penktadienis, spalio 16, 2009

Irano krikščionėms pakeitė kaltinimą



Dvi Irano krikščionės 27 Meriem Rostambur ir 30 Marziech Eleilambad ruošiamasi bausti mirties bausme - tokia bausmė taikoma "pitžodžiautojams". Moterys buvo areštuotos pavasarį, kai islamiška policija rado jų namuose "Naująjį Testamentą".Šiuo metu moterys laikomos Teherano kalėjime. Vykusiame teismo posėdyje, prokuroras reikalavo "sugrįžti į islamą", bet jos atsisakė ir pareiškė, jog "dėl nieko nesigaili ir seks Kristumi" pranešė "Портал-Кредо".
Spalio 6 dieną Irano teisėjas oficialiai jas apkaltino "piktžodžiavimu ir krikšionybės propaganda, praneša "International Christian Concern" (ICC) ir Irano augančios bažnyčios tarnavimas"Elam".
Teisių gynėjai sako, kad šis žingsnis pozityvus, nes anksčiau moterys kaltintos antivalstybine veikla, o dabar kaltinimas pakeistas ir iš revoliucinio teismo jų byla keliaus į paprastą. "Elam" praneša, kad po kalinimo ir kankinimų moterų sveikata yra bloga, o medicininės pagalbos jos nesulaukia.

ICC ragina Iraną panaikinti bet kokius kaltinimus, nes Iranas yra pasirašęs tarptautines sutartis, pagal kurias piliečiai turi teisę pasirinkti tikėjimą, o visus krikščionis - toliau melstis už moteris.
Pagal "CNL-NEWS"

Komentarų nėra: