trečiadienis, vasario 24, 2010

Evangelikų vyskupė - girta prie vairo


Vokietijoje nepasiteisino projektas liberaliomis normomis apeiti Biblijos nurodymus. Evangelikai Vokietijoje gali graužtis nagus - išrinkę pirmą moterį savo vadovę. 51 metų Margot Kaessmann 2007 metais tapo pirmąja Vokietijoje su vyru išsiskyrusia protestantų vyskupe. Tai nesutrukdė praeitais metais jai tapti pirmąja moterimi, išrinkta Vokietijos Evangelikų Bažnyčios tarybos pirmininke, kurią sudaro 22 liuteronių, reformatų ir jungtinių protestantų regioninių Bažnyčių federacija.
Vokietijos Evangelikų Bažnyčios vadovė prisipažino, jog vairavo girta, kai buvo sulaikyta dėl raudono šviesoforo nepaisymo, o jos kraujyje nustatytas alkoholio kiekis buvo penkiskart didesnis už leidžiamą.
51 metų Margot Kaessmann būklė buvo "visiškai netinkama vairuoti", sakė Vokietijos šiaurinio Hanoverio miesto prokuratūros atstovas. Pasak jo, tyrimai parodė, kad dvasininkės kraujyje alkoholio koncentracija siekė 1,54 promilės.
Policija šeštadienio vakarą vyskupę sulaikė Hanoverio centre, kai ji nesustojo degant raudonam šviesoforo signalui. Vairuotojos blaivumas buvo patikrintas alkotesteriu.
M.Kaessmann gresia vieno mėnesinio atlyginimo dydžio bauda ir vairuotojo teisių atėmimas vieniems metams.
Tai bus dar vienas smūgis sekuliarioje Vokiejoje, kur Evangelikų bažnyčia kasmet praranda šimtus tūkstančių narių.

1 komentaras:

Emanuelis rašė...

Na va ka tie kompromisai daro... :(.