penktadienis, spalio 09, 2009

Irako musulmonai išreiškė solidarumą

Smurtas įsipyksta net ir musulmonams. Gražų žingsnį parodė Irako musulmonai, po dar vieno krikščionio nužudymo. Kirkuke šeštadienį pagrobto irakiečio krikščionio nužudymas sukrėtė ne vien Irako krikščionis, bet ir šalies musulmonus. 55 metų šeimos tėvo ir medicinos darbuotojo Imad Elia Abdul Karim kūnas buvo surastas sekančią dieną po pagrobimo, sekmadienį. Žinios sukrėsta Pietų Irako šiitų bendruomenė pasiuntė į Kirkuką specialią delegaciją krikščionių bendruomenei pareikšti užuojautą ir solidarumą.

Delegacija, susidedanti iš trisdešimties vietinių genčių ir sunitų religinės bendruomenės vadovų, pareiškė Kirkuko krikščionių bendruomenei savo artumą ir solidarumą. Delegacijos nariai drauge pasmerkė prieš Irako krikščionis tęsiamą smurtą ir paragino krašto vyriausybę labiau rūpintis gyventojų apsauga.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

pats pirmas sakinys parodo straipsnio rasistius tikslus. Smurtas isipykes net musulmonams -- lyg tai musulmonai kazkaip genetiskai butu labiau linke i smurta negu krikscionys. Labai gaila, kad tokios nuomones dar vis egzistuoja, kad jus jas platinate. Nors siaip matosi, kad jusu blogo niekas neskaito..

Linas rašė...

džihadas prieš kitatikius yra norma, todėl rasismas galbūt yra kitur negu ieškote