pirmadienis, spalio 19, 2009

JAV katalikų vyskupija bankrutavo dėl pedofilų veiklos



Delavero valstijos Ulmingtono katalikų vyskupija, turinti 230 000 narių, paskelbė bankrotą, praneša "Лента.Ру", ir pateikė dokumentus dėl kreditorinės apsaugos. Tai įvyko prieš pat civilinį teismo procesą, kuriame bus nagrinėjama visuomenės dėmesio sulaukusi seksualinio priekabiavimo byla. Tai septintoji tokio tipo byla(bankroto) JAV nuo skandalo, kilusio Bostone prieš septynerius metus.
Vyskupijos vyskupo W. Francis Malooly teigimu vyskupijos bankrotas sunkus žingsnis:"Tai skausmingas žingsnis, aš tikėjausi, kad to niekada nebus". Šis žingsnis automatiškai atideda bylos svarstymą, praneša BBC.
Tačiau aukų advokatas teigia, kad tai buvo žūtbūtinis bandymas nuslėpti tiesą nuo visuomenės ir "tūkstančius dokumetų" nuo visuomenės akių.
Byla, kuri turėjo būti svarstoma pirmadienį, būtų pirmoji, nagrinėjama teisme pagal valstybinius įstatymus, numatančius dvejų metų laikotarpį, per kurį gali būti pareikštos pretenzijos, netgi pasibaigus senaties terminui.
2007 metais buvo paskelbta, kad nepaisant senaties seksualinio priekabiavimo aukos gali kelti bylas, buvo iškelta daugiau kaip 100 bylų".
Tai septintoji bankrutavusi JAV katalikų vyskupija. Prieš tai bankrutavo Devenporto, Ferbengso, Portlando, Sandiego, Spokano, Tūsono Katalikų bažnyčios vyskupijos.


Pagal "Credo"

Komentarų nėra: