ketvirtadienis, balandžio 08, 2010

Katastrofa Katalikų bažnyčioje


"Katastrofa Katalikų bažnyčioje" - maždaug taip apibūdina dabartinę padėtį Katalikų bažnyčioje pasaulio spauda. Visų pirma tai susiję su seksualiniu skandalu, kuris apima vis daugiau šalių, praneša "inopressa".
Skandalo geografija pasipildė dar viena šalimi - Norvegija. Vokietijoje gimęs buvęs Norvegijos katalikų vyskupas Georgas Mulleris prisipažino, jog prieš du dešimtmečius seksualiai prievartavo nepilnametį.
58 metų G.Mulleris pernai pasitraukė iš Trondheimo vyskupo posto, oficialiai nurodęs, jog nėra tinkamas eiti šias pareigas. Kaip pranešė šią istoriją paviešinęs dienraštis „Adresseavisen“, kalbama apie dviejų dešimtmečių senumo įvykius, kai G.Mulleris dar dirbo kunigu Trondheime. Jo auka buvo chore dainavęs berniukas, kuriam dabar yra apie 30 metų. Bažnyčia jam išmokėjo kompensaciją dėl patirtos seksualinės prievartos.
Tai vienas iš daugelio dvasininkų pedofilijos skandalų, kurie pastaraisiais mėnesiais sukrėtė Katalikų Bažnyčią Airijoje, Austrijoje, Italijoje, Jungtinėse Valstijose ir Vokietijoje.

Komentarų nėra: