pirmadienis, vasario 08, 2010

Kaune atsiras katalikiška kolegija?


Kaip Lietuvoje atsiranda katalikiškos mokyklos?Gal pastatomos? Paprastai, imama valstybinė mokykla ir paverčiama katalikiška. Ją toliau išlaiko savivaldybė, o politiką diktuoja jau vyskupija.
Tokiu pat keliu norima paversti Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centrą į katalikiška kolegiją. Už šią idėją kovoja konservatorė Vincė Vaidevutė Margevičienė. „Mes Lietuvoje neturime nė vienos katalikiškos kolegijos, o mokyklos kolektyvas daugiau negu 10 metų mokėsi, apsigynė daktaro disertacijas, labai seniai dirba pagal šv. Ignaco Lojolos paradigmas, jie turi visus mokymo planus, labai seniai mokykloje įsirengę koplytėlę, ketvirtadieniais visada rengiamos Mišios“, - DELFI aiškino V. V. Margevičienė.
Va ir paaiškėjo, kad valstybinėje mokykloje seniausiai pažeidinėjama Konstitucija ir net reguliarios pamaldos vyksta ir t.t.
„Mes tam nepritariame. Būtų visiškai nenormali situacija, jeigu Kaune išnyktų profesinė mokykla ir vietoje jos atsirastų kolegija. To niekam nereikia“, - aiškina Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) Profesinių studijų skyriaus vedėjas Antanas Levickas.
Neaišku, kaip pasisuks reikalai, bet schema visada ta pati - paimti iš valstybės, pritaikyti savo reikmėms ir dar priversti, kad valstybė išlaikytų.

Nuotraukoje. Skandalas gal ir nekils, tačiau paaiškėjo, kad valstybinėje mokykloje įkurta vienos religijos koplyčia ir net rengiamos reguliarios pamaldos.

Komentarų nėra: