ketvirtadienis, balandžio 21, 2011

Krikščionis? Liksi be darbo

Velykų proga pasirodė iš karto du pranešimai, kad krikščionys Europoje neteko darbo dėl savo įsitikinimų. Vokietijoje atleistas iš darbo parduotuvės QVC darbuotojas už tai, kad sveikindavo klientus Jėzaus vardu. Teismas pripažino atleidimą teisėtu.
O štai Didžiojoje Britanijoje ruošiasi atleisti kompanijos WDH elektriką už tai, kad jis Velykų proga savo automobilio panelę papuošė kryžiumi, praneša Daily Mail. 64 - metų Kolinui Atkinsui menedžeriai pareiškė, kad jis daugiau nedirbs įprastoje kompanijos vietoje, nes jo poelgis "nuliūdino savo bendradarbius". Jį perkėlė į kitą vietą ir ruošiasi atleisti.
Pagal CNL

17 komentarų:

judas rašė...

Ai,cia per savo kvailuma prarado darbus,o ne del to,kad buvo krikscionis...

Linas rašė...

nu idomus poziuris... ar visi turi but protingi?

Olgerdas rašė...

Na, kazkaip is tokiu trumpu istrauku sunku ka pasakyt...
Tik manau, kad pirmu atveju, zmogus elgesi neadekvaciai, kisdamas Jezaus varda byle kur ir byle kada, tad zinoma, darbdaviu reakcija yra logiska. Darbe turime dirbti savo darba, o ne vaidinti evangelistus. Musu saziningas darbas ir dievotas gyvenimas yra visu pirma musu evangelija.
Na, o antras atvejis jau visai priesingas pirmam- darbdaviai akivaizdziai perlenke...

judas rašė...

Linai,zinai,pasakysiu tiek:visa ka darome be Viespaties yra neprotinga...

Linas rašė...

Judai, jeigu vairuotojas pasideda ant mašinos panelės "Arsenalo" logotipą arba "Pleibojų", o jo kažkodėl neatleidžia, ar tai reiškia, kad jis išmintingas?:)

judas rašė...

Ismintingas tas,kuris bijo Viespaties,jei jau nori suzinoti kas ismintingas,o kas ne :)

Linas rašė...

Judai, Lietuvoje kol kas mėto arba nepriima į darbus dėl to, kad esi ne katalikas, o tiki kitaip. Ir ką tai bendro turi su išmintim?

judas rašė...

Kokios tu isminties ieskai?Dievo ar zmoniu?

Zita rašė...

Oho, kiek daug išminties reikėjo nuteisti žmogų, kuris net apsiginti čia neturi galimybės.

judas rašė...

Tai,kad cia niekas kaip ir nenuteise zmogaus...kalba juk eina ne apie pati zmogu,bet apie jo poelgi,del kurio buvo prarastas darbas...negi paciai tai neaisku?

Linas rašė...

Judai nu matai ir išsidavei - pasirodo tai tokie poelgiai, pagal tave, kurie verti, kad žmogus netektų darbo.keista adnako, iš tokio visada už Dievą esančio ir Bibliją cituojančio žmogaus girdėti...

Zita rašė...

Aišku, Judai, dabar jau aišku :)
Dabar žinosiu, kad priklijuota kvailio etiketė tėra tik poelgio įvardinimas dėl kurio žmogus nusipelnė prarasti darbą.
Tik, matai, apaštalai taip pat daugybe kartų kvailokai pasielgė. Tad jei teisinga už tai atleisti iš darbo tai ir Kristus turėjo juos atleisti iš apaštalystės. O ką jau kalbėti apie mus pačius ir apie mūsų pašaukimą. Gal jau seniai atleisti?
Ir čia viskas būtų teisinga, nes "Kokiu teismu teisiate, tokiu ir patys būsite teisiami".

judas rašė...

Linai,kad pats issidavei :),vis nepagauni esmes apie ka kalba eina....ieskok isminties ,ieskok..:)
Zita,dar tau reikia zinoti ir tai,kad pavadines kvaila zmogaus poelgi kvailu,negali uz tai klijuoti zmogui kvailio etiketes.Kvailai pasielges zmogus nebutinai yra kvailys...
Ir dar.Nepainiok cia pasaukimo su pasauliniu darbu.Kalba dabar eina apie pasaulietiskus darbus ,kuriuose dirba krikscionys,kur jie turi dirbti pagal darbovieciu tam tikras vidaus taisykles ir sutartis.
Pvz.as matematikos mokytojas ir pamokos metu pradedu mokiniams skelbti Jezu ir tai darau pastoviai,tai kaip manai,ar tai ismintinga bus...? Arba neskelbiu,bet pvz. viesai visaip demonstruoju,kad esu krikscionis:klaseje pastatau kryziu,pasikabinu iskabas su 10-cia isakymu,bei ivairiomis citatomis...tai ar taip elgdamasis neprasizengsiu savo darbo sutarciai?
O jei po keletu perspejimu busiu ismestas i gatve,tai ka,reksiu,kad krikscionis meto is darbo?:)
Mt:10:16 tinkama vieta siai diskusijai...

Zita rašė...

Prie šios vietos dar pridėk ir Įst25;14
Judai, tu šaunuolis, matau, kad darbe puikiai suvoki ką ir kaip turi dirbti. Aš irgi tą suvokiu. Bet kalbu apie nuosprendį, kad už kvailą poelgį yra verta išmesti iš darbo. Taigi, naudojant tą patį saiką, Dievo darbe, irgi, geriau jau nesielk kvailai :)
Nesiūlau pažeidinėti įmonių vidaus taisyklių. Tačiau šiam atvejui tai netinka, nes kaip Linas jau ir rašė, į Playboy būtų buvusi visai kitokia reakcija. Taigi, kaip matai krikščionio poelgiai dažnai „nuliūdina“ pasauliečius kolegas, kaip nutiko ir šitam aprašomam menedžeriui. Jis atleidžiamas tik dėl to, kad savo automobilio panelę papuošė kryžiumi. Man tokių priežasčių būtų ir svaresnių, nes darbe nenusivelku savo krikščioniško kailio ir neužsivelku pasaulietiško. O būtent tai ir liūdina koleges. Joms tinka mano krikščioniški nuostatai kai pačioms reikia užtarimo prieš valdžią, bet kai nori viena kitą „suėsti“, kaip nutiko vakar, va, tada jau nebereikia kad bučiau krikščionė. Va tada jau aš jų nebesuprantu ir tampu priešu, kuris neleido pasisotinti jų pykčio pilvams. Tada ir išgirsti kaip blogai, kad nesi katalikė kaip visi. Ir nors šį kartą Biblijos dar neatsiverčiau, bet tikrai negarantuoju, kad susilaikysiu matydama neteisybę ir nepaaiškinsiu apie dangaus karalystės principus. Nemanau, Judai, kad gudru bus tylėti jei dvasia šauks ir užspausti Dievo žodį dėl savo pasaulietiškos gerovės. Tad geriau melskime, kad Dievo malonė būtų su tokiais krikščionimis, kurie ar tai iš kvailumo, ar iš uolumo pateko į pasauliečių nemalonę. Mums visiems reikia daug Dievo išminties, kad būtume tikri Dievo atstovai žemėje. Nes ne mūsų gudrumas mus išgelbės...

judas rašė...

taip,as darbe suvokiu ka turiu daryti ir kaip daryti ir taip pat suvokiu,kad,kai esu darbe-esu darbe...:)
Del kvailo poelgio gali prarasti darba tiek pasaulietis tiek ir krikscionis.Taisykles cia visiems vienodai galioja.
Kas liecia Dievo darba,tai Dievas, del kvailu musu poelgiu, nemeta musu lauk is Savo darbo,bet gerai paaukleja ,kad ikrestu proto...Įst:8:5,Žyd:12:6
Krikscioniu poelgiai dazniau liudina Sventaja Dvasia,negu kad pasauliecius.Jeigu krikscionys laikytusi Dievo Zodzio,jie nebutu sugedinti,bet butu apsaugoti ir nepatirtu bereikalingu nuostoliu,kurie neigiamai atsiliepia ne tik ju asmeniniame gyvenime,bet ir seimyniniame,bei baznytiniame...
Manau,kad verta cia kai kam pasigilinti i si Dievo zodi:1Ptr.2:12-20.Be to verta prisiminti ir Įst:5:8 ,kad masinu paneles nebutu puosiamos kryzeliais...:)
Ir dar.Jeigu jau mes taip entuziastingai norime pasaulietiskame darbe aiskinti savo kolegoms Dievo karalystes principus,tai visu pirma, bukime patys Dievo ismokyti gyventi pagal juos...tada mazai ka ir aiskinti reikes,ir darbus issaugosime...:)
Sutinku,kad mums visiems reikia Dievo isminties,tad prasykime jos Jok:1:5

Zita rašė...

Gerai, Judai, iki tavęs nei vienas Dievo vyras nesugebėjo laikytis įstatymo..:)
O aš kaip nors stengsiuosi praeiti šitą kelią nesmerkdama klystančių, nes ir pati tik tiek tenoriu iš kitų.

judas rašė...

Tai ka,tada laisve,darom ka norim..kas kaip ismano,taip save tegu ir gano?Ir tegu mums niekas neaiskina kaip ka turim daryti,as stengsiuosi eiti savo keliu,kiti tegu eina kitu...svarbu,kad tik meile butu be druskos:))