trečiadienis, kovo 17, 2010

Metas atgailai - Airijos katalikų bažnyčios vadovas nusprendė atsiprašyti.


Spaudžiant visuomenei Airijos katalikų bažnyčiai nelieka nieko kito, tik atgailauti. Airijos katalikų bažnyčios vadovas nusprendė atsiprašyti už tai, kad padėjo nuslėpti pedofilijos faktus. Kartu paaiškėjo, kaip buvo slepiama nuo visuomenės -tvirkintiems vaikams buvo liepiama pasižadėti nekalbėti.
Dabartinis kardinolas Seanas Brady būdamas kunigu 1975 metais dalyvavo susirinkimuose, kuriuose vaikai pasižadėjo niekam nepasakoti nusiskundimų pedofilu kunigu Brendanu Smythu. Airijos katalikų bažnyčios vadovas sakė norįs atsiprašyti „visų tų, kurie jaučia, kad aš juos nuvyliau“.
Pareiškime kardinolas S.Brady teigė: „Šią savaitę iškilo vienas skausmingas epizodas iš mano praeities. Aš išklausiau žmonių reakcijas į mano veiksmus prieš 35 metus. Noriu visų iš visos širdies atsiprašyti“.
Pastaruoju metu iš įvairių Katalikų bažnyčių tokie - "nuoširdūs, iš širdies, su skausmu, atsiprašyti" ir panašių formuluočių pareiškimai jau nebe naujiena ir nieko nestebina. Tiesa, jie nebegali ir atitaisyti žalos suluošintiems žmonių likimamas.
Pedofilijos skandalai apkeliavo Katalikų bažnyčioje praktiškai visus žemynus, dabar šių skandalų centras - Europa. Nuotraukoje - benediktinų vienuolynas Bavarijoje, kur neseniai imti tirti nauji atvejai.

Komentarų nėra: