ketvirtadienis, sausio 06, 2011

Bankrutuoja dar viena katalikų vyskupija

Pedofilijos skandalas Katalikų bažnyčioje griauna ne tik moralinį šios organizacijos veidą, bet ir organizacinę struktūrą. Pranešama, kad JAV bankrutuoja dar viena katalikų vyskupija. Pedofilijos skandalas skaudžiai kirto šios šalies katalikų bažnyčiai. Milvokio katalikų arkivyskupija oficialiai pasiprašė bankrutuojantiems subjektams taikomos apsaugos, siekdama įvykdyti finansinius įsipareigojimus dėl vaikų seksualinio išnaudojimo skandalo.
Tai jau bene šeštoji bankrutuojanti JAV vyskupija. Bankroto apsauga arkivyskupijai leistų "sąžiningai ir teisingai vykdyti įsipareigojimus" nukentėjusiems nuo dvasininkų ir parapijos nariams, sakė arkivyskupas Jerom Listecki. Milvokio vyskupija turi sumokėti skandalo aukoms, mat katalikų kunigas Lawrenc Murphy įtariamas pustrečio dešimtmečio tvirkinęs apie 200 berniukų Milvokyje veikiančiame kurčiųjų internate.
Dienraštis "The New York Times" pernai kovą paviešino dokumentus, rodančius, kad aukšti Vatikano pareigūnai, tarp jų vokiečių kardinolas Josephas Ratzingeris, nesiėmė jokių veiksmų prieš L.Murphy, nors sulaukė daugelio perspėjimų iš JAV vyskupų.L.Murphy mirė 1998 metais taip ir nepašalintas iš kunigų luomo.
Nuo šios skandalo nukentėjo ir lietuviai - ne viena jų statyta katalikų bažnyčia buvo tiesiog uždaryta ir parduota, kai kurios net nugriautos.

Komentarų nėra: