trečiadienis, balandžio 28, 2010

Pakruojo sekmininkų bažnyčioje - šlovinimo vakaras


Sekmadienio vakarą Pakruojo sekmininkų bažnyčios maldos namuose įvyko Almanto Kairio autorinių giesmių vakaras.

34 komentarai:

Šauklys rašė...

Pakruojo sekmininkų, manau, Dievui patiktų jei būtų parašyta Pakruojo Krikščionių bažnyčia. Pamačius tokį užrašą kyla noras paklausti ar ten buvo tik sekmininkai ar ir kriščionys? Tie pavadinimai gal ir dera gaujoms vadintis, bet Dievo vaikai to tikrai neturėtų daryti. Aš sekmininkų, aš katalikų, aš Pauliaus, aš Apolo. Bet kas pasakys aš Kristaus, mes krikščionys, krikščionių bažnyčia. Dabar visi paženklinti, tik idomu kas tas ženklintojas?

Judas rašė...

Dievui nepatiktu,kad ir butu parasyta:Pakruojo Krikščionių bažnyčia.Taigi cia Pakruojo...cia ta pats butu,jei sakyciau Tado krikscioniu baznycia.Ar supratai,Tadai,minti?

Šauklys rašė...

Tu visiskai neteisus ir iskraipai esme. Efezo baznycia, Korinto sventieji ir t.t. bet ne Apolo, Pauliaus, sekmininku, Elijo apsiaustu, babtistu, kataliku, o turetu buti krikscionys is pakruojo, Kristaus mokiniai is Vilniaus, sventieji is Klaipedos, broliai Kristuje is Utenos ir t.t.

ramaske rašė...

Neturit del ko pastasyt jau,tai pavadinimas dabar uzstrigo:))

Judas rašė...

Tadai,vien doktriniskai kalbeti neuztenka,ypac,kas liecia Baznycia,Jos israiska,bei Jos ribas.Esmes nepagauni,ir tai matosi is to,ka rasai.Juk pirma rasai:"Dievui patiktų jei būtų parašyta Pakruojo Krikščionių bažnyčia".
Ar tikrai Dievui patiktu?:)
Taigi,turim Pakruojo krikscioniu baznycia.As klausiu,kieno tai krikscionys?Pakruojo? :)Atvaziuoji,pvz.i Pakruoji,ir matai pastata,ant kurio kybo lenta su uzrasu:"Pakruojo krikscioniu baznycia". :).
Atvaziuoji i Utena ten:-"Broliai Kristuje is Utenos"(O kur seses?:))...i Klaipeda,cia:-"Sventieji is Klaipedos"(kaip jie tampa sventaisiais is Klaipedos?).Kaip tampama Kristaus mokiniais is Vilniaus?
Na,ir privirei,Tadai, cia koses :)

Olgerdas rašė...

Na, ne Tadas privire, bet uztat jis srebia:)

Linas rašė...

Tą bažnyčia vadinasi tiksliai - evangelinio tikėjimo krikščionių. Pakruojo - įsikūrusi ten, o sekmininkai yra suprantamas pavadinimas, kuriuo vadinamos panašios bažnyčios.

Šauklys rašė...

Judai kriscioniui netinka apsimetineti nesuprantanciu, mano mintis aiskiai parasyta, o tu i ja bandai ikisti savo minti ir visiems pateikti tai ko as visai nenorejau pasakyti. Politika tegu uzismineja politikai, suprantu, kad koledzuose primoko taip issidirbineti, bet buk vyras.
As puikiai Linai suprantu ka tu norejai pasakyti, bet parasiau tam, kad iskviesciau visus i diskusija ir pasvarstytume ar tinka krikscionims grupuotis i gaujas ir zenklinti juos kaip galvijus (babtitas, sekmininkas, katalikas, metodistas) (sitas veislinis, tas tinka pienui, tas mesai ir t.t.) ar neuztenka Kristaus Kraujo zenklo ir vadintis krikscioniu, ar reikia kryzminti. As krikscionis ir kartu sekmininkas, apelsinmedis su iskiepyta citrinos sakele ir duodantis citrinos vaisiu, as katalikas iskiepytas i Kristu ir duodantis katalikiskus vaisius.
Ar jusu nedziugintu jei nebutu to zenklinimo, to zenklinancio mastymo (zenklo ant kaktos) ir tu darbu tas toks, tas anoks, tas demokratas, tas konservatorius, tas meldziasi kalbomis, tas babtistas ir t.t ar reikalingas mums tas zenklas ant rankos, ar reikalingi tokie darbai?

Linas rašė...

Žinoma, Tadai, mums nieko nereikia, užtenka vieno pranašo su aureole ir viskas gerai.

Judas rašė...

Tadai,man nereikia apsimetineti,as tiesiog matau,kad tau nera dar aisku kas yra Baznycia.Kvieti i diskusija,bet pats dar nesi subrendes siai diskusijai.Paemiai per aukstai,Tadai,Baznycia yra Baznycia,-nei daugiau,nei maziau.Kol sito nepamatysi,tol pridesi pries Baznycia kazkoki tai pavadinima,ka ir buvai neseniai padares,pridedamas zodi-"Krikscioniu".

Kodel tuos vis koledzus mini?

Linas rašė...

Aš atsakysiu Judai, todėl, kad koledžus, denominacijas nuolat savo pamoksluose kritikavo Branhamas, kaip blogio šaltinį. Tadas tiesiog uoliai perduoda ką išklausė.

Šauklys rašė...

:) konstruktyvaus pokalbio matau nebus, teks laukti kol subresite ir pamirsite savo emocijas. Linai kam tas pasityciojimas, ar tau patiktu jei sakyciau uztenka 10minuciu pakalbeti ir puse valandos praveblenti kalbomis, kai Biblija sako, kad bendruomenes ugdymui tas neduoda jokios naudos ir jei nera aiskintojo tegu tyli ir kalba tik sau ir Dievui, Dievas nera sumaisties Dievas.
Pateikiu tai kaip pavyzdi, jog galime iki begalybes priekaistauti, bet ar dera tuos priekaistus reiksti kiekvienoje dikusijoje?
tiesiog norejau pasakyti, kad krikscionys neturetu vieni kitu zenklinti ir taip vykdyti zveries darba.

Anonimiškas rašė...

Tadai reikia i bendra konteksta žiureti!tie pamokymai buvo skirti Korinto bažnyčiai kurioje tuo metu nebuvo tvarkos.
Ir pamokslai normaliose bažnyčiose tikrai ne 10 min. trunka.Kalbėjimas kalbomis tikrai labai reikalingas ir bažnyčiose ,ne nevisi turi galimybę laisvai melstis kalbomis namuose.O kur du,trys susitinkę Jėzaus vardu ten ir Jis yra tarp jų.Bažnyčios tobulinimui yra pamokslai pranašavimai ir t.t bet reikia stiprinti asmeninį santikį su Dievu:)

Judas rašė...

Tadai,kai tai Biblija taps gyvenimo knyga,tada ir bus galima kalbeti,o dabar tau Biblija kolkas tik galima-negalima knyga,ir pagal tai kitus priimi ir vertini...

Šauklys rašė...

Kas buvo tikejimo zodyje zino kaip ten "gimdydavo" ir kaip velnias naudodamas kalbas tyciojosi is zmoniu ir taip klaidino netikincius.
Viena senole sese pasakojo, kad grupele ejo per kaima liudyti isgirdo dvasia liepusia griuti i bala, visi puole i bala... tai koks liudijimas pasaulieciams? tik vienas zodis- beprociai. Taip demonai tyciojasi.
1kor 14. aiskia tvarka bandruomenei paskelbe. kas jos nesilaiko klaidina zmones ir nera Dievo vedami.
Pamokymai skirti kiekvienai baznyciai tikinciai visa Biblija, ir jei nera aiskintojo tai baznycioje kalbeti kalbomis nera visiskai jokios naudos, baznycia neugdoma,jei nera naudos.., kas nerenka tas barsto, o zydai velniui turi viena is vardu "tas kuris neduoda naudos"
pamastykite broliai.
Judai verčiau buk greitas klausytis ir letas kalbeti, tau to truksta :)

Linas rašė...

Tadai, norėčiau užstot tave, ale negaliu:) Sakiau gi aiškiai, kad kol pats kalbom nesimelsi, tai ir nesirūpink kitais. Tu tiesiog nesupranti. Pav aš teoriškai irgi suprantu, kaip lėktuvą valdyt, bet pamokyti lakūno nedrįsčiau net ir instrukcijų prisikaitęs:)

Judas rašė...

Vieni kalba kalbomis,kiti ugninius stulpus sekioja...:)

Linas rašė...

o treti viską žino, stovi tikėjime ant apaštalų mokslo ir kitiems trukumus rodo. Juk ant mokslo pasilipus geraiu matosi, ar ne?

Judas rašė...

nereikia auksciau pasilipeti,tereikia tik stoveti ir isstoveti ant jau parasyto zodzio.Pasilipejama tada,kai ant jau parasyto, padedama kazkas tai daugiau,ir uzsilipama ant jo...Trukumus nurodo pati Bib lija,tereikia tik sutikti su Ja.

Šauklys rašė...

Linai, kalbu nuosirdziai 1kor.14 aiski tvarka parasyta, kuria gali suprasti kiekvienas, pats buvai tikejimo zodyje ir galbut net "gimdymuose" teko dalyvauti ir kokie to vaisiai? Nesu vista ir kiausiniu nededu, bet apie kiausinienes skoni nusimanau labiau uz vistas.
Milijonus kartu susirinkime melstis suprantama kalba yra geriau, si klausyma galima is visu pusiu isnagrineti pvz. jei beismeldziantys kalbomis nesupranta vienas kito ir yra svetimsaliai, tai jie neturi bendravimo, o Biblija sako:I Jono 1:7: O jei vaikščiojame šviesoje, kaip ir Jis yra šviesoje, mes bendraujame vieni su kitais, ir Jo Sūnaus Jėzaus Kristaus kraujas (Žodis) apvalo mus nuo visų nuodėmių.
Žodis apvalo, bet jei zmones neturi bendravimo Zodyje tai kaip jie bus apvalyti? ypač taip suklaidinami netikintieji. ir t.t.

Linas rašė...

Tadai, aš daug kur buvau, net ir Jakutijoje, o dėl to parašiau tau asmeniškai ir išsamiai. A tu vis tiek nerimsti:) Šneki apie tai, apie ką neturi supratimo.
Judai, teisingai rašai, to ir laikykis.

Olgerdas rašė...

Jo, gerai Judai sakai- ner ko lipt per aukstai, o tai gali kakta prasiskelt jei kopecios sulus:)

Emanuelis rašė...

Fui kiek išdidumo ir puikybės čia radau atėjęs...

Linas rašė...

Aga, apie Pakruojį daugiau nerašysiu nigdie:) Norėjau tik koncertą paminėt, o išėjo mat kas...

Judas rašė...

Emanueli,puikybes ir isdidumo yra ir tavyje.Zmogus,kurio puikybes ir isdidumo saknis buvo paliesta Dievo,niekada nebadys i kitu isdiduma ir puikybe.Tokia butu tau,brolau,pamoka.
Be to,kas tau atrodo,dar nereiskia kad tai ir yra.

Emanuelis rašė...

Tu man nei mokytojas, nei tėvas, nei Dievas, o tik nepažįstamas žmogus forume. IR tai, kad vadini mane broliu ar žinai Raštą dar nereiškia, kad tikrai esi mano brolis. O pasaulyje pastebėjau, kad pilna mokytoju yra, visi tik moko, bet savęs niekas nepamoko ef3sk. :). O realias nuodėmes įvardinau, garsiai visur kalbėjau ir kalbėsiu.

Emanuelis rašė...

O matau ką matau. Ateina eretikas tikintis kažkokio šėtono tarno raštais, o dar yra su juo kalbama ir bendraujama.

Judas rašė...

Labai greitas teisti,labai...realiu nuodemiu ivardintojau.:).Kai placiai akys atmerktos stebeti kitus,saves nebepastebima.

O be to nieko cia realiai ir nepasakei,pasukavai ir tiek.Jokios is to naudos,nei skaitytojams,nei eretikams...:)

Linas rašė...

pilnatis ar nepavalgę? Vyrai, kas jums darosis:)

Judas rašė...

pilnai pavalges :).Nieko cia rimto nesidarosis,tiesiog esu nieko nereiskiantis nepazistamas zmogus,su nieko nereiskianciais pasisakymais:).

Linas rašė...

Manau, kad esi reiškiantis. Nebent tau patinka nieko nereikšti ir neprisirišti.

Arunas rašė...

Cia priejo rasto aiskintojas ir paaiskino:)
Egzistuoja kalbu dovanos, egzistuoja ir kalbu aiskinimo dovana. Ir siuo atveju, tiesiog verciamas Dvasios, uzstoju Tada del 1Kor.14. Ilgai as sia Rasto vieta tyrinejau, daug buvo diskusiju, ir visdelto reikia susirinkimuose laikytis tvarkos. Geriau pastudijuokite sia Rasto vieta su malda.
Raginu nesiderkti vieniems is kitu, o ieskoti Tiesos. O Kristus pazins mus, jei mylesime vieni kita

ramune rašė...

kur daug kalmama,ten daug nusidedama.jeigu ir kvailas tyli,tai jis protingas

ramune rašė...

kas darosi tiems krikscionims,geriau pasidalintu nuostabiais liudijimais savo gyvenime negu spilkuotusi