejevas paleistas.
Tačiau kitą dieną vėl atsirado užrašai ant evangelinės bažnyčios sienos - toliau siekiama konflikto.
Tokie išpuoliai prieš ne pravoslavus iš Stačiatikių bažnyčios pusės Rusijoje tampa įprastu reiškiniu, jų ypač padaugėjo, kai šalies religinio gyvenimo vairas perduotas liūdnai pagarsėjusiam "kovotojui su sektomis" Aleksandrui Dvorkinui, kuris visose pravoslavų vyskupijose ragino steigti "kovos su sektomis" padalinius. Panašu, kad "kovotojai su sektomis" tampa pavojingesni už pačias sektas ir nesibodi ekstremistinių metodų. Beje, stebėtinai atgijo tarybiniais laikais vartota terminologija Rusijoje. Supratimas, kad rusai gali būti tik pravoslavai yra varomoji ideologija, o "kovotojų su sektomis" teigimu visi kiti - užsienio žvalgybų padalinių įkurtos organizacijos, kurių tikslas - sugriauti didžiąją Rusiją.
Nieko stebėtino, ko norėti iš kitų, jei pačiam "kovotojui su sektomis" Aleksandrui Dvorkinui buvo iškelta baudžiamoji byla už krišnaito užpuolimą ir sumušimą.
Pagal "Newsru"

Komentarų nėra: