antradienis, kovo 30, 2010

Pastoriai per Velykas pamokslaus be batų


Per Velykas, kai daugelis bažnyčios žmonių apsirengs savo geriausius kostiumus ir sukneles, daug pastorių visose Jungtinėse Valstijose pamokslaus be batų. Apie 5 tūkstančius pastorių sakys Velykų pamokslą basi, primindami mums apie visuotinį skurdą ir norėdami padėti surinkti avalynę 300 milijonų žmonių visame pasaulyje, tie, kurie neturi batų.
Šios akcijos rėmėjas yra "Samariečio kojų" misija, kuri yra surinkusi 3 milijonus porų batų, ir juos išvežusi ir išdalinusi visame pasaulyje.
Šis įvykis sutapo su 42-osiomis Martin Luther King Jr mirties metinėmis. Jo vaikai, Martinas Liuteris Kingas III ir Berenike A. King, prezidentas Pietų baptistų, bus tarp tų, kurie bus basi per Velykų tarnavimą.
"Mano tėvas kovojo už vargšus, - sakė Martinas Liuteris Kingas III. - ir mes toliau tęsime jo kovą.
Vyskupas Paul S. Morton, Baptistų visos evangelijos bažnyčių vadovas, taip pamokslaus be batų, ir jis tikisi, kad apie 2,5 tūkstančio pastorių parems. Kiti dalyviai: Stephen J. Turston, Nacionalinės baptistų konvencijos prezidentas, vyskupas James Ingram, Afrikos metodistų Episcopalų bažnyčios ir kiti
Vienas iš dalyvių pastorius Ohomne iš Nigerijos, gavo savo pirmąją batų porą 9 metų amžiaus ir nuo 2003 metų dalyvauja kompanijoje "Samariečio kojos"
Batai keliauja Afrikos, Karibų jūros baseino ir Artimųjų Rytų žmonėms, savanoriai plauna žmonių kojas ir patepa jas aliejumi, praneša CNL-NEWS.

Komentarų nėra: