trečiadienis, birželio 08, 2011

"Tikratikių" žemėje bažnyčias statyti draudžiama

Šeichas Saidas Ab-al-Atim iš Egipto paskelbė religinį įstatymą - fetvą, kuriuos patvirtino šariato draudimą "tikratikių" žemėje, t.y. islamo šalyse, draudžiantį statyti bažnyčias, o esamas remontuoti. Fetvą jis grindė keliomis islamo mokslininkų knygomis ir pranašo Muchamedo žodžiais. 
"Šariatas draudžia sumaišyti tiesą su melu. Jeigu Knygos žmonės (krikščionys ir judėjai) mane sveikina su švente, jie garbina tiesą, o jei aš sveikinu juos su jų šventėmis - aš garbinu melą", - atvirai dėsto islamo mokytojas.
"Netikėliai visada stengsis versti musulmonus dalyvauti jų šventėse.Bet Muchamedas pasakė:"Kas nori būti panašus į ką nors, tampa vienu iš jų" ir "Тiе, kurie myli ką nors, kartu atsidurs teisme".  "Panašumas religinių apeigų gali atvesti prie to, kad religijos esmė bus panaši",- štai dėl ko negalima leisti "netikėliams statyti ir remontuoti bažnyčių aiškina "tikratikių" žemės saugotojas.
Egipte iki šiol galiojo griežtas įstatymas, draudžiantis statyti naujas ir remontuoti esamas bažnyčias, po revoliucijos, matyt, dabar yra pereinamasis laikotarpis, todėl islamo žinovai bando sutvirtinti savo politiką.

Komentarų nėra: