penktadienis, spalio 02, 2009

Reikalinga skubi malda


"Malda nekeičia Dievo tikslo. Malda keičia Dievo veiksmus." Chuck Smith
Brangūs draugai,
Draugai ir maldos koordinatoriai iš Pietryčių Azijos regiono, taip pat Ramiojo vandenyno prašo, kad skubi malda būtų organizuojama už šiuos regionus dėl niokojančių situacijų - žemės drebėjimų ir cunamio.


Lena Wan (SEAPC) praneša: Ką tik gavau žinią iš draugų, kad Filipinus gali sukrėsti dar viena audra, kurios tikimasi spalio 3 d. 04.00 val. (GMT +8), vadinama taifūnas Pama. Tai gali virsti Super taifūnu. Jei taip nutiks, taifūnas gali pajudėti Vidurio Vietnamo link, kur pačioje juostoje yra taifūnas Ketsana. Melskimės, kad Dievas susilpnintų audrą ir nukreipti ją į jūrą.
Vietos, šiuo metu užtvindytos ir bandančios suvokti žalą: Centrinis Vietnamas, Pietų Laosas, Šiaurinis Tailandas, Centrinės ir NE Kambodža (provincija ribojasi su Laosu ir Vietnamu).
Vakar vakare 7.6 balų žemės drebėjimas supurtė Padang, Indonezija. Daug gyvybių buvo prarasta ir padaryta masinė žala. Dėl žalos keliai yra atkirsti, todėl pagalbos pristatymas ir teikimas yra apsunkintas.


• Melskime Dievą atverti kelią, kad žmonėms būtų galima padėti.
• Melskime Dievą gailestingumo ir kad krikščionyse paskatintų užuojautą, kad mes melstumemės ir padėtume.


Prieš dvi dienas buvo išsiųsta istorija "Ondoy pasekmės", Ronnie Magpayo (Malda koordinatorius, Filipinai).
Operacija Laiminkime Filipinus, CBN informavimo padalinys Filipinuose, kreipėsi pagalbos, kaip ir daugelis kitų nevalstybinių organizacijų.
Tropinė audra Ondoy (tarptautinis kodinis pavadinimas Ketsana), užklupusi Filipinus šeštadienį, rugsėjo 26 d., atnešė 85-100 km/h stiprumo vėją ir 455 milimetrų (arba daugiau nei mėnesinė suma) lietaus tik per 24 valandas, kas sukėlė potvynius Metro Manila ir kaimyninėse provincijose Rizal, Bulacan ir Laguna. Rugsėjo 29 d. 240 (ir nuolat daugėja) žuvo dėl audrų, 32 dingę, ir daugiau nei 400.000 perkelti į evakuacijos centrus - daugelis be maisto, geriamojo vandens ir elektros energijos jau 3 dienas.
Nukentėję rajonai: Metro Manila, Rizal, Laguna, Batangas, Cavite, Bulacan, Quezon, Centrinis Lusonas ir Cagayan Slėnis. Preliminarius žalos paskaičiavimas yra infrastruktūrai - P400M, ir žemės ūkiui - P820M. Labiausiai dėl potvynio nukentėjo Metro Manila - šeštadienį ir sekmadienį 80 procentų užlieta vandeniu. Tūkstančiai yra perkelti Quezon City, Marikina, Cainta, Montalban, San Mateo. Po nuošliauža San Mateo žuvo dešimtys.
Metro Manila potvynis buvo stipriausias per keturis dešimtmečius ir nepasigalijėjo nei turtingų, nei vargšų. Daugelis užtvindytų sričių yra viduriniosios klasės kaimai tokie kaip Providentas Marikinoje, Greenheightas Caintoje ir Northview Quezon mieste. Žmonės valandas buvo ant savo namų stogų, kad išsaugotų savo gyvybes. Gelbėtojai pasirodė vėlai, dėl gelbėjimo įrangos trūkumo ir prasto koordinavimas Filipinų karinio jūrų laivyno ir Nacionalinė katastrofų koordinavimo tarybos, kuriai vadovauja pretendentas į prezidento postą, gynybos ministras Gilberto Teodoro.
Prašome melstis už:
1. potvynių aukų aprūpinimą, atsakant į būtiniausius poreikius - maistas, švarus vanduo, apranga, sveikatos ir sanitarijos, būsto.
2. aukų psichologinį atsistatymą, ekonominį atsigavimą labiausiai nukentėjusiose srityse kaip Marikina, Cainta ir San Mateo.
3. kad daugiau vyriausybės, užsienio ir privačios pagalba pasiektų žmones, o ne patektų į kai kurių godžių vyriausybės pareigūnų kišenes.

Tikime, kad Jūs prisijungsite prie mūsų maldos už šiuos regionus ir kad šventųjų maldos pasieks Tėvo ausis dėl įsikišimo į šių nelaimių pasekmes.

1 komentaras:

ramaske rašė...

Cituoju pirma sakini:...malda keicia Dievo veiksmus.Prisiminiau,kaip kazkada vienas karstas tarnautojas pasake,jog malda judina Dievo rankas.O man,kaip paskutiniam griesninkui,cia pat vaizduotej iskilo toks nelabai geras paveikslas:sedi senas pusiau paralizuotas Dievulis invalido kedej,o Ji is visu pusiu apipuole tikintys tik maigo,tik judina,o vienas drasesnis(ar naglesnis)pripuoles prie rankos,su ja griebia is Dievulio kisenes gerybes ir i savo tik deda tik deda,-meldziasi matai.O Dievulis toks bejegis,visiskai priklausomas nuo musu maldu sedi ir kencia tyliai...
Na,cia siaip,pasarzuojant,o jei rimciau,tai iseina,kad be Jo valios jokios stichines nelaimes nevyksta,taciau kai ivyksta,tuoj Dievas siuncia uztareju armija griuvesiams isvalyt,kad po keliu metu vel griaut:)