sekmadienis, spalio 25, 2009

Egipte musulmonų teroras įgauna bauginantį mastą


Musulmonai vakaruose mėgsta girtis tvarka ir saugumu savo šalyse, tačiau iš tikro vaizdas yra priešingas, krikščionių gyvenimas islamo šalyse darosi vis pavojingesnis. Egipte musulmonų teroras prieš krikščionis įgauna bauginantį mastą. Beveik kasdien atskrieja pranešimai apie žudomus, grobiamus krikščionis, deginamos bažnyčios, tuo tarpu Egipto valdžia nieko nedaro. Štai keletas pranešimų.

Nupjovė galvą

Rugsėjo 16 dieną Al- Bagur mieste 60-metį Džordžą Abdu 30-metis musulmonas Džalal El-Dragiri subadė peiliu ir nupjovė galvą. Po to užpuolikas patraukė į gretimą kaimą, kur užpuolė dar du krikščionis ir juos subadė peiliu.
Egipto krikščionys išėjo į protesto akcijas nešdami plakatus "Vyriausybe, kur tu? Teroristai mus siekia išnaikinti". Tuo tarpu Egipto policija seka krikščionis, klausosi jų telefoninių pokalbių. Kaip praneša Barnabo fondas, krikščionių dvasininkai sako, kad "kyla nerimas, nes krikščionių gyvybė nieko neverta".

Viena iš bažnyčių sudeginta

Musulmonai atvirai džiaugėsi, kai sudegė prieš metus atstatyta bažnyčia Šebin el-Kom prie Kairo.
Gaisras prasidėjo, kai bažnyčia buvo užrakinta, o elektros ten nebuvo. Pastatas išdegė iš vidaus, neabejojama, kad tai padegimas, nes krikščionys ne kartą gaudavo grasinimus.Bendruomenė patiria nuolatinį vietos musulmonų terorą - jiems grasinama susidorojimu, tyčiojamasi, jie mėtomi purvais, o per pamaldas netoliese įjungia garsiakalbius iš kurių sklinda Korano tekstas.

Grobia krikščionių merginas

19 -mete Amal Estefanos pagrobta grupės musulmonų. Dabar ją išvežė į Asvansiti, kur ją išprievartaus ir privers priimti islamą, kaip daroma su daugeliu pagrobtų Egipto krikščionių merginų.
Tai jau antras toks pagrobimas pastaruoju metu - 15- metė Mariam Višai pagrobta Gizoje, kai ji mokėjo už šeimos vakarienę restorane.
Tai tik du iš daugybės panašių atvejų. Policija praktiškai nesikiša, tačiau šį kartą merginas paskelbė kaip "dingusias be žinios".

Barnabos fonas prašo melsti už žiauriai persekiojamus Egipto krikščionis.
Invictory.org

Komentarų nėra: