antradienis, spalio 30, 2012

Pasaulinė lyderystės konferencija - Klaipėdoje ir Vilniuje


Trečius metus Lietuvoje rengiama Pasaulinė lyderystės konferencija, kuri organizuojama net 350-tyje pasaulio miestų, šiemet bus pasiekiama ne tik Klaipėdos, bet ir Vilniaus auditorijai. Renginio tikslu organizatoriai įvardina lyderių ugdymą visame pasaulyje, o jo metu skambantys pasaulio autoritetų pasisakymai apie nesavanaudišką lyderystę keičia dalyvių gyvenimus. Apie tai liudija ir ankstesnėse konferencijose dalyvavę žinomi verslininkai ir didelių kompanijų vadovai.
Šiemet konferencija Klaipėdoje, LCC tarptautiniame universitete, vyks lapkričio 16-17 d.d., o Vilniuje, „ForumPalace“ arenoje, – 23-24 d.d.
Lietuvoje konferenciją rengia kelios visuomeninės organizacijos: tarptautinė asociacija „WillowCreek“, Klaipėdoje įsikūrę LCC tarptautinis universitetas ir Miesto bažnyčia bei Vilniuje esantis Geros Naujienos centras. 1995-aisiais Čikagoje startavusi Pasaulinė lyderystės konferencija, kurioje anuomet dalyvavo apie 2200 vadovų iš 300 bažnyčių, šiomis dienomis išaugusi iki 120 tūkstančių dalyvių iš 10 tūkstančių bažnyčių 90-yje pasaulio valstybių.
Visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje, renginys vyksta DVD formatu, kai pranešėjų kalbos įgarsinamos vietos kalba ir rodomos dideliuose ekranuose. Čia pat vyksta pranešimų aptarimas, diskusijos su kitais konferencijos dalyviais, skamba padrąsinimo žodžiai ir malda.
Konferencijos pranešimus kasmet ruošia ryškiausi šių dienų pasaulio lyderiai – bažnyčių vadovai, politikai, verslo įkūrėjai, pramogų pasaulio žvaigždės, t.t. Šiemet dvi dienas vyksiančiose konferencijose susirinkusieji išgirs buvusios JAV valstybės sekretorės Kondolizos Rais, bažnyčios „WillowCreek“ įkūrėjo ir pastoriaus Bilo Haibelso, Harvardo universiteto Derybų programos bendrasteigėjo Viljamo Ario ir kitų garsių veikėjų kalbas.
Renginio iniciatoriai pabrėžia, kad Pasaulinė lyderystės konferencija nėra tik atsitiktinis žmonių susibūrimas. „Tikime nesavanaudiška lyderyste ir tuo, kad mūsų visuomenei reikalingi sąžiningi lyderiai. Susirinkę kartu ir klausydamiesi neeilinių pranešėjų padrąsinančių kalbų galime drauge augti ir keisti aplink esantį pasaulį“, - apie konferencijos tikslą kalba jos organizatoriai.

Komentarų nėra: