antradienis, spalio 20, 2009

CfaN ir Reinhard Bonnke kruzeidas Afikpo Nigerijoje - tūkstančiai pasirinko Kristų






Spalio mėnesį CfaN ir evangelistas Reinhard Bonnke surengė 5 dienų kruzeidą Afikpo mieste Nigerijoje. Šis miestas yra genčių zonoje, netoli dykumų, žemė prasta, derlius menkas, be to, dvasiškai šitas miestas ypač sukaustytas - klesti burtininkavimas. Kaip pasakojo evangelizaciniame kruzeide dalyvavę afrikiečiai pastoriai, burtininkai ir raganos čia ypač agresyvus, pavyzdžiui, pastaruoju metu nužudė vieną iš didžiausių krikščioniškų bendruomenių lyderių, kurį supjaustytė į mažus gabaliukus.
Vis dėlto, Evangelijos sėkla čia gyva ir augina daigus. Per R.Bonkės kruzeidą Dievas antgamtiškai keitė žmones, pripildė Šventąja Dvasia, gydė ir atstatė. Vidutiniškai į kiekvieną susirinkimą suplaukdavo iki 200 000 žmonių minia, daugelis jų pavesdavo gyvenimus Kristui. Po pirmojo susirinkimo evangelistas Reinhard Bonnke sakė: "Šiandien mes sumindėme gyvatės galva". Afikpo yra miestas, kuriame viešpatavo absoliutus senovės raganavimas. Žmonės gyveno baimėje, ir pavergti demoniškos galios. Bet šiąnakt, jie susiduria su galia, kuri yra stipresnė už bet kokį prakeikimą - Evangelijos galia".
Jau pirmąją dieną Dievas daugeliui aklųjų atvėrė akis, paralyžiuotieji pasveiko, tūkstančiai atidavė gyvenimus Jėzui. Atsigręžimą į Viešpatį lydėjo ir atgailos darbai - Kai kurie žmonės atnešė maišus, pilnus pavogtų prekių, kurias organizatoriai perdavė policijai, raganos ir burtininkai sunešė savo kerėjimo reikmenis, kurie vėliau buvo sudeginti.
Paskutinė diena prasidėjo rytine konferencija kurioje buvo 25 000 dalyvių, atvykusių į uždarymo renginį. Susirinkimo metu atėjo momentas, kai Šventoji Dvasia paragino į minią pasiųsti apie 600 pastorių dėti rankas ant žmonių. Organizatoriai sako, kad buvo tiesiog stebuklų sprogimas. pastoriai liudijo apie tai, kaip Viešpats, - dažnai pirmą kartą - naudojo juos antgamtiškai ir buvo išgydyti daugybė žmonių.
Vakare susirinko 225 000 žmonių, iš jų po maldų apie 180000 žmonių buvo pripildyti Šventosios Dvasios.
Sekmadienį Reinhard Bonnke viešbutyje aplankę vietiniai pastoriai sakė, kad didžiulės minios naujai įtikėjusių tiesiog užliejo jų bendruomenes per tarnavimus.

Pagal "CfaN"

Nuotraukose - evangelistas Reinhard Bonnke kruzeidas Afikpo mieste - vakariniai tarnavimai.
Malda su organizatoriais už miestą.
Burtininkavimo reikmenys, kuriuos sunešė sunaikinti buvę burtininkai.
Liudijimas apie Dievo suteiktą išgydymą.

Komentarų nėra: