antradienis, birželio 14, 2011

Panevėžyje suliepsnojo ekumenizmo laužas

Panevėžys jau garsėja užmoju sukurti bendrus maldos namus visoms religijoms, o praeitą šeštadienį  Panevėžio Muzikiniame teatre buvo švenčiamos ekumeninės Sekminės, kurias surengė Panevėžio  tikinčiųjų bendruomenės ir Panevėžio vyskupijos jaunimo centras. Pagrindinis organizatorius - katalikų kunigas Jonas Morkvėnas ir Veiklių žmonių bendrija.
Šventė susidėjo iš trijų dalių  – krikščioniškos muzikos popietėje „Giedu Tau, mano Viešpatie“ skambėjo įvairių bendruomenių atstovų šlovinimo giesmės, buvo dalijamasi tikėjimo liudijimais. Veiklių žmonių bendrijos Panevėžio skyriaus prezidentas Gintaras Jankauskas tarė sveikinimo žodį. Giedojo Panevėžio katalikų šv.  Petro ir Povilo bažnyčios vaikų ir jaunimo choras. Metodistų bažnyčios atstovė Panevėžio muzikinio teatro solistė Regina Juškienė atliko dvi giesmes. Veiklių žmonių bendrijos Kauno skyriaus atstovai giesmėmis ir papasakota gyvenimo istorija paliudijo maldos galią. Šlovino "Tikėjimo žodžio", Laisvųjų Krikščionių bažnyčios šlovintojai, Šiaulių vaikų vokalo studija „Rokoko“ .
Toliau – ekumeninės pamaldos - dalyvavo stačiatikių popas Aleksej Smirnov, Evangelikų reformatų kunigas Raimondas Stankevičius, Laisvųjų Krikščionių pastorius Aurimas Šinskis, bendrijos „Tikėjimo Žodis“ pastorius Ramūnas Jukna, Krikščionių bendruomenės „Panevėžio vynuogynas“ vadovas Žilvinas Škulevičius, Katalikų bažnyčios kunigai Petras Baniulis, Virginijus Veilentas, Jonas Morkvėnas, apeigoms vadovavo Evangelikų liuteronų kunigas Alvydas Malinauskas.
Trečioji programos dalis – šlovinimo vakaras jaunimui - koncertavo grupė "Aš Esu" iš Mažeikių.
Tiesa, kai kurios Panevėžio bendruomenės atsisakė dalyvauti šiame projekte, teigdamos, kad realybė skiriasi nuo gerų ketinimų, todėl tokia parodomoji vienybė yra apgaulinga. 

7 komentarai:

Olgerdas rašė...

Kazkaip seniai pastebejau, kad tie "veiklieji" seniai palaiko rysi su katalikais, panasiai kaip Beni Hinas, na ir Katrin Kulman irgi... Kol kas tik nesuprantu, kodel ir koks tas rysys, ir kokie motyvai.

Linas rašė...

Gal reiktų sakyti, kad "veiklieji" ne palaiko ryšį, bet yra valdomi katalikų. Praktiškai dauguma skyrių renkasi parapijų patalpose, veiksmus derina su vietiniais klebonais ir t.t. Užtat iš jų oficialaus pavadinimo ir iškrito "pilnos evangelijos" liko tik "Tarptautinė veikliųjų žmonių bendrija" - kažkokių kažkokie veiklūs - kaip Rotary klubas:). Įtariu, kad kitų šalių "veiklieji" net neįtaria, kas čia darosis ir kaip šita bendrija veikia Lietuvoj.

Olgerdas rašė...

Kazko nemanau, kad cia lietuviu savivale, matomai tokia bendra politika ju yra, nes pvz D. Sakarianas senokai kontaktuoja su Vatikano veikejais, bendrus renginius daro. Va galiu biski copy paste padaryt :), Linai, zinau, nemegsti to, bet nepyk, as biski :)

23 июня 1987 г. "Евангелизация 2000" получила торжественное папское благословение по случаю совершения Иоанном Павлом II мессы. Несколько сотен тысяч христиан собрались 29 апреля 1988 г. в Вашингтоне на молитвенную встречу "Вашингтон за Иисуса". В числе выступающих были Том Форрест, Ральф Уинтер, Джой Доусон, Демос Шакарян, Орал Робертс, Лэрри Леэ и Лорен Каннингем.

Кульминационным моментом мероприятия было прибытие факела, зажженного 3 апреля 1988 г. Томасом Уонгом, директором Лозаннского комитета, на Елеонской горе в Иерусалиме, который в рамках "Всемирного факельного марафона за Иисуса" должен быть пронесен по всему миру.

3 апреля 1989 г. руководители "Евангелизации 2000" встретились с Папой Иоанном Павлом II, чтобы проинформировать его о положении дел и о дальнейших планах.

cia paemiau is cia

http://www.reformed.org.ua/2/376/6/B%C3%BChne

Linas rašė...

Ne, angliškoj versijoj viskas yra,kitų šalių irgi, čia lietuviai pašalino. Jei toliau skaitysi tokių piktai nusiteikusių žmoniu, kaip Bune, kuris pagarsėjęs savo kova su sekmininkiškomis bažnyčiomis,leidžiamomis knygomis, tai dar ne tokių dalykų prisikaitysi. Populiariai kalbant - jis šmeižia galvodamas kad daro gerą darbą. Taip ir čia - evangelizacija pritempta prie papos rimskio ir parodoma, kad kiti aklai vykdo jo nurodymus:) Juokinga. Nei Bune, nei Glaznaja maz man nedėk:) Piktas melagis be melo daugiau nieko neduos:)

Olgerdas rašė...

Nu skaitau tokias knygas. Ka jau padaryt, jei man norisi zinot apie dalykus ne tik is vienos puses?.. Labai nemegstu pvz., jei informacija pateikiama pagal "musimo i vienus vartus" principa, todel ir skaitau daug ka.

Linas rašė...

Tai čia ir yra mušimas į vienus vartus, be to labai labai negarbingas. Net "Vakaro žinios" tokių fokusų sau neleidžia ir tokio nesiskaitymo kaip Biune ar GM. Todėl aš vienareikšmiškai sakau - parazitai, prie kurių liestis nenoriu.

judas rašė...

Iz:50:11 Jūs visi, kurie įžiebiate ugnį ir apsupate save žiežirbomis, vaikščiokite savo ugnies šviesoje ir tarp savo žiežirbų. Tai padarys mano ranka, jūs atsigulsite skausmuose.

manau,kad si R.vieta tinka cia aprasomam ekumeninio lauzo sviesai...
Kaip pavojinga yra ikurti/uzdegti savo sviesa...nors ir l.grazia ir patrauklia zmoniu akims,bet tai, Dievui yra svetima ugnis,ir ja i tarnavima nesti yra l.pavojinga.Te Dievas buna gailestingas broliams ir seserims ir atveria jiems akis...