trečiadienis, kovo 31, 2010

Virš popiežiaus kaupiasi pedofilijos debesys


Virš popiežiaus kaupiasi pedofilijos debesys. Vatikanas ir popiežius Benediktas XVI sulaukė naujų kaltinimų dėl dar vieno JAV katalikų dvasininko, įtariamo nepilnamečių seksualiniu išnaudojimu, dangstymo ir nesugebėjimo pašalinti iš kunigų luomo kunigo Ernesto Garcios Rubio.
„Jis tarnavo Majamyje apie 30 metų, o mes žinome apie maždaug 12 aukų, kurias jis per tą laiką (seksualiai) išnaudojo“, - sakė advokatė Jessica Arbour, atstovaujanti neįvardytam vyrui ir dar penkiems nukentėjusiems, kurie padavė į teismą Majamio arkivyskupiją dėl įtariamų seksualinio išnaudojimo atvejų 1977-1987 metais.
„Neabejotina, kad buvo suderintos pastangos visais lygiais - nuo Vatikano iki Majamio arkivyskupijos ir netgi Kubos vyskupijos, kurioje jis buvo pirmiausiai įšventintas - dangstyti ir apsaugoti tą vyrą“, - pabrėžė ji.
„Vatikano prašyme nurodoma: „Prašome jį apsaugoti“ - ir tai buvo daroma 30 metų“, - pridūrė J.Arbour.
Teisininkė taip pat kaltino Benediktą XVI „gynus pedofilus parapijiečių ir šeimų sąskaita“, kai būsimasis pontifikas vadovavo Katalikų Bažnyčios tikėjimo doktrinos kongregacijai, atsakingai už dvasininkų moralės reikalus.
Kai vienas vyskupas praeito amžiaus paskutiniame dešimtmetyje pradėjo E.Garcios Rubio pašalinimo iš kunigų luomo procesą, Tikėjimo doktrinos kongregacija Vatikane „pametė dokumentus“, nurodė J.Arbour said.
Tikėjimo doktrinos kongregacijai 1981-2005 metais vadovavo tuometinis kardinolas Josephas Ratzingeris.

Nuotraukoje. Popiežiumi būnant Jonui Pauliui II Josephas Ratzingeris užėmė svarbias pareigas, kurios dabar tampa našta.

Komentarų nėra: