trečiadienis, spalio 03, 2012

Sekso veteranės pasidalino romantika

Šiuolaikinėje visuomenėje nėra kažko blogo, yra tik netinkamas požiūrio kampas. Tą puikiai pademonstravo Olandijoje išleista dvynių sekso veteranių knyga apie savo gyvenimą prostitucijos versle. Pasirodo, be reikalo kreivai žiūrime į šį reiškinį - tai tik verslas, beje, gana romantiškas, o viena iš 70-mečių seserų, kurios laikomos seniausiomis "langų mergaitėmis", iki šiol dar "dirba" prisidurdama prie pensijos. Taigi 70-metės Luiza ir Martina Fokens parašė knygą apie gyvenimą raudonųjų žibintų kvartale, kuri tapo bestseleriu  Olandijoje, o dabar eis į pasaulinę rinką.
Knygoje jos pasakojo, kaip ėmė dirbti sekso industrijoje ir kaip svajojo apie nuosavo bordelio atidarymą, kaip organizavo pirmą prostitučių profsąjungą - žodžiu, visas gyvenimas kupinas kovos ir prasmės.
Tiesa, seserys patenkintos ne viskuo savo biznyje, jos padejavo, kad dabar jau viskas kitaip - jaunuoliai per daug geria, per daug sveria ir nerodo pagarbos.
Beje, jos skelia gerą antausį ir tiems, kurie yra įsitikinę, kad prostitutėmis būtinai moterys tampa per prievartą arba dėl to, kad neturi kitos išeities, todėl jas būtinai reikia gelbėti iš tokios nelaimės. Luiza ir Martina Fokens tvirtina, kad nieko nekeistų gyvenime: "Mes žinome, kaip tai daryti. Jei ne prostitucija, tai ką mes darytume? Tai mūsų gyvenimas ir mus vis dar linksma".

Komentarų nėra: