penktadienis, balandžio 16, 2010

"Dvasinės tėvystės" ryšiai svarbesni už nusikaltimus?


Nepasant retorikos, pedofilijos skandalas vieną po kito iškelia dokumentus, kurie demaskuoja Vatikano pasisakymus. prancūzijoje paaiškėjo, kad kardinolas net gyrė vyskupą, kuris dangstė pedofilą kunigą.
Vatikano kardinolas, iš Kolumbijos kilęs konservatyvių pažiūrų D.Castrillonas Hoyosas, 2001 metais pagyrė vieną Prancūzijos vyskupą, kuris nepranešė policijai apie vaikus lytiškai išnaudojusį kunigą. Lione leidžiamo žurnalo "Golias" paskelbtas laiškas parodė, jog Vatikanas anksčiau skatino Katalikų Bažnyčios hierarchus dangstyti pedofilija kaltinamus kunigus.
2001 metų rugsėjo 8 dieną parašytame laiške kardinolas Dario Castrillonas Hoyosas teisino Prancūzijos vyskupo Pierre'o Picano sprendimą nepranešti teisėsaugai apie kunigą, kuris vėliau buvo nuteistas kalėti 18 metų už vieno berniuko žaginimą ir dešimties kitų mažamečių lytinį išnaudojimą.
P.Picanas, kuriam už nepranešimą apie nepilnamečių seksualinį išnaudojimą buvo skirtina lygtinė trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmė, teisme pripažino palikęs kunigą Rene Bissey dirbti parapijoje, nors tas dvasininkas buvo konfidencialiai prisipažinęs dėl jo įvykdytų pedofilijos veiksmų.
Ta byla sukrėtė Prancūziją ir paskatino šios šalies vyskupus paskelbti, kad apie visus seksualinio išnaudojimo atvejus būtina pranešti teisėsaugai.
"Sveikinu, kad nepranešėte apie kunigą civilinei administracijai, - savo laiške rašė D.Castrillonas Hoyosas. - Pasielgėte deramai, ir man malonu, kad šioje vyskupijoje dirba kolega, kuris istorijos ir kitų pasaulio vyskupų akivaizdoje pasirinko kalėjimą, užuot įskundęs savo sūnų ir kunigą".
Kardinolas tame laiške pridūrė, kad vyskupus ir kunigus sieja ne vien darbo, bet ir "labai ypatingi dvasinės tėvystės" ryšiai. Dėl šios priežasties vyskupai nėra įpareigoti liudyti prieš savo "tiesioginius artimuosius", pabrėžė jis.
"Siekdama padrąsinti brolius vyskupus šioje jautrioje srityje, Kongregacija išsiuntinės šio laiško kopijas visoms vyskupų konferencijoms", - rašo kardinolas.
Šio laiško turinys dar kartą įrodė, Vatikano, kaip uždaros organizacijos, keliančios save virš visų valdžių, reputaciją. Pakankamai aišku, kad jei ne žiniasklaida ir visuomenė, Vatikanas nebūtų ėmesis jokių priemonių ir toliau būtų dangstęs pedofilus dvasininkus.
Dabar daugeliui ima aiškėti, kad katalikybės moralės pastatas gerokai apgriuvęs.

12 komentarų:

Anonimiškas rašė...

Idomu, o jei tu suzinotum, kad tavo tikras vaikas nusikalto (girtas nuzude zmogu) ar iskarto begtum i policija priduoti vaiko?

Turbut kaip tikras krikscionis pats paimtum sautuva ir nusautum nusidejeli, kaip Tarasas Bulba savo sunu (as tave pagimdziau, as tave ir uzmusiu)?

Linas rašė...

Na, vyskupai ir kordinolai vaikų neturi (bent jau oficialiai). Tai eilinis totalitarinės sistemos bandymas bet kokia kaina apginti savus ir nuslėpti. Todėl emocinis žaidimas "nusidėjėliai - teisieji" - negalioja.
Taip darydavo ir komunistų partija. Bet juk komunistai buvo bedieviai... o jei taip pat daro katalikų hierarchai, tai ir jie ...

Anonimiškas rašė...

Veidmaimiauji zmogau. Taip ir neatsakei ka darytum jei tavo tikras vaikas nusikalstu. O gal tu neigi dvasine tevyste? Gal pasakysi, kad dvasinis vaikas Timotiejus buvo maziau brangus Paluliui nei jeigu jis butu kuno vaikas?

1 Kor 4,15 Nors turėtumėte tūkstančius auklėtojų Kristuje, bet neturėsite daug tėvų, nes Evangelija aš pagimdžiau jus Kristuje Jėzuje.

Linas rašė...

Sakai nori tėvystės? Biblija sako norintiems pažaisti dvasiniais tėvais - vaikais:"Ir nė vieno žemėje nevadinkite tėvu, nes vienas jūsų Tėvas, kuris yra danguje.
Ar nereikia Dievo klausyti labiau negu žmonių?

Matau, kad neišsisuksiu nuo atsakymo apie girtą vaiką, kuris nužudė žmogų. Jei lig šiol nežinojau, tai "dvasinis tėvas" kardinolas parodė kaip elgtis turi Dievo žmogus - aš jį išbarčiau,paklausčiau ar jis gailisi dėl nužudymo, o paslėpusiems jį nuo policijos parašyčiau laišką, kad jie pasielgė teisingai paslėpdami nusikaltimą. Ir pagirčiau juos.
Ar tenkina atsakymas?

Anonimiškas rašė...

Netenkina atsakymas. Atsakyk ar savo sunu atiduotum policijai jei jis prisidirbtu ir atbeges pas tave namo pasisleptu drebedamas?

Linas rašė...

Kaip tai netenkina? Katalikų kardinolai minias pedofilų kunigų dangstė visame pasaulyje, saugodami sistemos garbę ir nusispjovę į tiesą ir teisingumą, o aš taip negaliu? Nu čia kas dabar?

Anonimiškas rašė...

Tai atiduotum savo sunu policijai?

Linas rašė...

Primenu kad dangstytas pedofilas nebuvo sūnus nei vyskupams, nei kardinolams, o Kristaus atstovas, pagal katalikų teologiją, taigi visiškai ne vargšas prisigėręs ir protą pametęs vaikaitis, o pats "dvasios tėvas" tvirkinamiesiems.
Taigi, paradigmos tarp tėvystės ir iškreiptos tėvystės nepavyks prakišti.
Jei nesupratote, skaitykite ankstesnius atsakymus. O jei ir tada nesuprasite, paaiškinsiu - jei iki tol galvočiau, kad visiems reikalavimai bendri, tai vatikano sistema parodė, kad tiesos nėra, tėra reliatyvus jos supratimas ir pritaikymas. Todėl taikysiu kaip norėsiu, ir niekas man papriekaištauti negalės:)

Anonimiškas rašė...

As juk uzdaviau labai aisku klausima ir noriu i ji gauti aisku atsakyma. Ar atiduotum savo sunu policijai ar ne? I si klausima galimi tik du atsakymai - Taip atiduociau, arba ne neatiduociau. Tai ar galima butu is taves sulaukti atsakyma?

Linas rašė...

Tai tik tau atrodo, kad turiu atsakinėti kaip norėtumėte. Esu laisvas žmogus,kitų norų nevykdau, atsakiau labai aiškiai berods, jei nesuprantate niekuo negaliu padėt.Skaitykite ankstesnius rašymus.

Anonimiškas rašė...

veidmainyste

Emanuelis rašė...

As tau pedofilu gynejau atsakysiu y tai kaip reiktu pasielgti, kad nepultum cia ko nereik. Linas savo sunu neyduotu kaip sake, bet ir neleistu jam toliau gyventi ne atgailoje, o jei policija suzinotu ir pati atknistu manau liudytu tiesa. O tu iskrypeliu gynejau kalbi tai kas rustina Viespati, nes pateisini tai, kad nuodeme dangstoma metu metus buvo, kad nebuvo daroma metu metus nieko. Niekas nekaltina tu pedofilu, kurie budami kunigai ar vyskupai taip elgesi, bet tokie turi buti metami lauk is baznycios, o ne metu metus leisti toliau eiti jiems savo pareigas ir tvirkinti vaikus "tarnaujant Dievui", kas ir buvo daroma. Ar tinka tau atsakymas dabar? :)