antradienis, balandžio 19, 2011

Ukrainoje stačiatikiai nesutinka, kad visi piliečiai turėtų lygias teises

Maskvos patriarchato Ukrainos stačiatikių bažnyčia kreipėsi į Ukrainos prezidentą Viktorą Janukovičių. Stačiatikiai nieku gyvu nenori sutikti, kad visi piliečiai turėtų vienodas teises ir reikalauja pripažinti jos dominuojančią padėtį. 
Bažnyčios kreipimesi rašoma:"Bažnyčia, kuri turi 1000-mečio istoriją, kuri suformavo mūsų tautos genotipą ir kuriai priskiria šiandien dauguma, neturi turėti tokių pat teisių ir statuso, kaip kitos konfesijos".
Panaši padėtis ir Lietuvoje, kur Konstitucija garantuoja lygias teises visiems, tačiau įstatymais yra priimta nuostata, kad yra lygesnės už kitas religijos, kurios turi teisę mokyti vaikus, tuokti, gauna valstybės finansavimą ir t.t., o likusios paliktos neapibrėžtoje padėtyje.

2 komentarai:

Zita rašė...

"o likusios paliktos neapibrėžtoje padėtyje"
Tos likusios ir turėtų džiaugtis, nes Dievo karalystės įstatymas tai ne Valstybės įstatymai ir nuostatai. Gerai daro valdžia, kad palieka nuošaly tai kas jai nepriklauso :) O kurie priklauso žemiškai valdžiai tegul jai tarnauja ir už tai užmokestį gauna. Juk darbininkas vertas atlygio :)

Anonimiškas rašė...

Amen, Zita :)