trečiadienis, kovo 31, 2010

Baltarusijoje vyko Sekmininkų suvienytos bažnyčios suvažiavimas


Baltarusijoje vyko Sekmininkų (Evangelinio Tikėjimo Krikščionių) suvienytos bažnyčios suvažiavimas, kuriame dalyvavo apie 700 delegatų. jame dalyvavo ir Lietuvos sekmininkų sąjungos vyskupas Rimantas Kupstys ir jo pavaduotojas Ivanas Škulis.
Suvažiavime vieningai buvo patvirtinta ir palaiminta nauja bažnyčios vadovybė - vyskupas Sergej Chomich ir jo du pavaduotojai Sergej Cvor ir Leonid Biruk. Baltarusijoje sekmininkų judėjimas sėkmingai auga, ši denominacija yra antra pagal didį po stačiatikių bažnyčios.
Daugiau informacijos http://www.cxbe.by
Nuotraukoje - sekmininkų bažnyčios Baltarusijoje.

17 komentarų:

Šauklys rašė...

Man tei nesuprantama kam reikalingi tie pavadinaimai; sekmininkai, babtistai, katalikai, metodistai, septintos dienos adventstai, apastalai ir taip toliau ir taip toliau ar nepaprasciau vadintis krikscionys.
O dabar kriskscionys katalikai, krikscionys sekmininkai...

Linas rašė...

O man nesuprantama kaip skaityti vieno piliečio raštus ir galvoti, kad studijuoji Bibliją, be to, pasikabinti jį su visokiais šviečiančiais ratais virš galvos ir vadinti save ne denominacija, bet Brolio tokio ir tokio Žinios platintojais. Krikščionys seka Kristaus mokslu.
Bet juk ne viską gyvenime galima suprasti, ar ne Tadai?

Šauklys rašė...

As save vadinu krikscioniu ir viskas,o ne krikscionis + kazkoks. Tiesiog krikscionis nuo zodzio Kristus,krikscionis reiskia panasus i Kristu.
Butent, kad reikia sekti Kristaus mokslu, o ne babtistu, sekmininku,liuteronu ar dar kokiais tikejimo punktais.
O kam tada platinti Pauliaus, Tiemotiejaus, Jono ir kitus laiskus?
Tas vadinamas ratas- Ugnies stulpas, tas pats, kuris vede izraeli per dykuma, tas pats kuri sutiko Paulius. Man tai dziugi naujiena, Biblijos pazadu issipildymas.

Linas rašė...

Nustok Tadai išsidirbinėti ir pasižiūrėk į savo denominacija, gal mažaiu klausimų kils. Rašai "Butent, kad reikia sekti Kristaus mokslu" - visiškai teisingai. Ar tai reiškia kad mesi Branhmano raštus sakaityti ir platinti visom jėgom ir seksi Kristumi?
Tada sveikinu. Pagaliau supratai.

Olgerdas rašė...

Tadai, kiek suprantu, tai pats nori, kad prie NT butu prideti ir Viljamo "laiskai" arba audio irasu santraukos? Zinoma, kartu su visais ten "mmmmm" ir "khe khe" Brachmano atsikrenkstimais:)...
Na, pas save ten galit daryt ka tik norit, galit isleisti NT kartu su priedu, jusu reikalas, bet va mielasis atsimink Apreiskimo 22:19-20...
Beje, klysti, kad esi krikscionis. Jusu gi siaip kitaip ir nevadina kaip brachmanistais... Ir nesvarbu, kaip tu save vadini- juk jehovistai irgi save vadina krikscionim betgi nuo to nera tokie, nes del ju mokymo negalima ju priskaityt prie Kristaus sekeju... Pats sau priestarauji, sakydamas, kad neva seki Kristumi, o juk Jis tau visai nereikalingas, nes seki Brachmanu...
Nezinau, kur tu ten kokius pazadu issipildymus matai. As tai visu pirma matau, kad tu net nemoki normaliai bendraut nekisdamas visur to savo zmogelio zodziu... Nepyk, kad taip grieztai sakau...

Emanuelis rašė...

Uj, reikia saugotis visokiu "treciojo apreiškimo" žyniuonių, buvo čia jau daug, o dabar dar vienas Brahmanas ar kaip ten jis, as pakraupęs ir neturiu ka nė pasakyt, gal kokią naivią bobutę ir suvedžiot galima, bet nežinau koks sveiko proto ir tikėjiom žmogus gali tikėti tokiais paistalais ir beprotybėmis kaip Branhamo raštai. Sakykit ką norit :)

Linas rašė...

ai, gyvenkime draugiškai:)

Šauklys rašė...

Kodel reikia tiketi tik Biblija? ir negalima organizuotis ir daryti tikejimo ispazinimo sistemos pagal tam tikrus punktus? Labai paprastas ir elementarus ats.
Liuteronus ir metodistus Dievas buvu vedes toliau iki sekminiu dienos, dovanu issiliejimo (sekmininku periodu) bet, kadangi jie sudare tikejimo punktus, Viespats negalejo jiems apreiksti daugiau, jei jie butu parase mes tikime Biblija, tai nebutu sistemos kuriai jie vergauja. Jie sako mes tikime Biblija, bet yra punktai, mes tikime taip ir ne kitaip, dalimi Biblijos, bet Viespats veda i tobulybe, kas is dalies turi pasibaigti.
Kiekviena zmogu galima iskritikuoti, bet as neziuriu i molio palapine, bet kokia dvasia tame zmguje, kokie jo sirdies motyvai, o per Branhama Sventoji Dvasia pasireiske ypatingu budu, kai sunkvezimiais vezdavo ivairiausius invalidus ir jie akirksniu isgydavo, bet kazkam tai belzebulas, o man tai dziaugsmas.
Nesuprantu, kaip zmogus gali kritikuoti kai nieko nezino apie ka tas zmogus kalbejo, pirma bent jau paskaityk ne kritiku straipsnius, o ka jis pamokslavo tada galesi kazka pasakyti ir kai Viespats pagerbs tada labiau nei Branhama, tada gal i tavo kritika bus galima atsizvelgti. O dabar kai tukstanciai sekmininkisku ir kitu bendruomeniu zmones dziaugesi Viespaties malone, kuria Jis isliejo per nemokyta zmgeli, tukstanciai beviltisku ligoniu buvo isgydyti, tu tai keiki ir galvoji, kad tai velnias.
Per dvi savaites girdziu kaip vienas Viespati Jezu vadina tarnu, o kitas Sv. Dvasia isvarancia, bet kuri demona vadina padaru. ar reiktu kreipti demesi i tokia kritika?

Judas rašė...

Tai kodel netiki Biblija,Tadai?Visa Biblija.Juk Biblija parodo ir tai,kad Jezus buvo tarnu,o tu tai nenori pripazinti.Kodel?Manau todel,kad labiau tiki zmogumi,o ne Dievu.
Pasiskaityk svaru Dievo zodi,kuris aiskiai pasako,kad Jezus buvo tarnas.Stai keletas vietu is Sv.rasto:Iz.42:1-4, 6-7; 49:5-7; 50:4-7; 52:13—53:12; Мork.10:45.

Linas rašė...

Tadai gauni lazdų ne už tai, kad turi savo nuomonę, bet už tai, kad jos neturi. Viską ką sakai taip persmelkęs brahmanizmo mokymas, kad tavo balso nebėra kaip asmenybės.
Problema tame, kad iš vieno žmogaus pasidarei stabą, kažką panašaus kaip katalikai šventuosius garbina, sakykim, pranciškonai Pranciškų skaito, imituoja ir t.t. Tai ta pati dvasia, kuri nekreipia žmogaus dėmesį nuo Gelbėtojo į žmogų. Ir žmogus ima sekti žmogumi. O juk parašyta:"Prakeiktas kiekvienas, kas pasitiki žmogumi". Jokio skirtumo ką seka - stebūkladarį, pastorių, kunigą, šventąjį - kol taip darome smarkiai rizikuojame patekti po rūstybe.

Olgerdas rašė...

..."Kodel reikia tiketi tik Biblija? ir negalima organizuotis ir daryti tikejimo ispazinimo sistemos pagal tam tikrus punktus?..."

Tadai, kaip cia taip iseina? Pats gi taip karstai pastoviai irodineji ir cituoji ta savo zmogeli, kad ajajai sistema blogai, o kai jau liecia jusu isitikinimus, kurie tiesa sakant aplamai neisipaiso i jokia sistema, tai tada jau sistemos pasirodo prireikia? :)) Nu suprantu. Tam, kad visas Branchamo mokymas taptu nors biski logisku, tada jau zinoma reikia kurt sistema:). Ai bet juk nuo to jis netaps bibliniu... Ivaizdis zinoma bus, bet tik tiek...

"...per Branhama Sventoji Dvasia pasireiske ypatingu budu, kai sunkvezimiais vezdavo ivairiausius invalidus ir jie akirksniu isgydavo..."

