šeštadienis, kovo 06, 2010

Dar vienas nuopuolio ratas Vatikane


Dar vienas nuopuolio ratas Vatikane - po laikraščio publikacijų, du žmonės atleisti iš tarnybos, nes gali būti susiję su korupcija ir gėjų prostitucijos organizavimu. Vatikanas atleido Vatikano ceremonijų tvarkos prievaizdą ir istorinio Šv. Petro bazilikos choro giedotoją.
Nigerietis Chinedu Thiomas Ehiemas, 40 metų giedotojas iš Julijaus choro (Cappella Giulia), ir Angelo Balducci, Vatikano ceremonijų tvarkos prievaizdų grupės narys, minimi Italijos laikraščio "La Repubblica" paskelbtoje policijos perimtų pokalbių telefonu išklotinėje. Anksčiau areštuotas pagal kaltinimą korupcija A.Balducci priklausė garbingai Jo Šventenybės kilniųjų vyrų (gentiluomo di Sua Santita) grupei. Vietas joje dažnai paveldi šeimos, daug metų tarnaujančios Vatikanui, arba jos suteikiamos už pagalbą Katalikų Bažnyčios ūkio ir logistikos projektuose.
Pokalbių telefonu įrašų ir policijos dokumentų ištraukos, kurias išspausdino laikraštis, rodo, kad Ch.Th.Ehiemas palaikė reguliarius kontaktus su A.Balducci iki pat jo arešto praėjusį mėnesį ir kad jų pokalbių tema buvo gėjų seksas.
Vatikano šaltinis nurodė, kad A.Balducci, kuris tebėra sulaikytas, buvo pašalintas iš ceremonijų tvarkos prižiūrėtojų narių. Savo ruožtu 19 metų choristu buvęs Ch.Th.Ehiemas buvo pašalintas Julijaus choro.

7 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Katalikų bažnyčia supranta, kad žmonės visi yra nuodėmingi, todėl smerkdami nuodėmę gailisi pačio žmogaus. Protestantai atvirkščiai, smerkia žmones ir įteisina nuodėme.

....Daugelis ana diena sakys Man Viešpatie Viešpatie ... bet Aš sakysiu jisms šalin nuo manęs, Aš niekada jūsų nepažinojau.

Linas rašė...

Pirma, Vladai, legalizuokis:)
Antra "Katalikų bažnyčia supranta, kad žmonės visi yra nuodėmingi, todėl smerkdami nuodėmę gailisi pačio žmogaus".
Ironiška, bet nuodėmingi šmonės pasivadino ŠVENTUOJU sostu ir išsirinko ŠVENTĄJĮ Tėvą:)
Pasirodo, šventajam soste va kokie dalykėliai dedasi....

Anonimiškas rašė...

O tu ne nuodėmingas?

Emanuelis rašė...

Vladai, kam cia gi dabar taip mesti akmenis į protestantus? Ką jie tau blogo padarė? Aš manau tikrieji garbintojai dvasia neskirsto savęs kataliku ar protestantu, čia nebent pikti žmonės laikantys kažkam pyktį gal gali pasakyti: uj tu, protestante (nors Roma juos taip ir pavadino). Tuo tarpu evangelikai jie save vadina, protestantais jūs juos vadinate, jei jau istoriškai žiūrėsim, ok? :) Nesupyk :).

Beje, kur nuodėmę įteisina sakysim evangelikų bažnyčios? Aš gal nesuprantu, jei gali man paaiškink, būsiu dėkingas, tik be ironijos ir pykčio. Ačiū :)

Olgerdas rašė...

Emanueli, visko visur yra zinok... Jei jau kas apsikakoja, tai vienodai smirda tiek katalikai, tiek protestantai.Nu as va protestantas skant, nors nemegstu to zodzio, nes save laikau tiesiog krikscioniu.Ne as sugalvojau ta klasifikacija, kuri man svetima yra. O del tu nuodemiu tai velgi psikartosiu: ju visur pilna.Yra tarkim protestantu geju istisos "baznycios",bet yra ir kataliku, laiminanciu gejus.Yra vagiu tarp protestantu, bet yra ir tarp kataliku.Kodel reikia skirstyt nuodemes pagal denominacijas?

Linas rašė...

Vyrukai nereikėtų čia lygint. Jūs gal nežinot, kad katalikų požiūriu jūs net ne bažnyčios, nes tėra viena šventoji katalikų bažnyčia. Todėl lygintis jokio tikslo.
Žmonės visi nuodėmingi, bet reikalavimai "ne bažnyčioms" ir tikrajai bažnyčiai yra skirtingi. Skirtingi reikalavimai kaimo japiams ir žmonėms, kurie pasivadino "Šventuoju sostu". Jei kaimo japis neprivalo demonstruoti šventumo, tai "Šventasis Sostas" - būtinai. Tai galima patikrinti "šventumą", ką spauda jau kuris laikas ir daro.

Evangelikas Reformatas rašė...

Nė viena krikščionija neteisina nuodėmės. Nė viena: nei Romos,nei Bizantijos, nei evangelikų.