pirmadienis, birželio 27, 2011

Jehovos liudytojai pamėgo skundus

 Jehovos liudytojai pamėgo skundus - iš Rusijos į Europos žmogaus teisių teismą atkeliavo dar du šios religinės organizacijos skundai, apie tai pasigyrė pati Jehovos liudytojų spaudos tarnyba.
Jie skundžiasi, kaip Rusijoje pažeidžiamos jų teisės. Būtų galima pagirti juos už pilietinį aktyvumą, jei ne tai, kad toks veiksmas yra veidmainystė pagal jų pačių teologiją. Jehovos liudytojai nepripažįsta jokių valdžios struktūrų, laiko, kad jos šėtono kūrinys ir bus sunaikintos Armagedone, nedalyvauja rinkimuose ir t.t. Tačiau visame pasaulyje Jehovos liudytojai mėgsta pasirodyti teismuose ir dalyvauti procesuose.

18 komentarų:

Anonimiškas rašė...

Pasamprotavimas neteisingas. Ankstyvieji krikščionys irgi tikėjo, kad pasaulis ir jo valdovai yra Šėtono valdžioje, bet Pauliui tai nebuvo kliūtis apeliuoti į ciesoriaus - aukščiausiąjį visoje imperijoje - teismą.

Anonimiškas rašė...

Esu pastovus sio tinklarascio skaitytojas.Vertinu daznai pasitaikancius taiklius pastebejimus ir objektyvia kritika,taciau siuo ir kitais panasiais atvejais ,jusu asmeninis vertinimas tikrai klaidina skaitytojus.
(Rom 13:1-7)-toks yra liudytoju poziuris i valdzia.

Linas rašė...

Na, visko nežinau, o ir nereikia, tačiau apie tai, kad neit su jokiomis valdiškomis struktūromis, ypač kariuomene ir t.t. neturėti kontaktų skaičiau Sargybos bokšte. Įsitikinimai gali būt kokie tik nori, tačiau jų reikia laikytis, todėl daug nuosekliau elgiasi stačiatikiai kai kurie, kurie nepripažįsta valdžios neima net paso, arba baptistai ar sekmininkai, kurie atsisako registruoti bendruomenes. Tuo tarpu JL mielai registruoja padalinius, pasus ima, į teismus skųstis eina ir t.t.
Šiuo atveju matau dvigubą žaidimą - viena sakoma, kita - daroma.

raimondas rašė...

Aciu jums gerbiamas Linai uz atviruma ir nuosirduma.Naturalu kad daugeli dalyku vertinam is savo poziurio tasko- neisimtis ir religija ,kuri savo isitikinimu ivairove ,organizaciju gausa vienu ar kitu aspektu kartais stebina.
Daznas siandien save deklaruoja kaip kriksioni, bet ka reiskia buti "kriksionimi" pagal Kristu, pagal Biblija-retas, kuris tai supranta teisingai jau nekalbant apie tai koks turetu buti jo poziuris ar pozicija vienu ar kitu klausimu.
Kokia turetu buti krikscionio pozicja valdziu atzvilgiu ( politikos, karo ir pan )reikaluose,aiskiai ir nedviprasmiskai byloja Pati krikcionybes konstitucija- Biblija, taipat 1-ojo m.e.amziaus krikcionybes istoriniai daviniai ir galiausiai krikscionybes Kristaus pozicija.Ten atsispindi ne krastutinis ,paniekinantis poziuris i valdzia ,bet pagarba ,klusnumas, kuris nesikerta su dievo nurodymais ir neutralumas tam tikru dalyku atzvilgiu.Nedalyvavima kariniuose , politiniuose veiksmuose nereiketu traktuoti kaip valdzios ignoravima.Liudytojai pripazista valdzia ,kaip butina priemone , tam tikrai tvarkai palaikyti ir kaip visi pilieciai stengiasi laikytis jos istatymu, o valdzia savo ruoztu ,uztikrina pilieciams
tam tikras teises ir paslaugas
Taciau kartu su pareiga zmogiskai valdziai nepamirstama ir pareiga arba atsakomybe Dievui
Butu malonu, kad neutralumo tam tikru dalyku atzvilgiu, kuriuos jus paminejot komentare,netraktuotumet kaip valdzios ignoravima ar nepripazinima

Linas rašė...

Na, su neutralumu man ne visada išeina - kaip ir šiuo atveju, kiek žinau, bent jau Rusijoje JL būtent ir patiria daug spaudimo iš valdžios dėl tos izoliacinės savo politikos, tačiau grumiamasi su valdžia tai pačiai valdžiai keliant skundus, bylas ir t.t. Man vis tiek nesusiveda.

neringa rašė...

10 metu ejau i jahovos liuditoju organizacija; 4 kartai per savaite ir plius skelbimas po namus.kazkoks siaubas maniau kad teisingai elgiuos nes itikinamai viskas vyko,kalbam graziai bet taip nesielgiam ,sypsomes bet sirdy visus neliudytojus laikom meslu skirtu armagedonui.vaidmainyste iki psihikos sutrikimu.jie gerai zino kasyra kuno darbai,apkalbos.darem tai sekmingai.apkalbedavom visus pasiteisindami netobulumu.netobulas gali nusidet liezuviu ar darbu ir be kuno darbu,nesamoningai,o ne samoningai apkalbet.sunku vaidmainiaut,bet reikia,,suktis,,sueigose tas pats per tapati.vel todel kad tipo netobuli,neprisimenam reikia kartot.bet juk niekas nuo to kartojimo nesikeicia vistiek darem tapatį.neleidzia jaust ten nieko isskyrus kuryba zavetis.tik ,,loginis mastymas,,kuris paremtas bruklino principais.baisiausia ne tai.pati buvau įtraukus savo dukra.nera ko kaltint.as po10 m.atsipeikejau,kai supratau kad ne viskas auksas kas auksu ziba.bet dukra jau suytakota.dabar jai draudziam ten eit.tad ji kolkas dziauges gyvenimu.bet kolkas neturi kitos minties kad pilnamete eis ten.ji tai du skirtingi zmones.jei nelieciam tikejimo klausimu buna gyvas laimingas zmogus,alsuoja poilsiu nuo to grūzo.bet jei tik apie''tiesa'' prabylam tai tuoj akys stiklines ir ginyba uzciklintu ,,tiesu,,kurios neveikia praktikoj.as sutinku veikia gyvenime dievo principai nedaryk kitam blogo ir pan..kitaip ir but negali ir dievo vardas jahova.bet tariamu dievo liudytoju dvasia slyksti.ten tik psihologija ir vadyba kaip ieskot auku.as maniau kad atlaikysiu viska del tos religijos.o dabar matau kad ta organizacija velnio sakalu lindyne besididziuojanti savo morale.nere ten to skiriamo bruozo meiles.sededavom su dukra tris dienas kongresuose kur 3 ar daugiau tukstnciu ju,ir niekas jei nepazysti nepakalbins,tik tie komunikabilus demonstruos savo komunikabiluma.slykstus jausmai apimdavo.bet kentejau vardan ,,tiesos,,dukra tai prisimena ir nieko negali papriestaraut.velnias gyvas,nes kai pakeliau sparnu iseit, dukra gavo tiek demesio ir,,meiles,,kad istirpo.kaip tycia kaip as isten iseidinejau velnias atsake mano dukrai i poreiky demesio.kodel paklausit ejau is vis ten/ todel kad nesutinku su kataliku toleransija stabu garbinimui.paskatino si straipsni parasyt linas kuris pirmas suvarte liudytojus j,tai tik patvirtino mano pasirinkima prakeikt juos uz tai ka padare musu gyvenime ir dar dievo vardu.zinot senajam testamente netikrus pranasus uzmetydavo akmenim.liutitojai jus sakykyt uzciklinti velnio vaikai jei klydot daug kartu del yvikiu datu gal susimastykit,kodel bijot eit skelbt ne todel kaip jus sakot nesat sukurti tai dary.velnias jumyse dreba.drebejau ir as kol nuo jusu atsifutbolinau,atpazystu dar baimes rusis.

Linas rašė...

Ačiū, Neringa, už atvirumą. Parašėt visą esmę - nepaisant teologijos su savo problemom ir kažką pakeisti, kad būtų taip, kaip užrašyta Biblijoje - JL nepavyksta. Tai tik žmogiška gerai organizuota organizacija ir tiek. Jėzus mokė "Medį pažinsite iš vaisių" - esmė tame kad klaidinga teologija negali duoti teisingų vaisių. Pagal vaisius ir pažinote, kokie iš tikro yra JL. O 10 metų, tai nėra amžinybė. geriau prarasti 10 metų, negu amžinybę. Dėl dukros tai patarčiau tiesiog skaitykite kartu Bibliją - paprastai JL net nemato, kas yra parašyta tiesiogiai,tegu ir ji pamato, kad JL doktrinos yra visiška pieva daugeliu požiūriu, kai palygini su Biblija.

neringa rašė...

netikejau linai kad rasit mano komentara.siaip rasiau pirma karta nes vyras pamoke.siaipkeista buvo kai atpazinau jl braiza ir ju terminus vartojamus besigincijant su jumis .kartais jie kreipdavos kad jus gal,,nepilno proto,,jiems aplamai budavo neleidziama skaityt tokiu straipsniu,o tuo labiau diskutuot.taigi,ir vel vaidmainyste,pasirodo ten sueigose susirinke sypsos,nepasisakydami ka daro internete.va tokiu stiliumi jie ir gyvena.liepia kuo daugiau sypsotis ,savo sypsena padirbta maiso su dvasios vaisiais dziaugsmu,bet as zinau ju ta sypsena ju mane tai visada purte ir verte galvot kad as ,,nedvasine,,jei neissiviepiu.o pabaigai apie tai kaip jie lenktyniauja kas kuo daugiau valandu paskelbs kiek kas studiju jau turi [,,zmones moko,,] niekur kiek zinau apie tokio pobudzio lenktynes raste neuzsimenama tik apie tarpusavio pagarba.o tie kurie vadinami pionieriais skelbia 70 val vienetai tik dirba,zmonas tokias pionieres islaiko vyrai o jos namie uzsiema ruosa ,savo grozio puoselejimu,manksta irpagrindas ,,sventa tarnyba,,o pionieriai buvo isskirtniai verti dvigubos pagarbos su isskirtinem privilegijom.,,kiti kas ,,tarnauja 130 val per menesi gauna atlyginimus is organizacijo ir daug dovaneliu is paprastuju eiliniu kaip yra vienas viresnysis karta issireiskes,,slabakų,,

Linas rašė...

Turbūt dabar su jumis kitiems ir bendrauti draudžiama... Na, Neringa, kas viduj darosi aš nežinau, tačiau man užteko "Sargybos bokštų" studijos, kad supraščiau, kas tai per organizacija. Buvau tik pradėjęs skaityti Bibliją, kai gavau tuos žurnalus. Tačiau skaitant jaučiau, kad kažkas čia persukta, perkreipta, bet nesupratau. tada ėmiau lyginti visas nurodomas Biblijos vietas. Viename straipsnyje radau 17 neatitikimų - cituojama ne tas, ne taip, kai kur falsifikuojama ir t.t. Ant melo pastatytas mokymas negali duoti gerų vaisių. Užtat ir grūdama tas pats kiekviename žurnale - triasmenio Dievo nėra, Jėzus ne Dievas, mes patys geriausi,visi kiti pražus, mes sėkmingiausi... kad tik kas neturėtų laiko suabejoti tomis doktrinomis. Beje, labai juokinga, kad kritikuodama katalikybę, JL organizacija susikūrė lygiai tokią pačią religinę organizaciją - piramidinę valdžios formą, tik ne kardinolai valdo, o srities prižiūrėtojai, ne vyskupai, o seniūnai ir t.t.

neringa rašė...

