trečiadienis, balandžio 27, 2011

Per Velykas Anglijoje tūkstantis anglikonų tapo katalikais

Per Velykas apie tūkstantį anglikonų perėjo į Katalikų bažnyčią, pagal apaštališkosios konstitucijos „Anglicanorum coetibus“ normas. Visi jie tapo neseniai įkurto Walsinghamo Dievo Motinos asmeninio ordinariato nariais. Šis prieš keletą mėnesių įkurtas ordinariatas yra savo teritorijos neturinti vyskupija, kurios nariais tampa Katalikų bažnyčios nariais tampantys, tačiau savo tradiciją išlaikantys Anglijos ir Velso anglikonai.  Beveik keturiasdešimtyje bendruomenių šie nauji katalikai Velykų nakties liturgijos metus išpažino tikėjimą ir priėmė Sutvirtinimo sakramentą, pranešė "Vatikano radijas".
Walsinghamo Dievo Motinos asmeninis ordinariatas buvo įkurtas šių metų sausio 15-ąją. Tą pačią dieną katalikų kunigais buvo įšventinti trys buvę anglikonų vyskupai. Vienas jų, Keith Newton, buvo paskirtas naujojo ordinariato vadovu. Šiuo metu ordinariatui priklauso taip pat šešios dešimtys buvusių anglikonų kunigų

2 komentarai:

Emanuelis rašė...

Kas priima apipjaustymą, tam malonė neegzistuoja. Dievas parašė per Paulių visą galatams laišką, gaila, kad jie nesupranta šio sakramento žalos..

Linas rašė...

Juokingiausia, kad jie nubalsavo, kad pereina į katalikų bažnyčią ir visai negalvoja, kad tai buvo paskutinis jų balsavimas gyvenime dėl dvasinių dalykų:)