ketvirtadienis, birželio 23, 2011

Lydekai paliepus, vyskupui panorėjus

Gyvenimas Lietuvoje tampa panašus į stebuklinę pasaką - pasirodo, Lietuvos politikai pažada vyskupams viską, ko tik jie paprašys.
Kokiu būdu priimami Lietuvoje įstatymai ir kaip veikia katalikybės atstovai gerai parodė "Delfi", paskelbęs Arūnui Valinskui Kauno arkivyskupo Sigito Tamkevičiaus SMS žinutę, kurią, kaip rašo „Lietuvos rytas“, gavo ir daugiau politikų.
"Noriu trumpai pakalbėti. Turiu vieną prašymą. Kažkada esate pažadėjęs išpildyti viską, ko prašysiu. Mano prašymas - pabalsuoti pagal Dievo įsakymus už gyvybę. Turiu mintyje įstatymą dėl embrionų. Arkivysk. Sigitas", - tokią SMS šiomis dienomis išsiuntinėjo vyskupas S.Tamkevičius.
Kyla klausimas, jei jau politikai taip surišti pasižadėjimais katalikybei, kas bus, kai vyskupai ims reikalauti kieno nors galvos arba pusės karalystės, arba 260 milijonų vertės žemės plotų?

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Kaltaliku baznycia turi LABAI daug itakos.

Anonimiškas rašė...

Na Linai, nesutikčiau su tavim šiuo atveju, nes Sigitas tikrai gero dalyko paprašė. Todėl, reikia tik džiaugtis, kad dėl gero dalyko kovoja kaip išmano :)

Emanuell

Linas rašė...

Blogom priemonėm gėrio niekada nepasieksi. Tai vienas iššlykštesnių moralės griovimo būdų - juk del "Gero"... Čia jėzuitų šūkis - "Tikslas pateisina priemones".

Anonimiškas rašė...

O kur čia blogos priemonės man pasakyk? Aš nesuprantu gal. Kad tokią sms parašė?

Linas rašė...

pirma sms tokiu nei nei as nei tu negaunam, antra o kas butų, jei "visko ko beparašytum" būtų paprašęs kažko kito, trečia, aiškiai parodo, kaip katalikybė kišasi į įstatymus, ir taip sugeba iš biudžeto, ty Lietuvos žmonių, užsitikrinti sau milijonus, kurių nereikia surinkti, tiesiog valstybė perveda