antradienis, birželio 14, 2011

Rupūs miltai arba... šventos kruopos

Rusijoje eilinė atrakcija. Vienuoliai kreipėsi į policiją skųsdamiesi verslininkais, kurie ėmė gaminti stebuklingas kruopas.
Kruopų gamintojas "Тула продукт" ant savo gaminių pakuočių, t.y. kruopų, uždėjo ikonografinį šventojo Panteleimono gydytojo atvaizdą. Ant pakuotės parašyta, kad produkcija pagaminta "dalyvaujant šventojo Panteleimono gydytojo  atvaizdui, pašventintam Tulos vienuolyne". Aišku, pranešama, kad toks produktas turi stebuklingų galių, praneša "Интерфакс".
Vienuoliai neapsidžiaugė, kad jų vienuolyno palaimintas atvaizdas suteiks kruopų pavidalu stebuklus Rusijos gyventojams, ir jau kreipėsi į policiją, kad tokie veiksmai būtų nutraukti.
Beje, Rusijoje religinė tematika ant prekių nėra jokia naujiena, sakykim, prekės ženklas "Русь Православная", kurio atsiradimą įtakojo Stačiatikių bažnyčia.
Ekspertai įtaria, kad daugumos religinių prekių ženklų yra Stačiatikių bažnyčios dalyvavimas versle, o šiuo atveju, matyt, buvo nesusitarta dėl pinigų sumos, todėl bažnytininkai pakėlė triukšmą. 
Vadinasi, nebestebės daugiau šventojo Panteleimono atvaizdas kruopų gamybos proceso...
Pagal "Newsru"

1 komentaras:

Zita rašė...

Tikiuosi, policija atstatys teisingumą. Ima svetimus šventuosius ir tarnaut verčia. Tegul savo susikuria, nieko čia sudėtingo :)))