Gal ir vezdavo sunkvezimiais ar taksi, bet o tai, kad dauguma tu zmoniu po to labai staiga mirdavo nuo tu paciu ligu(kartais net kita diena), nors budavo skelbiama, jog jie neva isgydyti- tai nieko tau Tadai nesako?
O tai, kad pats tas zmogelis visa gyvenima pastoviai abejojo savo veiksmais, pastoviai gyveno pilna baimes gyvenima, nes baime ji verte elgtis ir mokyti taip kaip jis elgesi bei moke- tai irgi smulkmena? Man gaila to Branhamo, kuris is baimes, ir taip pat budamas kunu issekes(vienu metu jis taip buvo sulyses, kad prarasdavo samone), mane, kad yra vedamas Dievo. Nors, kaip sakiau, abejones ir baime ji lydejo visa gyvenima, ir mire jis deja vienatveje, o jo kunas kaip zinai, dar nepalaidotas buvo tasomas jo gerbeju net puse metu... Vis tikejosi, kad prisikels... Butu labai didelis Dievo malones stebuklas, jei jis aplamai butu kada nors prikeltas... Kas ten zino, o gal pries mirti jis atgailavo?... As nors cia lazdavoju, bet jam pragaro likimo netrokstu...

Šauklys rašė...

Olgerdai ar tu ten buvai ir matei, kaip jie mirdavo? Jei ten dauguma mirdavo, tai kodel tukstanciai denominaciju desimtmecius ji kviete i savo organizacijas gydyti zmoniu, rasai apie publicistika ir nematai paprasto sukombinuoto kritikos straipsnio?
Jis taip mylejo zmones, kad nepaise savo sveikatos,

Man gaila to Branhamo, kuris is baimes, ir taip pat budamas kunu issekes(vienu metu jis taip buvo sulyses, kad prarasdavo samone), mane, kad yra vedamas Dievo.

Idomu ka tu darytum su tokia isgydimo dovana, kai tustantinems minioms tu paskutine viltis.

Šauklys rašė...

Judai, Jėzus - tarnas, bet ne vergas. Manau, Viešpats Jėzus Kristus nusipelnė daugiau pagarbos, nei būti vadinamam vergu.
Vergas ir tarnas, kaip minėjau, skiriasi tuo, kad vergas - tai beteisis asmuo, Biblija apie Jėzaus mokinius sako: buvote nuodėmės vergai, o dabar Viešpaties tarnai. Keliose vietose tik sakoma, būkite KAIP Kristaus vergai, arba nori būti didžiausias- TAPK brolių vergas. Šiose vietose vis tiek paliekama laisvės. Nesakoma tapote vergais, bet būkite kaip vergai, žodis vergas naudojamas kaip palyginimas atsidavimui pabrėžti.

Linas rašė...

Vyrai, na Biblija visi tikit, tai nespausit vienas kito.
Dėl Branhamo tai jį išties kviesdavo ir daugelis parodė jam meilę net ir po to, kai gydymo dovanos išseko, bet buvo prieita riba, kai jis pats atsiribojo, būtent kas girdisi Tadai, tavo kalboj - nuolatinė denominacijų kritika. O kritikuoti reikia tik savo.
Beje, nė viena dovana su branhamo mirtim neišnyko, jei daro įspūdį dovanos ir darbai, tai čia rasi žymiai daugiau.
http://www.cfan.org/

Tadas rašė...

Kai kurie žmonės sako: “Tu smerki organizaciją”. Ne, tai ne taip. Aš smerkiu organizacijos sistemą. Ne žmones, kurie joje (tą grupę žmonių, kurie sukuria organizacija), bet sistemą,kuri juos valdo – būtent tai aš smerkiu,katalikus ir protestantus –vienodai.

Ir žmonės – katalikai arba žydai, arba kas ten bebūtų – tai žmonės, kilę iš to pačio medžio, nuo kurio ir mes kilome.Tai žmonės, kurie myli, valgo, geria ir miega – ir lygiai kaip visi kiti. Ir todėl mes niekada neturime smerkti pačių žmonių.
Bet kiekvienas tarnautojas turi mušti tą gyvatę, kuri gelia šituos žmones.

Linai, Branhamo dovana neiseko, tiesiog jis sumazino isgydymu tarnavimus, del to, kad zmones buvo abejingi Zodziui.
Si karta noreciau baigti sias diskusijas, nes jau bloga nuo tokiu gincu, visiems Viešpaties Jėzaus malonės.

Emanuelis rašė...

15 komentarų...karšta diskusija :)

Judas rašė...

Tadai,Jezus ne tik ,kad vergas,bet ir karalius,ir zmogus ir Dievas,ir be galo dar daug kas...4 Evangelijos skirtingai parodo Jezu.
Kai sveikai matome Jezu,kaip verga-tada,Jis kaip tik nusipelno daugiau meiles ir pagarbos,o ne atvirksciai.
Zinau,kad religingiems zmonems nepatinka zodis vergas,nes pagal juos, vergas-tai zmogus, kuris yra kazkieno nelaisveje ir per prievarta vykdantis kito valia.
Bet,Jezaus atveju, tai netinka,nes Jis yra vergas is meiles,o ne is prievartos.Meileje nera jokios priespaudos,ir nelaisves...

Esame nupirkti uz didele kaina ir patys sau nebepriklausome.Kiek siame pasakyme yra palikta mums laisves?