antradienis, birželio 07, 2011

Žmonos mokysis būti... kekšėmis

Negaliu neparašyti. Na šiaip apie moteris galvojau, kad tai protingesnė žmonijos pusė, tačiau, kai į mąstymą įsikiša religija, sudurnėjimas jau čia pat.  Malaizijoje po čadromis ir burkomis suliepsnojo karšta meilė islamui ir savo vyrams (karštai pritariu), ko pasėkoje tai išsiliejo į tikrą judėjimą.
Plačiai nuskambėjo žinia apie tai, kad apie 800 musulmonių moterų susibūrė į „Paklusnių žmonų klubą“(karštai pritariu). Musulmonės teigia galinčios išgydyti tokias socialines „ligas“ kaip prostitucija ir skyrybas mokydamas moteris, kaip paklusti savo vyrams ir patenkinti juos miegamajame (karštai pritariu). Mat pastaruoju metu skyrybomis musulmonai lenkia visų kitų religijų atstovus. Malaizijoje musulmonai sudaro 60 procentų iš 28 mln. Malaizijos gyventojų.
Kai kas galvoja, kad moterims islame nelabai gerai, tačiau jie klysta -  joms labai gerai, o dar dabar jos viena kitą padrąsina kaip seksualiai patenkinti savo vyrą. Esą, visų blogybių priežastis -seksualiai nepatenkinti vyrai. Galima nuspėti, kad turima omenyje, kad kaltos išties moterys, nesuteikiančios atitinkamų paslaugų. „Islamas mus įpareigoja būti paklusnioms savo vyrams. Kad ir ką jis sakytų, aš turiu jo klausyti. Būtų nuodėmė nepaklusti ir nepadaryti jo laimingo“, – sako viena iš klubo narių (karštai pritariu).
Viena iš klubo įkūrėjų Rohayah Mohamad atvirai kalba apie vedybinio sekso vertybes.„Seksas yra tabu azijietiškoje visuomenėje. Mes jį ignoruojame savo santuokose, tačiau viskas priklauso būtent nuo sekso. Gera žmona savo vyrui yra gera sekso srities darbininkė. Kas čia blogo būti kekše savo vyrui?“, – klausia ji. Beje, pastaroji berods yra trečia žmona savo vyrui ir klubo moteris ragina būti kekšėmis savo vyrui. Ką ji turi omenyje, tiesa, nepaaiškino. Beje, „Paklusnių žmonų klubas“ žada dar poligamijos sekciją sukurti...
Taigi. lieka neaišku, ar Malaizijos musulmonai vyrai yra tokie seksualiai aktyvūs, ar moterys tokios bukos kaip Playboy kiškučiai, kad be sekso daugau nieko nesugalvojo? Po tokio klubo įkūrimo turbūt žmonos, tapusios sekso darbininkėmis, dirbs dieną naktį vykdydamos religines pareigas, o patenkintų musulmonų vyrų šypsenos nušvies visą šalį.

21 komentaras:

Sigitas Kalinas rašė...

Gal jiems tai normalu. Įdomu, kas būtų, jei į islamą ateitų liberalizmas? Manau, būtų vaizdų. Kraujas jų karštas ;)

Olgerdas rašė...

Sigi, suprantu, kad tave visur ir visada domina liberalizmas:), bet zinok, dazniausiai tai netrukus atsirugsta. Olandai pvz jau senokai gailisi del savo liberalizmo, bet jau nelabai ka gali padaryti- nuodemes dzinas isleistas is butelio... O kas normalu ir kas ne, galima suzinoti, kreipiantis i Ta, kuris ir nustate, kas normalu ir kas ne... Zinoma, jei kam normalu paciam nustatinet normas ir iskreipt Dievo normas- nieko nepadarysi, jis pats sau kilpa ant kaklo neria...

Sigitas Kalinas rašė...

Olgerdai, skaityk bibliją nuo A iki Z, nieko nepraleisk. Ten liberalizmo nemažai. Na, gal konservatoriai to nemato ;)

P.S. Manau, kad musulmonams nereikia liberalizmo, nes jiems tai gali liūdnai baigtis ;)

Linas rašė...

Nu jo, aš irgi manau, kad liberalumas, kaip teisė pasirinkti, ir yra Biblijos viena iš svarbesnių žinių. Kur atėjo evangelija, ten atsirado galimybė pasirinkti(nesvarstant blogų ar ne pasekmių atnešė).

Sigitas Kalinas rašė...

Ką reiškia bloga pasekmė? Jei kiši ranką į ugnį, nudegsi ir daugiau nebekiši. Jei tau bus uždrausta tai daryti, noras išbandyti bus didelis ir gali įlėkti į degantį namą ir sudegti.
Pvz gal nekoks, bet žmogus turi pats skirti gėrį nuo blogio. Tėvų pamokymų vaikai retai klauso, kol nenudega ;)

Olgerdas rašė...

Na, tai vyrai, nemaisykim savoku. Pasirinkimo laisve nera liberalizmas , kuris kaip savoka siaip dazniausiai vartojamas apibudinti neigiamiems dalykams, (pvz liberalizmas nuodemei).
Jo, Biblijoje yra kalbama butent apie pasirinkimo laisve, bet ne apie liberalizma.Pvz tokia vieta:

Pakartoto Istatymo 30:5-20

Šiandien leidžiu tau pasirinkti gyvenimą ir gėrį ar blogį ir mirtį.
Jei mylėsi Viešpatį, savo Dievą, vaikščiosi Jo keliais ir laikysies Jo paliepimų bei įsakymų, būsi gyvas; Jis padaugins ir palaimins tavo palikuonis žemėje, kurios paveldėti eini.
Bet jei tu priešinsies ir nenorėsi klausyti, nuklydęs garbinsi kitus dievus ir jiems tarnausi,
skelbiu šiandien, kad žūsi žemėje, kurios, perėjęs per Jordaną, paveldėti eini.
Šaukiu šiandien liudytojais dangų ir žemę, kad leidau tau pasirinkti gyvenimą ar mirtį, palaiminimą ar prakeikimą. Tad pasirink gyvenimą, kad būtum gyvas tu ir tavo palikuonys,
mylėtum Viešpatį, savo Dievą, klausytum Jo balso ir glaustumeis prie Jo, nes Jis yra tavo gyvenimas ir tavo dienų ilgumas;

Kur cia liberalizmas? Cia pasirinkimo laisve su salygomis ir pasirinkimo pasekmemis. Liberalizmo Biblijoje nera nei kvapo. Jis yra tik kai kuriu sirdyse, kurie nori kad liberalizmas butu Biblijoje ir kad butu oficialiai leista nuodemiauti. Todel jie nuolat apie tai sneka ir moko kitus taip mastyt. Pvz, kad ir universalistai, kuriems Biblija nera autoritetas, nes jie turi didesniu- psichologija, humanizma ir pan. Teko, Sigi, man kazkada pasidomet apie tai, kazkiek zinau tai, kuo tu tiki, ko esi mokomas... Vakaruose, ypac aukstosiose mokyklose, universitetuose daug destytoju desto butent panasias universalistu idejas- visos religijos yra geros, Biblija nera galutinis Dievo apreiskimas, neigia kad Dievas yra trijuose asmenyse, neigia Kristaus dieviskuma ir pan. Siaip tai yra grynai arijonu erezija, atsiradusi berods pirmame amziuje, pasmerkta Nikejos susirinkime berods 325 metais. Na, bet jei kam labai norisi sekti erezija, prasom- pasirinkimo laisve galioja... Su pasekmem, zinoma...

Sigitas Kalinas rašė...

Universalizmu buvau susižavėjęs, kol nepamačiau jo iš vidaus. Dabar jį vertinu atsargiau.
Tai davė daugiau naudos nei žalos, nes susipažinau su keliais puikiais metodistais, prasiplėtė žinios.
Nebūna tik juoda arba balta. Kiekvieną blogį galima paversti gėriu, tik reikia noro ir darbo.

Linas rašė...

Olgerdai, sąvokos yra neutralios, kol nesuteikiam joms reikšmės. Pati liberalizmo sąvoka ir reiškia galimybę pasirinkti, laisvę rinktis, kaip gyventi, kuo tikėti, netikėti ir t.t. Mes renkamės kasdien. Renkuosi pats, taip pat leidžiu rinktis ir kitiems, net jei jų pasirinkimas, man atrodo ne visai teisingas. Liberalizmas kaip tik ugdo atsakingumą, o palaidumą. Kita pusė - kai SSRS laikais visi buvo verčiami galvoti vienodai. Kas liečia Bibliją, tai jeigu pasirinkai tikėti, kad tai Dievo žodis, netenki teisės netikėti, Jei pasirenki, kad tai tiesa, netenki teisės sakyti -ai čia baikos. Tai labai paprasta.Jėzus mokė apie tai - mokiniai buvo laisvi pasitraukti.

Olgerdas rašė...

Metodistai aisku neblogai (Veslio idejos ir pan), galbut svarbiau yra tai, ko ieskai, ko nori ir t.t. Esu Vilniuj pries kelis metus keleta kartu buves metodistu tarnavime, dar tada su busima zmona kartu buvom- isoriskai ziurint, man jie nelabai skiriasi nuo kataliku. Teko biski pora zodziu persimest su Jeff Hassel. Nezinau, ar cia man taip pasirode ar ka, bet jaunimelis, kuris buvo ten, matesi labiau domisi vieni kitais (bahurai ir panos) nei tarnavimu, nu iseidavo parukyt kartais:), sededavo zaisdavo mobilkom ir pan. Nu, tu aisku pasakysi, kad man taip tik atrodo, nes pagal tave esu konservatyvus:)... Zodziu, tuomet kaip tik su zmona ieskojom bendruomenes, kuria galetume lankyt, na metodistus teko nurasyt, nes kazkaip viskas ten nerimtai atrode- susirinkimas sau, zmones sau, atrode lyg jie ne baznycioj, bet kazkur su chebryte tusinasi ... Liberalizmas zodziu:)... Is kitos puses, Veslio idejos man yra brangios, nemazai esu skaites is jo veikalu.

Sigitas Kalinas rašė...

Aš neturiu galimybės "iš vidaus" pamatyti skirtingų konfesijų. Turiu fizinę negalią. Mano pasaulis - augintiniai, kompas ir internetas. Nuomonę apie konfesijas susidarau iš straipsnių, soc. tinklų, forumų, tinklaraščių ir chat'ų. Galbūt, tai skiriasi nuo "tikrojo" pasaulio. Nežinau ;)

Olgerdas rašė...

Nu, nezinau zinoma tavo realios situacijos, kiek gali judeti ir pan, bet kazkaip mieste tenka nemazai matyt zmoniu su negalia- vazineja su vezimeliais, kai kurie su tokiais moderniais kaip mini masinyte, pralekia smagiai pro sali kaip koks kabrioletas:)... Turiu tarp ju keleta pazistamu, vienas is ju uzsiima net sunkumu kilnojimu (turi "gelezines" rankas, ne kiekvienas sveikas vyras tokias turi)- zodziu, matyti, kad net tokioje situacijoje zmones neuzsidaro namie. Nebent tie, kas jau visai lovoje turi gulet ir nepajuda... Na, jaunesni, tai gal tevus turi, tai gali padet kazkur isjudet, va vyresniems ne pyragai.

Sigitas Kalinas rašė...

Ieškau elektrinio vežimo. Deja, jie labai brangūs. Jei pavyktų gauti, mano gyvenimas keistųsi ;)

Olgerdas rašė...

Nujo brangus, girdejau. Geriau naudoto ieskok, kazkur nuo 3 iki 5000 tukst kainuotu, tai jau ikandama.

Sigitas Kalinas rašė...

Ieškau ;) Iš JAV galima nusipirkti už ~300$ naudotą (be priedų), bet ką daryti, jei netiks?

Olgerdas rašė...

Ku ku, parduosi cia ir psio:). Nebent ten perkant galima grazint... O siaip reik mum uzsiraukt, tuoj Linas rekaut prades:)- visgi rasom ne straipsnio tema... Nu, ale musiet karsta, Lino prie kompo ner- kur nors prie ezeriuko guli:)...

judas rašė...

Ieskokite ir matykite Kristu Biblijoje,o ne liberalizma...:)
Tik vienintelis Kristus yra 'libere'-laisvas,todel Jis gali visus islaisvinti nuo visko,net nuo jusu pasauleziuros,kuri su laiku jus uzdusins...:)

Linas rašė...

Judai. sutinku:)

Sigitas Kalinas rašė...

Na, manau, jei gerbsime vieni kitus (nepriklausomai nuo to, kokios žmogaus vertybės), dėl to bus visiems tik geriau. Tai yra liberalizmas. GERBTI nereiškia PRITARTI.
Bet dar yra tokia ANARCHIJA, kurią Olgerdas, mano nuomone, vadina liberalizmu. Apibūdinčiau ją taip: ką noriu, tą darau ir niekas man to neuždraus. Tam aš tikrai nepritariu.

Sigitas Kalinas rašė...

Jei tos vertybės nederamos, reikia jas keisti, bet tai darant gerbti tą asmenį·

Linas rašė...

manau, kad visi suprantam panasiai cia del savoku nesusiderinam pagrinde

Sigitas Kalinas rašė...

Taip, kalbam apie tą patį tik kitais žodžiais ;)