penktadienis, spalio 30, 2009

Ateistai pripažįsta globalinį tikėjimo atgimimą


Netikėtai ateistai pripažino - Dievas grįžta ir renka gausų sielų derlių, fiksuojamas globalinis tikėjimo atgimimas.
Andrianas Vuldrižas ir Džonas Mikltueitas kartu parašė straipsnį, kurio idėja kilo rašant knygą "Teisi nacija" apie JAV konservatyviuosius sluoksnius. Atlikę tyrimą praktiškai visoje Žemėje, jie nustebo, kad tikėjimas sparčiai auga, Žemėje tik vienas žemynas -"netikinti" Europa - yra išimtis.
«Religija su šiuolaikiniu pasauliu eina koja kojon. 1970 metais įvyko stiprus postūmis, šis postūmis ko gero sekmininkų -charizmatų atgimimas ir "Jėzaus judėjimas", - tvirtina jie.
Šie du vyrai leidosi į kelionę po visą pasaulį tirti - Kinija, Gvatemala, Nigerija, Kenija ir Lotynų Amerika.
"Sekmininkai - pagrindinis XXI amžiaus krikščionybės formatas. Jų tikėjimas neša teigiamas emocijas ir užtaisą. Jie priverčia katalikybę keistis Lotynų Amerikoje. Patiri didžiulį nustebimą, kai matai, koks veiksmingas Gvatemaloje sekmininkų - charizmatų judėjimas. Tas pats vyksta Nigerijoje ir Kenijoje", - tvirtina autoriai.
Dar vienas juos šokiravęs faktorius - 443 000 krikščionių misionierių visame pasaulyje ir 1,6 milijono krikščionių, kurie vyksta į trumpalaikes misijas kasmet.
Andrianas Vuldrižas, paklaustas, kaip tyrimas paveikė jį asmeniškai, tvirtino, kad tikintiems žmonėms jis dabar jaučia daug didesnę pagarbą."Tai susieta su žmonėmis, pavyzdžiui, vienas sekmininkų pastorius atliko tiesiog stulbinantį darbą, kovodamas su narkotikų platinimu.Mane pritrenkė tas kolasalus darbas, kurį tikintys atlieka padėdami neturtingiems. O kur gi ateistai, kurie darytų bent kuo nors panašiu?",* retoriškai klausė Andrianas Vuldrižas.
Pagal "ProChurch.info"

Komentarų nėra: