penktadienis, kovo 05, 2010

Burundžio prezidentas rūpinasi šalies evangelizavimu


Burundžio prezidentas Pjeras Nkurunziza pas save į šalį pasikvietė evangelistų komandą iš Rusijos, kad ji važinėtų po šalį ir kalbėtų žmonėms apie Dievą. Prezidentas yra puikus pavyzdys, kaip tarnauti žmonėms ir Dievui. Iki jo Burundyje prezidentai neišsilaikydavo ilgai, juos nužudydavo. Savaitė po to, kai užėmė savo postą Pjeras Nkurunziza pareiškė, kad keliaus po šalį dviračiu be apsaugos. "Jei norite mane užmušti, tai geras laikas jums, bet mano Dievas, kuris saugojo mane upėje nuo krokodilų, apsaugos ir nuo jūsų",- sakė jis televizijai. Šiemet sukako 4 metai, kai jis poste.
Visa pastarųjų dešimtmečių Burundžio, kaip ir kaimyninės Ruandos, socialinio ir politinio gyvenimo eiga yra apspręsta nepertraukiamos hutų (85 proc. šalies gyventojų) ir tutsių (15 proc.) etninių grupių tarpusavio kovos. (Šį Afrikos regioną nuo XIX a. antrosios pusės valdė Vokietija, o po Pirmojo pasaulinio karo, kurį pralaimėję vokiečiai neteko visų savo kolonijų Afrikoje, pagal Tautų Sąjungos mandatą administravo Belgija. 1961 metais buvo paskelbta Burundžio nepriklausomybė.) Vietinė Katalikų Bažnyčia (Burundis, iš kurio šešių milijonų gyventojų 65 proc. yra katalikai, laikoma viena krikščioniškiausių Afrikos valstybių) kiek įmanydama skatina taikos ir susitaikymo procesą, patirdama nuostolius dėl personalo netekties kariniuose susidūrimuose tarp tutsių vadovaujamos vyriausybinės kariuomenės ir kitų sukilėlių grupuočių.
Pjeras Nkurunziza yra šlovinimo lyderis bažnyčioje ir jam padeda trys chorai, beje, dviejų tradiciniais niekaip nepavadinsi - vaikų namų auklėtinių ir apsaugininkų chorai.

18 komentarų:

Anonimiškas rašė...

o kur gi prapuolė pasipiktinimas? Juk kas ciesoriaus ciesoriui o kas Dievo Dievui. Ko čia dainuoji ditirambus Burundžio vadovui, o Konstantina ir jo pasiryžimą evangelizuoti savo šalį visur keiki?

Ar vėl veidmainiškai pradėsi kalbėti jog čia ne vienas ir tas pats? :)

Linas rašė...

Burundžio prezidentas nenaudoja prievartos kaip katalikiški valdovai. Pasižiūrėk, Lietuvoj net mokyklose tikyba yra privalomų pamokų sąraše ir t.t.
Konstantinas buvo geras vyras - įkūrė Katalikų bažnyčią.

Anonimiškas rašė...

Sakai įkurė? O kur gi tuo metu buvo "tikroji" Kristaus bažnyčia? O gal Konstantinas toks galingas ir protingas, kad sugebėjo apgauti Šv.Dvasią ir perimti Kristaus bažnyčios valdymą?

Jeigu tuo tiki, tuomet viešai teigi Jog Dievas yra ne Visagalis. Reiškia Kristaus pažadas, kad bažnyčios niekas neišplėš iš Jo rankos buvo neįvykdytas ir Konstantins išplėšė bažnyčią iš Kristaus rankų. O jeigu sakai, kad tikroji bažnyčia buvo kažkur pasislėpusi ir laukė, tai gal pasakytum kur ji buvo? Kokie jos egzistvimo pedsakai? O jeigu sakai, kad atskalūnų sektos "monofizitai", "gnostika" ir pan. yra tikrosios bažnyčios tuomet paskaityk ką jie išpažino ir ką teigė. Jei tu išpažysti tą patį ką ir jie tuomet tu prisipažink viešai, kad neesi Kristaus mokinys, nes jie vienokiu arba kitokiu pavidalu nepripažino Kristaus Dieviškumo.

Kas neturi Sūnaus tas neturi gyvenimo. Kiekviena dvasia kuri neišpažysta Kristaus Dievu, yra nuo pikto.

Linas rašė...

Vladai, visokių yra įkūrėjų, Smitas įkūrė mormonų bažnyčią, Konstantinas -katalikų, ir kuo čia jie skiriasi?
Visa bėda, kad esi pasikaustęs ideologijos srityje, bet neišprusęs teologijos. Jei paskaitytum katalikų dogmas, sužinotum, kad Šventoji Dvasia nieko kito nedaro, o tik užrašinėja ir būna Šventojoje Tradicijoje:) Aš tai tikiu, kad Dievas visagalis, o štai katalikai tiki, kad Dievas be šventosios tradicijos nieko negali:) Siūlau daugiau laiko paskirti dogmų studijavimui, o ne pliurpalams, nes tu net nežinai, kad iš katalikybės pozicijų kalbi erezijas, nepaglostys tavęs, oi nepaglostys:)

Anonimiškas rašė...

Tai tu Linai taip ir neatsakei, jei Konstantinas kaip koks smitas paeme ir ikure nauja baznycia, tai kur gi tuo metu buvo tikroji Kristaus baznycia?

Linas rašė...

Pasiskaityk apologetus ir net krikščionybės kritikus, kurie aprašė, kokia Kristaus bažnyčia:"Jie neturi altorių, eina mirti džiaugdamiesi" Po Konstantino įkūrimo atsirado altoriai, o minia jau kitus vedė mirti džiaugsmingai. Todėl katalikybė ir vadinasi -Romos.Nuimk tą romėnų sluoksnį - pastatai, rūbai, altoriai, kalendorius - iš jos nieko neliks. Todėl tai yra Konstantino kūrinys, o ne Kristaus(kalbu apie sistemą, o žmonių giliai tikinčių Kristumi yra ir ten).

Anonimiškas rašė...

Tai tu teigi, kad katalikų bažnyčia yra tikroji Kristaus bažnčia, bet Konstantinas apgavo Šv.Dvasią, jos vedamus bažnyčios vyresniuosius ir perėmė vadovavimą bažnyčiai, ją nukreipdamas taip kaip norėjo jis t.y. Konstantinas?

Anonimiškas rašė...

Be je, visose šalse kuriose steigiasi bažnyčios ir jei jos yra priespaudoje, pradžioje jos neturi nei altorių nei pastatų, o jos nariai noriai eina į mirtį.

Be je, Šv.Brunonas yra puikus pavyzdys to, kad katalikai net ir tada kai valdo ir turi neribota karine galia, visada be baimes eina i mirti nesdami Zodi pagnims.

Linas rašė...

Aš teigiu, kad Konstantinas įkūrė Romos katalikų bažnyčią, kaip imperijos pakaitalą, net terminai romėniški - filija, kurija ir t.t. Yra konkretus dekretas. Visas kitas bažnyčias jis uždraudė ir naikino. Tai atsitiko apie 400 mūsų eros metus.
Kristaus bažnyčia įkurta maždaug 33 mūsų eros metais, taigi, Kristaus bažnyčia žymiai senesnė ir apsiėjo be Konstantino malonių ir Romos žynių rūbų, pastatų ir ceremonijų.

Anonimiškas rašė...

tai kur tuo metu, kai Konstantinas kure kataliku bazncia, BUVO tikroji Kristaus baznycia? Kuri is bankrutavusiu sektu, tavo manymu, buvo TIKROJI baznycia? Gal monofizitai, o gal Gnostikai? O gal arijonai?

Linas rašė...

O kur buvo tavo veidas, iki kol tu jį pirmą kartą pamatei? Kristus nesukūrė organizacijos, panašios į centralizuotą komunistų partiją. Žmogus, vardu Konstantinas ją sukūrė ir pavadino, toliau pasivadinusieji Petro įpėdiniais tęsė šitos struktūros kūrimą. Pasekmė - visiškas supuvimas. Sekso skandalai dabar po kelis per savaitę - gėjų prostucija pačiam Vatikane, pedofilija, mafijos pinigai Vatikano banke, prekyba ginklais, dalyvavimas pinigais porno biznyje ir t.t.

Anonimiškas rašė...

:) Negali Linai atsakyti, nes puikiai zinai atsakyma.

Štai ir aš kuomet pradėjau ieškoti atsakymų buvau pritrenktas, nes kai nagrinėji atmetęs išankstines nuostatas, tuomet pamatai jog tie kas yra viešoje opinijoje nuleisti žemiau plintuso, tie kurie apsistatę "stabais", kurie "iškraipė" Šv.Raštą, kuriuos lydi skandalai po skandalo, tik tie pasirodo ir yra tikroji Kristaus bažnyčia. O teisuoliai, kurie aršiai gina malonės doktriną, kurie šūkauja "tik Raštas", kurie aršiai "evangelizuoja", tėra apsišaukeliai atskalūnai, eretikai, turintys dievotumo išvaizdą bet atsisakę Jo jėgos, neturintys nei malonės, nei Vynmedžio syvų, nei Kristaus jėgos.

Apgailėtina, bet yra kaip yra. Atsibusk ir tu, nes eini į pražūtį kartu su nukirstomis šalelėmis.

Linas rašė...

Vladai, nejuokink su savo ideologija. Pirma, ne istoriją studijuoti reikia, o Bibliją, antra Kristaus bažnyčia pažįstama ne per istorija, bet per darbus ir įvertinama pagal Bibliją.
Jėzus sakė:"Tuo bus pašlovintas mano Tėvas, kad duosite gausių vaisių ir būsite mano mokiniai.
Kaip mane Tėvas pamilo, taip ir Aš jus pamilau. Pasilikite mano meilėje!
Jei laikysitės mano įsakymų, pasiliksite mano meilėje, kaip Aš kad vykdau savo Tėvo įsakymus ir pasilieku Jo meilėje".

Ir kaip suderinti Dievo šventyklą su stabais? Juk jūs esate gyvojo Dievo šventykla, kaip Dievas yra pasakęs: “Aš gyvensiu juose ir vaikščiosiu tarp jų; būsiu jų Dievas, ir jie bus manoji tauta”.
Biblija sako
Todėl: “Išeikite iš jų ir atsiskirkite, – sako Viešpats, – ir nelieskite to, kas netyra, ir Aš jus priimsiu
ir būsiu jums Tėvas, o jūs būsite mano sūnūs ir dukterys, – sako visagalis Viešpats”.

Kas nesilaiko Dievo žodžio, nevykdo Dievo valios, priešinasi malonės Dvasiai ir visai nesvarbu kuo save laiko.

Žydai vieną kartą rėkė - mes Dievo tauta, turim įstatymą, pranašus, . Ir jie išties turėjo. Bet buvo įvertinti pagal tai, kad nesilaiko įstatymų ir atmesti.
O tu tupinėji ir aiškini, kad Kristus apako, jis nieko nemato - nei stabų, nei politikos, skandalų, viso purvo, kurį šita tavo garbinama sistema sukaupė.
Nenori, nematyk. Tačiau toks aklumas yra pavojingas, Biblijos laikais tokie žmonės žudė pranašus, tokie ir Kristų nukryžiavo.
Tiesa yra tiesa ir kompromisų čia nėra. O jei tiesa yra purvina, tai jau ne tiesa, o melas.

Anonimiškas rašė...

.......atėjo pas Zorobabelį ir Izraelio šeimų vyresniuosius ir jiems sakė: 'Mes norime statyti kartu su jumis, nes mes, kaip ir jūs, ieškome jūsų Dievo ir Jam aukojame nuo Asarhadono, Asirijos karaliaus, kuris mus čia atvedė, laikų'. Zorobabelis, Jozuė ir kiti Izraelio šeimų vyresnieji jiems atsakė: 'Netinka jums kartu su mumis statyti namus mūsų Dievui, mes vieni statysime Viešpačiui, Izraelio Dievui, kaip mums įsakė persų karalius Kiras'. (Ezd 4,2-3)

'Ne kiekvienas, kuris man sako: 'Viešpatie, Viešpatie!', įeis į dangaus karalystę, bet tas, kuris vykdo valią mano Tėvo, kuris yra danguje. Daugelis man sakys aną dieną: 'Viešpatie, Viešpatie, argi mes nepranašavome Tavo vardu, argi neišvarinėjome demonų Tavo vardu, argi nedarėme daugybės stebuklų Tavo vardu?!' Tada Aš jiems pareikšiu: 'Aš niekuomet jūsų nepažinojau. Šalin nuo manęs, jūs piktadariai!' Taigi kiekvienas, kuris klauso šitų mano žodžių ir juos vykdo, panašus į išmintingą žmogų, pasistačiusį savo namą ant UOLOS. (Mt 7,21-24)

Ir Aš tau sakau: tu esi Petras, ir ant šios UOLOS Aš pastatysiu savo bažnyčią, ir pragaro vartai jos nenugalės. (Mt 16,18)

Linas rašė...

Šūkį pakeitei? Bet nevykusiai. Petras Biblijoje vadinamas - Kefas, akmuo, o ne uola.
"Ir nusivedė jį pas Jėzų. Jėzus pažvelgė į jį ir tarė: “Tu esi Simonas, Jonos sūnus, o vadinsies Kefas” (išvertus tai reiškia: “Akmuo”). Jono 1;42


Biblija sako Jie gėrė iš dvasinės juos lydinčios uolos, o ta uola buvo Kristus.
Vis dėlto daugumas iš jų nepatiko Dievui, ir “jų kūnai liko gulėti dykumoje”.

kas gaunasi kai statoma ant žmogaus rodo tavo mylima istorija - prievarta, žudynės, sekso skandalai, ištvirkimas, melas. Tai išties kūno darbai, o ne dvasios

Anonimiškas rašė...

Jn. 1,42 Ir nusivedė jį pas Jėzų. Jėzus pažvelgė į jį ir tarė: „Tu esi Simonas, Jono sūnus, o vadinsies Kefas“ (tai reiškia: „Petras – Uola“). (Rubšio vertimas)

Petros graikiskai reiškia uola, taip pat labai labai didelis akmuo luitas, labai labai didelė akmeninė uolos atplaiša. Paprastas akmuo niekada nebuvo vadinamas Petros. Paprastas akmuo graikiskai yra lithos. :) Todel protestantų profesoriu vertime turetu buti verčiama bent jau Petras - milžiniškas akmens luitas :) o ne akmuo :)

Linas rašė...

Vladai, oi išsilavinimo trūkumas per visas skyles lenda. Rubšys vertė ST, o naująjį Kavaliauskas. Kaip doras katalikas jis išvertė pagal dogmas kaip reikia. Ir daugiau ten atitinkamų dalykų yra. Kaip ir Jehovos liudytojai, katalikai irgi stengiasi "padagniatj" Dievo žodį pagal savo dogmas.
Mistifikacijos meistrai katalikai net "atrado" Petro kapą Vatikane, taigi pagrindinė katalikų šventykla dabar išties ant Petro pastatyta:) Važiuok ten ir tu ant "uolos" pastovėsi:)

Biblija sako aiškiai - uola, kertinis akmuo, pamatas yra KRISTUS, o ne koks žmogus.
Ar Dievas pats sau prieštarauja?

Bet tu užsimerki, kad nematytum ir negirdėtum - sėkmės kaunantis su savo sąžine ir Dievo žodžiu.

Anonimiškas rašė...

..........Viešpats, mūsų Dievas, ištiko mus, nes mes ieškojome Jo ne taip, kaip turėjome'.

(1 Krn 15,13)

sekmes tau :)