antradienis, vasario 09, 2010

Arabų krikščionių padėtis Gazoje ir Vakarų krante - nepakeliama


Arabų krikščionių padėtis Gazoje ir Vakarų krante - nepakeliama. Nedaugelis žino, kad arabai yra ne tik musulmonai, bet ir krikščionys. Arabai krikščionys ramiai gyvena Izraelyje, tačiau musulmonų valdomoje Gazoje ir Vakarų krante jų padėtis tragiška. Tiesa, apie tai nekalbama garsiai, tarsi jų ir nebūtų. Europa nenori girdėti, kaip musulmonų dauguma elgiasi su jais - deginamos parduotuvės, kur parduodamos krikščioniškos knygos ir atributika,žmonės užpuolami pakeliui į bažnyčią ir prie savo namų. Juos lengva pažinti, nes vyrai rengiasi vakarietiškai, moterys nenešioja musulmoniškų rūbų, jie išsilavinę - medikai, farmacininkai, mokytojai, žurnalistai. Tai kelia musulmonų pavydą ir jie pasiruošę net fiziniam sunaikinimui.
Vienas iš Gazos pabėgęs krikščionis arabas sakė:"Tarptautinė bendruomenė ir pasaulinė žiniasklaida kalta dėl tokios padėties. Jeigu kulka ne iš Izraelio šautuvo, to niekas nedomina, net jei dešimtys kulkų paleidžiama iš musulmonų krikščionių pusėn, nuo kurių mes žūstame".
Daugelis krikščionių palieka Gazą ir Vakarų krantą, net ir Beatliejuje nuo nuolatinių pasityčiojimų, užpuolimų kentėjusi krikščionių bendruomenė sparčiai emigruoja.Daugiausia į JAV, Kanadą, Australiją, kur vyrauja protestantizmas ir tolerancija.
Europa turi stoti ginti arabus krikščionis ir susieti savo humanitarinę pagalbą su krikščionių teisių apsauga.
Pagal "cursorinfo.co.il"

2 komentarai:

Šauklys rašė...

Kokioje Dievo malonėje mes gyvename dažnai neįvertiname, praeitą savaite gavome pranešimą kad keliolika žmonių suėmė Irake.
O kas dieną visame pasaulyje persekiojami krikščionys.

Linas rašė...

Taigi, Tadai, džiaukimės