antradienis, kovo 02, 2010

Vokiečių pasitikėjimas slopsta kasdien


Vokietijos katalikų bažnyčiai – sunkūs laikai, ir dėl jų ji gali kaltinti tik save, faktiškai ji neteko autoriteto vokiečių akyse.
Mažiau kaip trečdalis vokiečių pasitiki katalikų kunigų padorumu ir galvoja, kad Katalikų bažnyčia artima paprastiems žmonėms ir verta pasitikėjimo. Praneša "Лента.Ру" ir "Spiegel". Tokie duomenys yra po apklausos, beje, mažiau kaip pusė vokiečių – katalikų, kurie dalyvavo apklausoje, pareiškė, kad pasitiki katalikybe.Kaip pažymi reformų siekianti katalikų pasauliečių organizacija”Mes – bažnyčia”, tokia situacija brendo ilgai ir tai neturi nieko bendro su pedofilijos skandalu Jėzuitų mokyklose – Katalikų bažnyčia per ilgai nekreipė dėmesio į žmones.
"Frankfurter Rundschau" pažymėjo, kad 61 procentas vokiečių netiki Katalikų bažnyčios atvirumu ir jos sugebėjimu bendradarbiauti išaiškinant sekso skandalus, 73,3 procento mano, kad tokių skandalų priežastis – celibatas.
Pedofilijos skandalas Jėzuitų mokyklose dar pakurstė aistras – politikai pareikalavo įkurti Katalikų bažnyčios fondą, kuris išmokėtų kompensacijas kunigų ir vienuolių seksualinės prievartos aukoms.
Vokietijoje per mėnesį Katalikų bažnyčia netenka po 10 000 žmonių, tai paaiškėjo suskaičiavus 2009 metų rezultatus. Vokietija stipriai sekuliarizuojasi, skaičiuojama, kad ten jau apie 60 procentų žmonių, kurie yra nereligingi. "Vokietijos katalikų bažnyčia turi išeiti pas žmones, kurie ją palieka”,- taip apibūdino praeinančius 2009 metus Vokietijos katalikų vyskupų galva Robertas Coličius naujienų agentūrai KNA. Per 12 mėnesių Vokietijos katalikų bažnyčią paliko 120 000 žmonių, praneša "Milites Christi Imperatoris".

Komentarų nėra: