trečiadienis, spalio 07, 2009

Už išpažinties paviešinimą atskyrė nuo katalikų bažnyčios

Lenkų vyskupas Piotras Libera atskyrė nuo katalikų bažnyčios žurnalistą, kuis išspausdino išpažinties tekstą, praneša "Благовест-инфо".
Antiklerikalinis laikraštis "Faktai ir mitai", nuo 2000 metų leidžiamas buvusio katalikų kunigo Romano Katlinskio, kuris nutraukė ryšius su katalikybe, išspausdino žurnalisto medžiagą, kuri buvo įrašyta diktafone. Žurnalistas, irgi beje, buvęs katalikų kunigas, tyrė, kaip Lenkijoje kovojama su pedofilija pagal Vatikano nutarimus, esą kunigai - pedofilai, bus išvyti iš bažnyčios. Žurnalistas apsirengė sutaną ir nuėjęs išpažinties "prisipažino", kad vasarą lydėdamas moksleivius sugundė paauglę ir turėjo su ja lytinių santylių. Išpažintį išklausęs kunigas ... atleido jam nuodėmes, net nepaklausęs apie galimą seksualinio išnaudojimo auką.

"Faktai ir mitai" redaktoriaus, buvusio katalikų kunigo Romano Katlinskio, neišgąsdino vyskupo sprendimas, nes tik kunigas negali skelbti išpažinties paslapties, o ne tas kuris pas jį eina, be to, žurnalistas jau seniai nutraukė ryšius su katalikybę, taigi, negali būti atskirtas. Redaktorius tik nusistebėjo, kad žmogus prisipažinęs nusikaltimu prieš paauglę, niekaip nebaudžiamas.
Pagal "Благовест-инфо".

Komentarų nėra: