šeštadienis, vasario 27, 2010

Airija, stulbinanti naujovė - greitosios mišios


Airija,vieno miestelio katalikų klebonas Maiklas Keni sugalvojo, kaip pritraukti lankytojus į mišias - tiesiog jas sutrumpino... iki 15 minučių. Jis didžiuodamasisi teigia, kad nuo 3-4 žmonių, kurie rinkdavosi į mišias, dabar renkasi 30-40, lankytojų padaugėjo 10 kartų. Stulbinanti naujovė - greitosios mišios tiko airiams, praneša "Благовест-Инфо".
Galvojęs kaip sutrumpinti laiką, šventikas suprato, kad mišiose nereikalingas pamokslas. Maiklas Keni tvirtina, kad sutrumpinti laiką jam pavyko atsisakius... pamokslo. "O visa kita liko, neišmečiau iš liturgijos nė žodžio",- tvirtina Maiklas Keni.
Žodžiu, katalikybėje, kur ir taip viskas remiasi ritualais, mišios tampa kaip rytinio sporto priemone be jokios prasmės. Reiktų laukti tokių naujovių ir Lietuvos bažnyčiose, manau, katalikai reaguotų teigiamai - atėjai, stot, klupt - ir atlikęs pareigą trauki savo reikalais.

4 komentarai:

Olgerdas rašė...

Jo, buna ir pas mus. Viena moteris cia pas mus neretai neina i pamaldas del vyro, nes anam mat,zmonos zodziais tariant,labai prailgsta pamaldos, tai jis ir neina.O zmona uz kompanija:).Jei ir atvaziuoja tai jau ipusejus.Gal pasiulyt ir cia apkarpyt?Prabudimas uztat koks bus :).

Emanuelis rašė...

O jei 1 minute? :D

Olgerdas rašė...

Jei minute tai nieko nebus manau...Nevaziuos del vienos.Kuras brangus :).

GeorginA rašė...

Tikra Meilė Rašybos Ratukas, Dr. Obodo. Burtai pritraukti meilę, Sustabdyti santuokos nutraukimo, Santuokos Burtai, Pareikšti prarastą meilę, Pinigus ir turtingus burtai, Apsaugos burtai, vaisingumo rašybos ..Kontaktinė Info
El. paštas: templeofanswer@hotmail.co.uk
Skambinkite,Viber ir whatsapp +2348155425481