pirmadienis, vasario 01, 2010

"Heavy metal" taps religija


Britų grupės "Saxon" vokalistas Biff Byford siekia, kad Jungtinėje karalystėje sunkiojo metalo "Heavy metal" muzika taptų religija.
Biff Byford teigia, kad muzikos gerbėjai netgi galėtų save liakyti tradicine religa. Impulsą šiai idėjai, kuri, beje, plačiai palaikoma, davė epopėjos "Žvaigždžių karai" džedajų mokymas. Pasak B. Byford, Didžiojoje Britanijoje prieš devynerius metus vykęs surašymas nustatė, kad 390 tūkstančių žmonių įvardijo, kad jų religija yra dždajai.
"Jeigu yra džedajų, kodėl negali būti "metalo" religijos?" - klausia B. Byford.
Jis siekia, kad per kitą gyventojų surašymą religijos grafoje būtų galima įrašyti - "Metalo" religija"
Šiaip šis muzikinis judėjimas labai nevienalytis. Daugumą metalo grupių vienija aprangos stilius. Tradicinis metalo muzikos atlikėjų garderobas susideda iš juodos odos striukių, švarkų, ilgų batų ir kelnių, puoštų metalinio blizgesio spygliais bei kitokios formos metaliniais aksesuarais. Taip pat vienas iš atributų yra įvairūs pakabukai, ypatingai yra populiarus germaniškasis kryžius.
Šio apsirengimo stiliaus pradininku laikomas dainininkas Rob Halford iš grupės "Judas Priest", kuri daugelio kritikų ir muzikologų įvardijama kaip metalo muzikos pradininkė. Rob Halford'as teigia, kad tokį stilių pasirinkti jį paskatino iš gėjų kultūros atsinešta mada dėvėti ekstravagantiškus odinius drabužius bei kitą tuo metu tarp Didžiosios Britanijos homoseksualų paplitusią atributiką. Tiesa, ne visi sutinka su šia sunkiojo metalo aprangos mados kilme, nes paradoksaliai pati sunkiojo metalo kultūros filosofija propaguoja neapykantą įvairioms seksualinėms mažumoms. Taip pat vienas iš metalo muzikai būdingų atributų yra ilgi plaukai.
Pagal "INTEFAXS"

Komentarų nėra: