ketvirtadienis, balandžio 08, 2010

Skubi gynyba - mus persekioja


Katalikų bažnyčia niekaip nesusidoroja su sekso skandalu. Tai rodo karštligiškas intelektualinių pajėgų bandymas nukreipti skandalo smūgį nuo savęs. Nieko nuostabaus, juk geriausia gynyba yra puolimas.
Vatikano dienraštis „L‘Osservatore Romano” paskelbė interviu su Kardinolų kolegijos dekanu ir buvusiu Popiežiaus valstybės sekretoriumi kardinolu Angelo Sodano, kuriame jis dėl seksualinio skandalo, kuomet tūkstančiai vaikų buvo prievartauti ir tvirkinti katalikų bažnyčios tarnautojų, apkaltino... nesuderinamų šeimos ir gyvybės vizijų propaguotojus. Jo manymu, popiežiaus asmuo tampa laicistinės ideologijos puolimų taikiniu. Tai paskelbė "Vatikano radijas".
Vatikano dienraščiui duotame kardinolo Sodano interviu tvirtinama, kad "už pastarųjų neteisingų puolimų, nukreiptų prieš popiežių ir Bažnyčią, slypi su Evangelija nesuderinamų šeimos ir gyvybės vizijų propaguotojai. Dabar Bažnyčia kaltinama pedofilija, tačiau neužmirškime, - sakė kardinolas Sodano, - kad dar ne taip seniai popiežius Pijus X buvo apskelbtas modernybės priešu; atsiminkime ir ofenzyvą prieš Piju XII dėl jo laikysenos Antrojo pasaulinio karo metais, o vėliau ir prieš Paulių VI dėl „Humanae vitae“.
Kardinolas sakė, kad "Bažnyčia visada ragina pasaulį gyventi taikoje, tačiau ji nesivadovauja iliuzijomis, nes pats Viešpats jai pasakė: „Tarnas ne didesnis už šeimininką! Jei persekiojo mane, tai ir jus persekios“.
Va taip, geriausia vaizduoti kenčiantį ir net cituoti evangeliją, tada galima bus pasaulį ir įtikinti, kad tos laicistinės jėgos ir vaikus prievartavo.

2 komentarai:

Zita rašė...

"Jei persekiojo mane, tai ir jus persekios“.
??????
Ar tie persekiojimai dėl tiesos? Ar persekioja nes gerus darbus daro? Ar persekioja, nes yra Jėzaus sekėjai? Ar Jėzus taip elgėsi???
Manau, kad labai netinka cituoti šią eilutę prie savo pasiteisinimų.

Linas rašė...

oi čia tik tau taip atrodo:) Kai nenorima prisiimt atsakomybės ir pripažint, kad katalikybė visada tokia buvo, tik buvo tyla, šimtus eilučių gali surasti.