taip neleidzia bendraut su manim niekam.bet idomiausia kad su dukra galioja kitos taisykles.su mama leidzia bendraut gal todel kad nera pasirinkimo,ji dar nepilnamete ir gyvenam po vienu stogu.bet grieztai uzdrausta kalbet dvasinem temom apie dieva,todel ysivaizduokit ,vaiku teises i kurias ji pati bande kreiptis ir atsimuso nes įstatymas mano pusej,liepe daryt man ka galiu,graziai prase kalbet galpavyks ja perkalbet,okaip man tai padaryt kad paminejus dieva akis stiklines ir tas pats per ta pati as negaliu kalbet,negaliu su tavim kalbet rekia.iki siaubo ir antidepresantu naudojimo lygio baigias musu debatai.todel dabar po puses metu poilsio nuo sektantu esu vel ant bangos ieskant tiesos.dabar jau pasimokiau,ne vien gali remtis jl ar kitu religiju teiginiais reikia ir jausmo.o as atsisakydavau jaust,nes jausmus jie vadindavo nepatikimu komposu;pagal biblijos eilute kazkuria,kad sirdis atseit vylinga ir negalima ja pasitiket.noriu dabar ir jausmo irkad viskas vyktu praktikoj.logiska manau ir protinga kad krikscioniskas kelias neturetu buti toks kaip tukurie sau nieko neatsako ,gali gyvent nesusituoke ,persigert stabiliai keiktis nueit i baznycia ir vel daryt ta pati.tiesiog dievas nebutu teisingas mano manymu jei samoningi vagys ir paleistuviai ir tie kurie nera tokie gautu ta pati atlygį.jukjei turim du vaikus ir vienas nusikalto nebaudziam ir to kuris nieko nepadare. o del piramides tiesa paraset.keistai ir man tai atrode visada.

Linas rašė...

Nu jooo. Turėkite kantrybės ir nesijaudinkit ir priminkit "Gerbk savo tėvą ir motiną"... jei nusprendėte ieškoti tiesos, Dievas jums padės. Jėzus pasakė:"Aš esu tiesa"... Taip pat priminsiu, kad Jis sakė:"Mano avys pažįsta mano balsą"... Štai dėl ko organizacija stengiasi nuslopinti viską, kad tik niekas negirdėtų, o LJ bruklino taryba pakeistų tą balsą, kuris kalba žmogui į širdį... Žinoma, širdis mūsų klaidi, bet per ją Viešpats ir kalba. Argi natūralu būti kur blogai? Manau, kad ne, aš bent visada bėgu iš ten, kur man negerai...
Tikiu, kad tarp JL yra nemažai nuoširdžių žmonių, kurie begdami nuo veidmainystės, prietaringumo ir stabmeldystės katalikybėje, pateko į tokią pat veidmainišką organizaciją, kur taip pat be teologijos ir psichologijos tuščia ir nieko nėra. Tačiau iš kitos pusės galiu tik padrąsinti - Jėzuje Kristuje yra meilė, yra džiaugsmas, ramybė ir teisumas, ko siekia ir negali pasiekti tie žmonės, yra tikras bendravimas ir tikra duona, yra stebuklai, netikėti atsakymai ir daugelis kitų dalykų.
taigi, negailėkite tų metų, o džiaukitės, kad Dievas kažkaip jus iš ten iškrapšė be žmogaus pagalbos. Vadinasi, Jis ves jus ir toliau.

Anonimiškas rašė...

man tai didelis dziaugsmas skaityti ir isgirsti liudijimus, kada GELBETOJAS isveda is setono spastu...
kazkada ir as buvau "pjaustomas ekumenizmo"...

neringa rašė...

aciu labai; jusu sirdis pilna jezaus meiles-tai ir jauciasi.jus domites tuo ,domites zmogum ir negailit laiko.cia ir yra krikscioniska meile kai musu skausmas yra jusu skausmas,siuo metu man labai padejot.jei kas kada domins apie jah liuditoju mokymus parasykit ir tokiu budu galesit padet kitiems,klauskit nes tuos mokymus zinau kaip daugybos lentele.tiesa jos taip nezinau gerai kaip bruklino doktrinu,nes matematika prastai sekes.o si ziuriu tinklalapi pasirinkau gal ir ne pagal tema,tiesiog vakar skaiciau dar vienos motinos tokia pat panasia istorija,todel i si puoliau rasyt eksprontu,nors netikejau kad kas paskaitys ,tuo labiau jus,nes buvo tik 6 komentarai.taigi aciu kad saugojat savo sirdi kad joje tarptu tiesa.juk tai ir yra tikra laime pazint tiesa but laisvu kaip jezus sake turet prasme kuri gali atlygint amzinu gyvenimu.sekmes ir laimes...

Linas rašė...

Elijau, kas nenužudo, tas padaro stipresniu. Ekumenizmas gali būti tikras, arba ne:)

Neringa, manau, labai svarbu, kad tu ir kiti žmonės iš buvusių kalbėtų, ką išgyveno. Tai padėtų kitiems žmonėms suprasti ir pamatyti - juk ten daugelis kankinasi, bet neprisipažįsta sau. Kitu atveju, pasaulietinė žiniasklaida užpuola ir tuos pačius kenčiančius JL pristato kaip nusikaltėlius, tada jie išvis nuo visų izoliuojasi.
O dar pažiūrėkit kitam mano Bloge - turbūt apie tai net negirdėjot
http://linasciapas.blogspot.com/2009/11/jehovos-liudytojai-slaptieji-pranesimai.html
Ten aš nemažai esu rašęs apie JL doktrinas ir t.t. Gal bus naudinga medžiaga

Anonimiškas rašė...

darbo yra tikrai daug...
ir visiems, kas dirba VIEŠPAČIUI, tegul gyrius būna iš JO...
o straipsniai tikrai aktualūs...

neringa rašė...

linai sveiki cia neringa;manau kad jau suradau tikra kristaus nuotaka.ten akcentuojamas kristus,panasu kad nera vaidmainiu.su dievu bendraujama gyvai,viskas veikia,zmones myli viespati labiau negu save ,stebuklai palikti viespaties kompetencijai ir taip toliau..tai nedalomas kristaus kunas,o ne organizacija.perskaiciau knyga ,,nugalinti jega,,ir viskam pasakiau taip.tokius brolius galiu mylet is tikruju ,nes pati atrodo elgciaus kaip jie.kiekviena diena dabar man tarsi naujas prikelimas.sviesu,aisku.gera.tai tiek.tai mano liudijimas, kad kas iesko,tikrai randa,del sito perlo savo noru ,,parduociau viska ka turiu,.

Linas rašė...

Smagu už jus Neringa, vien tai stebuklas, kad jus išvedė iš po valdančios korporacijos valdžios ir tos baimės. Mano patarimas, ieškokit ir pažinkit Jėzų, o žmonių visur visokių yra. Tik Jėzus neapvilia, ir Jo meilė pripildo, tada ir silpnumus galima kitų žmonių pakelt. Jei ko nors reiktų paklaust ar patart kas ir kaip - rašykite man į paštą linas.ciapas@gmail.com. Kiek žinosiu, patarsiu. Linkėjimai:)

Neringa rašė...

Sveikas Linai,cia Neringa;Norejau pasidziaugt kad mano dukra suprato isorini jahovos liudytoju garbinima,bandyma itikti dievui savo puolusia prigimtim.dabar ji zino kad to padaryt niekada nepavyks. Bet viespats Jezus jos viduj gyvena dabar ji atgime is naujo ir dabar tikrai zino Tiesa.Lauksim abi kada galesim pasakyt ,,nebe as gyvenu bet kristus many gyvena,,Jahovos liudytojai man nebebaisus ziurim i juos su pasigailejimu.Ne tik sioj zemej kankinas,bet kas laukia ju anam gyvenime.siandien jie drasus tikedami ir itikinedami kitus kad ivikis su Lozorium biblijoj alegorija,,bet kas tada jei ju tikejimo ir ju teologijos pradininkas Ruzorfordas kaip jis ten vadinas klydo ...Mano dukra sia vasara pasikrikstijo i Kristaus kuna. Slove Jahovai Viespaciui...